[PC/PS5] Helldivers 2 (6) GET SOME! GET SOME!

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
最後24小時應該另一邊再打保衛戰
自己開場就得
有人troll 我即踢
防爆重甲仲好機械人好少要用6支針
防爆甲防burst damage
醫療甲比chipped damage打中可以大方補血,保持滿血
有樣嘢真係唔知改咗定以前唔覺
琴日玩 有一場個extraction point 230米外有座山 唔知隊友搞咩 嗰度有drop ship 一隊機槍兵落咗喺座山到 咁我就無無聊聊玩嘢 就拎amr射咗嘢過去
機槍兵居然可以230米外準確地射返我 仲要係一群 我記憶中之前佢哋射唔到咁遠
不嬲都會超遠距離射
而家火箭炮都唔會秒
防爆甲已經無用

一食傷就插針 比人圍死都走得甩
岩岩睇左眼, 原來打針仲多兩秒, 咁可能可以試下, 岩岩買左件甲
醫療甲好用歸好用 但個配色真係好肉酸
柒到呆
原來而家超級點數重複拎會唔計
拎完quit game再入同一個場就唔計,
即係冇得不斷刷同一個場
可以cosplay 創傷部隊
是旦啦
唔入同一場都每場30點起跳
反狙擊勤勉而家可以一下爆頭殺破壞者
不過把野準心勁飄 唔易用
飛蟲你可以用槍打,但gunship 一定要support weapon 先得
我都係用醫療甲,中一下火真係要靠補血嗰下吊住條命
其實同一個場都唔見得快好多...我覺得唔駛fix
呢支槍我有經驗呀,用佢唔少。
近(50米),鏡都唔洗開,第三身瞄就得。
呢個距打2隻盾兵/3隻大長腿,你一係射斷佢隻手,一係放閃光彈走人,你好難打贏佢地,我比佢地殺過好多次。
中(100米),要蹲下開鏡同搵舊石頭做cover。你可以捉佢地既射擊間隔,左右移動peek同開槍
遠(200米),一定要趴低,唔趴支槍根本唔係比人用。但係趴低開鏡移動唔到,建議打3槍就好換位置。

最好帶埋把左輪同stun grenade,面對hulk and tank最起碼可以還手
呢把野唔爆頭係垃圾 不如用焦土
中甲穿打闊步者要打好鬼多下先死
最近闊步者肯定偷偷buff左 反器材要兩下先打得死

而家玩反狙擊勤勉同反器材
狙死對面
加個噴射背包
買左
同街場玩嘅體驗都幾好
好耐冇玩過咁高質嘅合作射擊game
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞