[PC/PS5] Helldivers 2 (6) GET SOME! GET SOME!

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
支嘢係小型機炮嚟 唔算完完全全有機炮能力 但有至少8成半威力 佢清怪係範圍傷 仲要好撚高傷
只要拉到距離就可以一群群咁清到怪 熟練咗一定係t0
佢同榴彈手槍一樣係解放咗手榴彈位 不過用佢一定要帶返支手槍打近身 一係用雷射狗 可以照舊有位帶類星體
一槍一件係幾爽
拎去刷supercredit 都好用
呢把野個爆炸傷同機炮一樣都係150,直擊230,機炮260
唔知係錯覺定咩 我拎機炮打噴蟲個肚要3炮先爆 呢支槍就1炮
支嘢可以遠距離炸機械人營
你講新嗰個戰爭債券個R36??
啲人打守城個mission 唔帶炮檯好難搞
4每人帶榴彈 已經夠打
我試過4 個都帶ems mortar 用普通mortar,根本入唔到第一道閘
爆彈狙係咪有bug
太近射人炸到自己
正常應該向後飛
但自己隻人會俾爆炸吸過去咁向前仆
散開跌落你後面 炸你屎忽掛
marksman rifle全部都係垃圾嚟
低穿低傷
用返libertator penetrator仲好
第二支勁撚好用喎
係近距離難搞
但中遠距離佢無敵
打中輕甲嘅嘢全部可以正面鳩射仲要範圍傷
機砲都做到但用背包位
支新狙用主槍位
一畀蟲圍就死硬完全解唔到圍仲炸到自己
打蟲唔會用佢啦
佢打機械人專用
蟲郁得快 唔會打得中
係 勁爽
點解唔用背包位或者手槍位解決蟲潮
因為一直以來1號武器就係定位(高效率)解決中小型敵人,3號武器定位解決中大型敵人。

為左用呢把爆炸狙(下位機炮),要用太多資源解決中小型敵人,唔值得。

右邊嗰隻甲o 唔ok? 見有 50% 爆炸抗性,又係中甲,打機械人有無得諗?

定係其他甲都唔太大分別
而家隻rpg兵廢左好多,反而覺得抗炸冇咁重要了
之前成日行行下一野炸撚死左
想知有冇人打機械人都中火傷bug,明明滿血俾隻hulk燒一下秒左,個角色係連俾火燒嘅慘叫都冇就直接秒左
可能唔係粒彈慢,係琴日lag得太勁
一定要打hulk 隻腳先
中頭會秒
都唔係咁話
啲飛彈機械人一野射5/6飛過嚟連環爆
同埋呢件黑甲好型
用機砲仲可以減後座力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞