[PC/PS5] Helldivers 2 (6) GET SOME! GET SOME!

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
joel出手叫蟲打就解放完 前面既星球
直接斷補給線變完成兩個
尋晚望仲係4/10
做咩咁快會變9/10
Supply line system
斷到Supply line 就直接拎
問題係闊步者到 呢隻野到4級穿透都要2-3下先死
逼住人用焦土3下殺
atat用空襲同500殺 只要爆到頭頂大炮 用支援武已經殺到
機械人個問題係技術要求高 打蟲友走去打比人教育完咪番去打蟲 機械人唔係打蟲咁鳩黎就得

識打4個人 吹一次雞紅波清一次
就算無限吹雞都唔會死人 個個呢係掩護打
一行埋工廠個個自動波空襲 雷射 20秒走得
而家機9蟲9都已經唔難打,
如果仲 buff 勁其他槍真係唔知仲有咩好玩
we did it!!
手掣個touchpad 下面有粒制用嚟開熄咪
喺setting 唔好mute mic就得
我都覺得係 joel 偷偷地改進度,邊有可能defend 到

超級商店隻頭盔同高級pass套甲襯好睇
好想真係有得用呢啲機甲同坦克
玩到titanfall咁
我係用解放者主武 機槍
ATMT新空投個時根本無得打

而家又脆左 頭砲又無起手咁快 先叫係畀人打
機械人感覺時易時難 自從更新咗會空投隻大野之後
啲小兵又準咗好多 琴日玩 一場內被爆三次頭
devestator 先危險,個map 係大霧,你見到唔到,但佢地百幾米shoot 9 你

我覺得打機械人係要清得快,儘可能唔好畀啲兵仔拉警報,就算拉到,都打drop ship 落嚟,4 部射低三部已經差好遠
其實射到dropship就唔係問題
打蟲一breach就只可以硬食
所以我打蟲都係輕甲+ jetpack + stun grenade/impact grenade,拉到個距離就得。

蟲係量多,但畀機械人易走得甩
我指既小兵就係Rocket Devastator 真係超煩 有時前邊未清得晒 附近再出一批Rocket Devastator巡邏隊 即刻炸到成粒波咁 彈嚟彈去
炸都算,但係好多時都因為撞擊而死
打devastator苦手可以試下轉用jar-5主導者,近一星期打機械人都係用呢支槍,幾好用

原型同火箭版,3發就可以打死。第1發瞄jj或者是但一隻腳,體崩之後同一位置補多2發,3粒子彈殺一隻devastator。(開槍節奏係,崩~崩崩)

盾兵版,打佢右手機槍等佢體崩,打任何位置又係3發打死,心口最易瞄。(崩~崩崩崩)

用習慣之後大約1秒就可以殺一隻devastator,佢地skip leg day腳係弱點
我仲諗緊係咪我唔好彩,以前著重甲唔帶波罩都冇問題,但最近好似好易俾機械人秒殺
邊有人會想要地雷
聽朝訓醒班鬼佬應該會幫我地搞掂
d鬼佬勁冇用
仲未開到目標嗰兩個星球
前面個星80%都冇
anti tank landmine好野黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞