[PC/PS5] Helldivers 2 (6) GET SOME! GET SOME!

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
本作是由Arrowhead Game Studios製作的PS5和PC多人合作射擊遊戲,您可與最多3名好友組隊,聯手剷除外星禍害,保護您家園--超級地球的安全。

化身絕地戰兵,執行菁兵任務,運用銀河最龐大、最兇猛及最具爆炸威力的工具,散播和平、自由和管理式民主。

沒有適當的後援,絕地戰兵不會貿然前往星球戰場,但支援方式及時機將則由您決定。您不只會有大量火力超強的主要武器和可自訂武裝配置,還能在遊玩時呼叫戰略配備。

《Helldivers 2》是Arrowhead至今最優秀的合作遊戲。合作將是致勝關鍵:小隊需要在每個任務協調武器配置、共同制訂戰略,並一起達成目標。

立即加入超級地球第一軍事維和部隊。我們是英雄,我們是傳奇,我們是絕地戰兵。
Injury?
好掛住俾機械人sm嘅日子
打蟲玩到瞓著
what injury!
打蟲可以唔用波罩

Eagle Airstrike
Orbital Railcannon
Orbital Laser

剩低一格睇情況
Autocannon / Mortar Sentry / Stalwart

應該都會幾舒服
用得多罩會低左危機感
打bot要用阿媽個波罩
街場太容易混戰
我會長帶rover 殺hunter/飛蟲護體太重要
個罩通常攞嚟擋隊友啲菠蘿
打機械人我基本上都唔會用, 有咩事就跑走等佢 despawn 再返黎
不過我自己成日揀任做, 見要炸野既先玩,
衝去放 500kg / 380 / laser 就調頭走基本上唔打交
而家討論遲咗d但想問,我試過打機械人用120
發覺丢完即走係正,但reload要4分鐘感覺唔太有用
飛機轟炸好似好用d
120的確唔太好用, 範圍又細又散, 我寧願用380反正大家cd差唔多
打細基地用飛機炸完走好正常, 但係打大果啲例如command bunker
一個380車埋去基本上十拿九穩

另外你唔會太遲去講機械人, 佢地遲早實返黎差在幾時
希望下次返黎可以同蟲同一個星球
整個三方大混戰
落地打唔夠兩分鐘就彈返上船
隻閪game係唔係傻架 成撚日撤退上飛機就彈game
嘔吐蟲點樣殺方便?
《HELLDIVERS 2》新Patch導致遊戲崩 官方反建議玩家休息一下
上次update完就係咁
屌佢老未,我岩岩先差一步上到機彈撚左
手榴彈
二打一好唔好?
我都好掛住機械人戰場
嗰種槍林彈雨D-Day搶灘嘅體驗
而家變撚咗退伍軍人咁
覺得打蟲好悶
dklm又彈game
真係咩?

打蟲9撤離嗰陣成日俾3隻titan圍喎
雖然都唔係難到仆街但係都幾有挑戰性
由其是用到所有野都cd緊嗰陣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞