[PC/PS5] Helldivers 2 (6) GET SOME! GET SOME!

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
鍾意無限彈
難9 嘅蟲多咗好多怪,完全係蟻多嘍死象
其實地圖都有好多ammo box 畀你執,甚至 supply box,EAT 每六十秒有兩飛,其實我覺得係OK。

唔好用 meta build 去諗,玩多啲build 先無咁悶

其實就因為係無限彈,所以先要平衡。

我就覺得玩下其他strategem 都幾好,無咁悶,而家去到難9 係考玩家用stratagem 嘅timing 同咩情況用咩stratagem
未出類星之前
淨係得支機炮拎到出黎用
講緊難7以上中甲怪 重甲怪一堆一堆咁出
反坦克得2飛射完就要遊花園遊到reload好
recoiless 連reload都未必有得reload
場場用類星炮我唔會悶
起碼殺到怪先唔係淨係比佢地殺先
平衡係好事
但問題係佢似搞鳩玩家多
主武器出左咁耐,都係得2 3把拎得出黎用,唔見佢平衡下
以buff 代nerf永遠係好過nerf
搵到人同你 reload 係好撚快,我有場用 recoiless,有個鬼佬幫我reload,兩隻闊步蟲+1charger係好快收佢哋皮
首先你要搵到人周你reload
開咪問,但其實無都ok,隔離有個隊友用類星炮都可以幫你buy time reload。

講nerf,hulk 嘅火槍應該要nerf 少少就真

燒中一下都好
基本上反應時間好少
應該要改成個背包自己𡥼,
隊友都可以幫reload就好好多,
而家要人地犧牲個背包位真係冇人肯理你
其實都係
點解一定要人哋孭住背包先可以幫你裝彈
我唯一會用佔背後包位就係得 3 個stratagem 嘅map,如果唔係,我都帶龜殼,或者帶個單手盾+類星砲/EAT
類星加長個downtime就應該少D人用
hulk火槍要nerf = nerf 返火傷
而火傷Stratagem 同武器仲係少人用
你慢慢等下啦

想佢加隻火槍exosuit比我地就就真
好似datamine 話會有,其實而家難9 咁多蟲,用火應該係幾好用
咁得nerf野,肯fix番支空爆火箭炮未,屌你十槍有5 6 槍都係一射就爆開炸撚死自己係咩玩法
我尋日玩又冇咩自爆問題喎

但把野清怪唔太consistence,
上彈又慢,又打唔到重甲,
都係用返集束/空爆好過

集束連掟五次都仲快過把野開五槍
LAS-99 Quasar Cannon
Increased recharge time by 5 seconds

LAS-99 Quasar Cannon
Increased recharge time by 5 seconds

R-36 Eruptor
Decreased number of maximum mags from 12 to 6
Explosion damage drops off slightly faster

AX/AR-23 Guard Dog
Decreased damage by 30%

我屌你老母臭閪
焦土竟然避過一劫
繼續成為最強T0武器
加五秒是咪即係double?
都係想人玩下其他槍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞