[PC/PS5] Helldivers 2 (6) GET SOME! GET SOME!

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
我覺得應該唔係bug
你應該係比火槍直射+地面火焰雙重火傷秒殺。

玩家自己把火焰噴射器有陣都可以點燃地面d雜草。當然hulk果把火槍更勁更粗,更易燒著地面。
gunship tower 好撚煩,啲gunship 比蟲更難搞,仲要叫hellbomb
試過射地下爆,一槍6殺係太近難搞
爆炸狙弱既原因就係因為佢射得慢, 打唔到重型
你殺輕型再快都無用更加唔好講你得5飛子彈, 又要拉一下先開到第二槍
打機械人中型亦經常一槍秒唔到要補第二槍
可以調轉3號位用機槍
新狙打changer好勁 打腳2槍死
我覺得叫得狙最基本要可以爆到hulk隻眼
食開中菜想轉食西餐咁囉

如果淨係計效率,鐮刀+機炮應該會好d。

我覺得爆炸狙既最佳拍擋係arc thrower(中文唔識打)
但機炮食背包位
依家新槍可以配裝靈活D
新狙加榴彈手槍可以取代手榴彈同重武器
其實我唔明呢個定位有咩意思 配搭係自由嘅 我反而覺得佢有爆炸功能可以打蟲巢同廠 已經解放咗我榴彈位
機炮我成日用 最大問題喺個reload位到呢支可以走填 有時就係俾蟲追搵唔到位reload 焗住離開任務點 依家佢俾我用返雷射狗之類 又無逼走eat同類星體
不過呢啲人夾人自由配搭係呢個遊戲賣點嚟
想同返香港人一齊玩,間中開下咪,有冇群組?
其實有無人好似我咁,打機械人會帶recoiless rifle

但reload 係一大弱點,不過可以連打兩隻dropship,如果無人射嘅話
等discord +1
唔係話要fix死定位,只不過1號武器普遍破甲ap值太低,咩唔到太重飛,打中小型敵人還可以。
高ap就低dps,高dps就低ap

但掃蕩中小型敵人既任務基本上每把1號武器都完成到。

新槍爆炸狙連對付小型敵人都好牙煙(fire rate 25),要靠其他裝備cover佢。而且仲有榴陣手槍同佢搶功能位
如果調返轉,拎機槍嚟清怪,爆炸狙打中型怪,另外拎EAT 嚟打大怪,配埋railcannon,eagle airstrike 有無得諗
見到呢關真係唔會想玩
啲隊友係咁撳掣又唔清怪
然後就俾人圍死
如果我配裝應該會係咁

醫療中甲/手榴彈中甲,爆炸狙,救世主,arc thrower,stun nade
蛋盾+飛鷹空襲

機械人就軌道雷射,蟲就睇任務揀
Stun grenade係救命符,有蛋盾免控場,扔腳底即走人
拖到夠鐘都唔撳好冇
人死冇野
撳夠數全隊死晒都計成功架
依家講緊係唔清機械人
不斷撳掣攪到不斷增援
最後成地敵人一放人出嚟即刻俾敵人射死晒
仲要call增援一落地又俾人圍死
鬼唔知夠數死晒都得咩
我買咗
加埋shield backpack 存活率高咗好多
個人俾人炸到飛嚟飛都都仲殘血
基本上用呢支係sniper定位
狙啱位就幫到成隊好多
打solo可以用佢玩ninja mode
基本上清patrol五粒彈一定解決到
如果你第一發殺唔曬就一定比人call 馬
射曬5粒子彈起碼要4秒,任何1粒子彈爆炸控唔曬全部怪就吹雞。
仲未計呢支槍勁大聲,其他patrol一聽到就會包圍你
4秒要用bug
把野又重到死拉槍慢
我暫時覺得把野真係難用可能真係要練好先勁
但有咁既時間點解打蟲唔繼續火散激光狗類星克全部怪中甲怪交比手榴彈同支爆彈手槍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞