[PC/PS5] Helldivers 2 (6) GET SOME! GET SOME!

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
難9 完成到任已經好好,extract 到就更加好
拎sample 真心諗太多
R-36 Eruptor個射擊間隔好長
今日做到一次,20綠色,15橙,6紫。但嗰場係有四個strategem 可以用,我帶無後座力炮同EAT,盡可能射低啲drop ship,射低一半已經差好遠。

得三個 stratagem slot 真心難打...本身機械人已經厚血,突然走隻hulk 出嚟已經可以打到潰不成軍
你依家係咪想造反
我希望超級地球準時出獎章俾我買債券貢獻番民主與自由
super earth 次次都拖糧,裝備改個樣就出返同一樣嘅野,點打機械人
「拖糧不能算拖……拖糧!……超級地球的事,能算拖麼?」接連便是難懂的話,什麼「管理式民主」,什麼「自由」之類,引得衆人都鬨笑起來:店內外充滿了快活的空氣。

臉紅著急的joel
加強腳力個被動有咩用?
上坡爬山用少D體力
力量強化有用啲 可以硬衝 減少減速時間
已檢舉至超級地球真理部
蟲配置 基本盤

輕甲|爆狙|榴彈手槍|燃燒彈
空襲|軌道雷射|激光狗|類星體(唔想做咁多野就會轉orbital strike)

機械人配置 基本盤

投擲+30%|焦土|榴彈手槍|Stun
空襲|軌道雷射|機砲|軌道電磁砲(拆指揮部,任何大型怪,製造廠)

大家又鍾意用咩
蟲9
醫療輕甲,火散,榴彈手槍,高爆彈
空爆,集束,500,火槍/類星體

機9
防爆/醫療重甲,主導者,榴彈手槍,干擾彈
空襲,110,軌道雷射,機炮/雷射炮

輕輕鬆鬆
Scout輕甲,Punisher散彈槍,榴彈手槍,stun
激光炮,飛鷹空襲

蟲-飛鷹110+(空爆)
機械人-軌道雷射+(噴射背包)

偵輕甲 掃射破裂/榴彈手槍/火手榴彈
哨機/EAT/500/ (電塔+電甲/軌道磁砲/光狗)

防爆輕甲(防後座力) 破裂/左輪/衝擊彈
機砲/電MOTAR/500/EAT
啲人話煙無用,啲機械人都係照瞄到你
如果打機械人,得三個 strategem,可以點揀?
有無人覺得主武開咗電筒反而睇唔到
好似淨係中嗰下有用,啲煙只係效果
我全熄。我連街邊d路燈都會射爆佢,每一支
Factory Strider 除咗call嘢之外 仲可以點打?
打頭隻紅眼,但打前要背脊嘅砲台。

其實atat 要用strategem,佢嘅弱點其實喺肚皮,但都無乜可能埋到身
榴彈手槍 用唔慣真係
都係用番最基本把手槍仔/左輪

100甲輕甲/爆狙or火散/手槍仔/stun
500kg/軌道雷射/類星體or噴火器/蛋盾or激光狗

機械人
偵察輕甲/焦土or十字弓/左輪/stun
空襲/雷射/靜電迫擊炮/機炮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞