[PC/PS5] Helldivers 2 (6) GET SOME! GET SOME!

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
街場打到70幾lv
冇fd組街場都好玩
玩左把Crossbow成晚
手感ok, 但拎住佢又冇拎住噴發者係手咁有安全感
比怪埋身就好尷尬
後射 又打唔停隻怪又會炸傷自己
街場好辛苦,乜都要自己做仲要俾隊友背刺
係進階訓練
呢把係無聲武器,只有潛行先發揮到佢所有價值。

好處係d怪會調查爆炸既地方,而唔係你射箭既地方。前提佢地睇唔到你本人
打機械人係幾好用
尋晚街場組到3個鬼佬打機械人,難度7
全場勁高效率,所有敵人都係一出場就壓制到
唔會好似平時打到大軍壓境咁

打開街場好impressed
啲機械人嘅 detection range 好撚闊,老遠見到你唔係追,而係射9 你先

蟲都話可以跑住拉距離,但啲飛彈真係好撚準
蟲同機械人個難度爭太遠
蟲得好少遠攻,機械人接近隻隻遠攻
蟲弱點大甲又細件d,機械人弱點細副甲大大件
尖叫蟲巢遠距離幾鎗搞掂,跟蹤蟲空襲就得
戰鬥機工廠/干擾塔要搞一大輪
干擾搭係咪冇得遠距離爆 一定要入去熄佢機
試下用Q 標左佢出黎先 有可能會得
Spear有兩樣嘢lock唔到,就係呢樣lock唔到同嗰樣lock唔到
認真, 難7好少會有大軍壓境 帶個380就算有都變無
難9 啲街怪痴到好埋,有時想兜路都唔得
方園100 米已經無得用 stratagem,要靠support weapon 同主武硬爆。

叫咗hellbomb 都唔好咁老定,啲機械人射爆咗又要由頭嚟過
好彩既係干擾塔守軍通常唔會太多/太勁

最難搞就係干擾塔附近有其他objective,gunship tower/mortar emcampment/detection tower。

簡直係地獄干擾塔反而要留最後處理,而且要兜好遠路先可以拆其他objective
揸盾嘅 devastator 要瞄住膊頭先爆,hulk 要用星炮,eat 射中紅眼先one shot。

charger 就射面就得,講麻煩,我情願打闊步蟲都好過打hulk
難9我覺得最煩係太多Patrol, 然後patrol又至少有一隻巨型者
結果打打下成場都係hulk係到噴火
有, 佢下面有工廠既話, 打爆工廠會炸埋個塔, 所以可以用遠距離武器炸廠
mortar 還好,gunship tower 先衰,又射飛彈又開槍,又要叫hellbomb,如果有街怪又會一齊打,然後多兩隻hulk 喺你隔離就真係好麻煩

其實打機械人最好四個人一齊行動,但好多時都分兩隊,有時有啲街場會一個人走去打heavy outpost,打到做完主任都未搞掂
聽巴哈講 機械人又暗改 煙彈又再次無效
我通常衝入去好多時都唔多怪
襯無人衝入去,炸完即走,如果打住街怪入去一定瀨野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞