[PC/PS5] Helldivers 2 (6) GET SOME! GET SOME!

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
好似你去影證件相咁多規矩,不過威力好勁。

要正面對住隻怪,要睇曬佢全身,附近唔可以太多大型怪。
就算跟足規矩,有陣都係lock唔到
仲要行後少少踎低
射之前要mark 住佢
最好就企高少少lock,但如果中間有野擋住,儘管好輕微,都係有機會lock 唔到
睇片跟人用重機槍 意外地重火力 下次更新可唔可以加返個第三身瞄準
有冇人升左艦個高級補給裝填
但拎補給箱係補唔滿支援武器
定係我理解錯左意思
全世界都有嘅bug嚟,個效果仲未生效
啲玩家係咪對機械人咁反感,仲有十萬人打蟲
我同朋友玩都係打蟲
佢哋寧願打蟲郊遊
俾機械人先手好難搞
街場機械人
出發落地落正戰略據點
俾人滅兩次團就散得場
其實有時啲落點無紅色以為無人,點知都係有,然後一吹雞就幾隻船
蟲可以用 strategem 硬爆去完成optional objectvie 或者main objective.

但機械人又有干擾塔,又要plan hellbomb,hellbomb 畀怪打爆又要叫過,仲有啲街怪麻煩過蟲,hulk 唔可以一炮 eat 打爆,個火槍距離又遠。咁打機械人下嘅功夫係多嘅
其實點打機械人同點配裝同技? 好多時比佢集火就死曬
唔好戀戰 善用空襲+380打工廠
HULK可以EAT/類星一炮打爆
唔好戀戰

見到怪避到就避, 避唔到優先打 一刀一槍小兵, 因為佢一定第一時間拉警報
之後再打其他小兵, 最後先到其他中甲重甲單位

如果拉左警報, 就直接走唔好硬打, 不過有類星可以射落隻運兵船, 有機炮可以等佢未落兵之後狂射運小兵個架等佢未落貨先減員

清點如果通風口對住自己就遠距離用機炮/類星/爆彈狙 打爆佢

如果個點係細點又小怪就入去清場

如果個點係大點就380/激光, 不過呢兩個都有機會要補刀

唔比用技個個塔優先睇下個塔下面或隔離會唔會有生怪點, 打爆生怪點產生既爆炸可以炸爆探測塔/干擾塔

手榴彈帶Stun, 打hulk就拉小小距離stun完之後用類星/eat/機炮打頭
類星/eat 一槍死, 機炮兩槍死, 如果無呢d就stun完之後跑去後面用焦土射散熱

戰備建議:
380/激光, 飛鷹空襲, 機炮/類星
主武建議: 焦土 >= 主宰 >>>> 爆彈狙 >= 鐮刀
機槍家族真超尷尬

打機械人,追求爆發多過持續火力(而且機械人火力仲勁過你),機槍家族唔洗出場。

打蟲,敵人數量多持續火力有得發揮,但係有電弧槍/榴彈發射器/火槍爭生意。

成個家族mg撈得最掂,搵個high ground一趴,面前120度全部蒸發。

Lmg比鐮刀搶生意

Hmg仲搞笑,轉行去做高爆發武器。但自己先天設計殘缺而且得medium 2 ap,上市第一個星期就比人放棄

之後好似會出一個機槍牆,如果cooldown夠快,或者可以一戰
on point
如果係超級新手,無warbond無錢。

你帶把punisher散彈槍啦,中小型機械人會比你射到郁唔到。你一個人可以單挑5-7個敵人=普通poi守軍
講少左句, 飛鷹空襲用黎清機械人點係超快超輕鬆, 計好距離唔洗入點就可以清兩~三個廠
因為飛鷹既範圍一定係你正前方掉落地之後打橫一條直線, 用慣左就可以好有效率地清蟲洞、機械人廠、小怪群坦克甚至係BT
根性甲其實好屈機
直到你試過飛左落水然後發動根性死唔去
係咪要射中紅眼?但有時唔係好得
代表你打唔中個頭 打左落d重甲到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞