[PC/PS5] Helldivers 2 (6) GET SOME! GET SOME!

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
打蟲個感覺係爽好多
唔係比人禁住砌
打機械人帶類星 先輕鬆d
大型目標/重型廠離遠調380+雷射

中細廠用普通飛鷹空襲

淨返最後一個可以揀帶機炮/類星體/EAT

打機械人個戰術同蟲都幾唔同 打蟲洞通常係要rush入去拿拿林拆 但機械人啲陣地火力太猛 其實係要慢慢響外圍拆咁啲廠同防禦先 一鳩衝入去好易直接收皮
Mg真係屈機 送俾你嘅嘢係最勁
Hmg呢 我跟片入面玩 打機械人 近距離用
正面掃hulk 個準星瞬間上咗天 但隻hulk離奇地爆咗 其實機械人都係咁 所以先發現幾過癮
干擾塔可以帶Spear炸
唔帶垃圾
如果隔離有fabricator,炸得中係會連帶炸埋干擾塔,前題係lock 得到
如果係打search and destroy 係有用,因為時間得12 分鐘,如果lock 到嘅話係會慳咗啲時間
Thx 打慣左蟲,打機械人完全唔知點入手,成日團滅
佢眼果度有個大約細正方都係中甲位,用AMR,EAT,無後坐力etc都可以打穿但佢個瞄準bug有時會打左唔係瞄果個位
打蟲帶類星都好方便,打尖叫巢
其實有帶其他武器找個高位打都得
冇都one shot喎
我頭先試過,都係lock 唔到,唔知係咪企位問題
https://youtu.be/Q7WF1M0xruY?si=ho4Qbb_ju55Vx-9T

呢位仁兄完完全全分析曬把hmg,你可以睇下會唔會幫到你
近排唔覺見到AT-AT
佢出ATAT開始我日日都會打3場或以上機械人, 但我只係見過一次
而家已經好耐冇見過尖叫蟲
如果把 hmg 加彈㕅容量到150,咁就用得過。
拎佢嚟配eruptor 都可以有得玩下高 level 嘅難度

Fat Fat
有冇人一齊解毁天滅地360個成就
感覺覺得打蟲拎樣本多過機械人
想買
但係咪要有fd一齊先好玩
有fd更好玩,畢竟係team game
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞