[PC/PS5] Helldivers 2 (6) GET SOME! GET SOME!

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
而且打衝鋒蟲聽講打得準可以秒殺 但拉槍手感嚴重影響瞄準速度同精確度實在太kick
1號武器拎把散彈/鐮刀/步鎗掃細怪
咪又係要其他武器cover打大怪
佢地起碼可以完成任務,你可以好有自信淨係用1號武器消滅小型敵人。爆炸狙唔係唔得,不過有d牙煙。

爆炸狙最有自信既功能係炸窿/炸廠,同埋高單發傷害。
但係fire rate 25rpm,真係對付大中小型敵人都好勉強。

爆炸狙需要其他gear去輔助佢,just for輔助佢。包括清怪激光狗/防自殺蛋盾
團隊黎講幾有用嘅,有人幫手清漏出黎嘅小怪就得
你要單走應對晒所有情況嘅話就唔好搞喇
唔知係咪old news, 琴日玩發現而家join quick play 任務已經進行緊個陣都可以係準備畫面㩒Q睇到個任務係乜
終於有,早就應該要
師兄試下帶爆狙+輕機槍

其他 stratagem就帶重甲殺手(EAT/磁軌/Laser/500KG) 自己用就覺得好順手 用輕機槍清細怪 間唔中打一發炸狙控場/打中怪 有衝蟲就用EAT 咁玩其實係幾全能 暫時四排打lv9 我都覺得咁玩輕鬆過帶其他主武
LMG你用開咩射速?
我覺得最高射速好爽
有gp未想有支穩定團隊洗n9機械人/蟲 拎樣本
你個build我試左啦,打機械人。係地下執左隊友個蛋盾

就係面對bulk同tank無還手之力,如果帶把左輪可以單殺hulk。
打gunship有少少麻煩,爆炸狙子彈飛得好慢下,命中率麻麻地。5發殺2架有d難度
等discord +2
+3 想搵一班可以代入隻game既人一齊玩 雖然好中二病但噉先有feel
最高好有MG42 feel
玩左場n9蟲族用爆彈狙、類星、激光狗、集束、空襲 (係, 我覺得500kg 係有類星既情況下已經唔洗用)
都幾唔錯, 本身帶左爆彈手槍 但如果用番衝鋒手槍既話應該會更好應對近身
爆彈狙打下中甲同噴毒肥仔都唔錯
重甲就照樣類星, 拉左警報既蟲群就集束, 平時既話直接爆彈狙射地下
加強左飛鷹之後, 空襲同集束都好勁
空襲依加99%時間可以秒衝鋒蟲, 有時秒BT, 穩定秒坦克
集束清蟲又效率勁高, 打機械人應該都可以保證會拉警報個隻必死
識用了 打蟲

爆狙+激光狗 係perfect duo
次要武器可以轉榴彈手槍
解放手榴彈嗰格 可以拎嚟縱火 或者 Stun
配空襲 光束 obrital strike
會有非常高嘅火力同應對能力

拎狙唔埋身肉搏
啲蟲隊友吸咗
就45度至90度 圍啲蟲
射蟲 射地下 都係非常有效

完全唔洗再加支輕機
(寧願入場見到去執)
D撚樣臨完場踢撚左我
灑鳩哂我時間
好彩我暫時都係試過一次,都唔明做乜
troll囉
覺得踢咗你好威
你會好嬲
發現玩幾場就會彈, 似係隻GAME太大食
一係玩兩場重開, 一係等佢彈完重開
gunship 本身都難搞,要有兩個轉打飛機,兩個衝入去叫 hellbomb
原來Spear可以拆Jammer tower
前題係lock 到先
Spear潛力好大,問題係個lock on
其實單人拆gunship tower唔係好難,前提係你要有把速殺gunship既武器(例如激光炮/機炮)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞