每日收完工仲要睇女朋友臉色係幾咁氣餒

398 回覆
2703 Like 51 Dislike
最撚好笑係
d女人好中意講番工既野
講是非
邊個賤邊個仆街
但 心諗 你番工既同事
關我撚事咩
個ex明明翻工攰過我耐過我
但都會chur我出街傾計
雖然一開始係煩係心淡
但分左手之後又覺得有人煩都唔係咩壞事
同朋友傾過呢樣嘢
佢地都係同翻我講話
因為佢愛你多過你愛佢

易家個男朋友唔常搵我
有時仲會on whatsapp都唔覆我
剩係覆fd gp真係有啲嬲
我唔想chur佢 咩都自己忍
唯有自己搵朋友傾計 (男女都有)
女仔fd忙翻學忙拍拖
唔好話出街 傾計都少覆我
我咪唯有同男仔傾
之後佢又要緊張我同男仔fd傾計
又限呢樣個樣
問題係 你忙你唔想陪 我咪搵人陪囉
你唔同我傾電話 又要唔比我同人傾計
但你另一邊廂又係同fd出街打機
因為佢限住曬就搞到我係屋企毒

公平咩

你條仔冇覆你就要搵第二個男仔傾計?
咁你條仔今個星期唔得閒屌你係咪又要搵第二條仔屌?

靚抽!
最撚好笑係
d女人好中意講番工既野
講是非
邊個賤邊個仆街
但 心諗 你番工既同事
關我撚事咩

Agger
係連登港女就係雞係公廁
感情呢樣野本來就係兩個共同努力既
無分男尊女卑
自己搞到段感情咁垃圾仲好意思周圍講
唔怪得港女收兵派帽
早分早著 放手唔好害人啦
一句講晒

唔好比飽飯女人食
男人過左熱戀期女人講乜都係覺得你煩架啦

如果拍拖係男人心目中係咁煩又要氹啲呢樣個樣
啲女人又逼你地聽埋啲你地無興趣既野
拍拖咁唔開心
其實點解你地仲要同港女拍拖呢
單身得閒叫下雞咪算
最撚好笑係
d女人好中意講番工既野
講是非
邊個賤邊個仆街
但 心諗 你番工既同事
關我撚事咩

咁同得你拍拖
都會想分享身邊發生嘅嘢比你知
大家傾吓日常發生嘅嘢

但如果係一出街就一輪嘴講唔停
唔比男朋友休息 咁緊係唔得啦
有晚返完工 (返飲食)
做左成日好攰
女友拉我落街要我陪佢跑
我其實真係想坐係屋企算 但鬼叫我太愛佢 都係落左去
之後個攰樣俾佢當左黑面 俾說話我聽
我即刻話佢 你返TA 有得坐 係腦攰 我返cafe 日日都作戰狀態 返完工都好攰 但我都落黎陪你 證明俾你睇你幾重要
佢即刻冇出聲 仲攬番我
有唔滿意照講就得 除非你地位俾佢低
利申下次佢叫我坐低打機陪住佢跑算
好中 放假想係屋企抖下 條女就話要出街
同佢講出街又熱又多人 想留係屋企就嬲

好彩我女友都唔鐘意咁熱出街
呢度好多垃圾男人
你唔想去咪出聲囉 無人渣支槍逼你放工去美食展
去到又要黑面 我係條女都想屌鳩你啦
佢係你條女 唔係你肚入面條蟲
你番工累咪直接同佢講 放假先去囉

收啦 講又俾說話人聽 發脾氣 唔講又話人黑面
男人係即使辛苦都想陪自己女人多啲先去
個重點係個女人太chur 太自我主義
有冇問過個男既感受?冇
你唔重要 佢睬你有味咩
女人要叫要講先識體諒人 男人唔講都會陪你去
睇你點睇啦
搞掂左自己啲性格先啦
次次收工好撚柒累,都會即刻打比佢,chok 把好精神好開心既聲"我收工啦終於!今日點點點..."
但換黎既都係"哦,我好累唔講啦"

巴打真係好
試過收工好攰打比男朋友想傾下
點知佢話:食緊野呀唔講啦
灰到
雖然仲讀緊書但係情況一樣
個排考試交project日日訓得個三四個鐘 日日上堂又要keep wtsapp 落堂仲要接佢 都唔緊要 你係我女朋友冇問題 但係可唔可以見面嘅時候俾少少體諒呀 一兩下就發脾氣 知唔知我個心係有幾攰

如果當時你每日唔係發脾氣而係講句 你都攰啦鍚矖你 今日或者都會仲一齊
一巴摑過去,講句: 屌你老母死八婆
女人道理是對的
搵過更夾啦
塊面同塊西幾黑都好你都係繼續留黎屌
根本係自已攞黎,一係飛撚左佢,一係咪撚怨
最撚好笑係
d女人好中意講番工既野
講是非
邊個賤邊個仆街
但 心諗 你番工既同事
關我撚事咩

Agger

咁你做得佢男友
同你分享下日常生活八卦事 好正常姐
如果唔係邊有咁多野講呀
出到街大家唔好出聲好唔好
當係了解下女朋友d同事關係都好啦
次次收工好撚柒累,都會即刻打比佢,chok 把好精神好開心既聲"我收工啦終於!今日點點點..."

巴打真係好
灰到

屌你真係on9
食野點撚樣講電話呀
痴撚線
港女愈嚟愈閪
女權主義一路壯大
男女愈嚟愈唔平等都係多得你呢啲人
同而家男朋友關係好好 會互相尊重同珍惜
佢打lol我會陪佢打 我睇前度佢又會陪我睇
好多朋友都話好羨慕我同我男朋友關係
但其實未磨合到之前 我都曾經好癲會郁手打佢擲野係度喊 話佢對我唔好唔明白我 諗返起都覺得自己好癲 對佢真係狗咁喝
但其實可能係大家無好好溝通同表達雙方內心既感受 一開始佢會想快d哄番我快快解決就算
但其實咁樣對大家關係係無用
一定要令對方明白你既感受 同時唔好假設自己係岩先 傾完之後互相道歉

巴打真係好
灰到

屌你真係on9
食野點撚樣講電話呀
痴撚線

喺屋企自己一個食緊外賣都唔講得?
收工好攰 嗰吓想有人聽我呻下姐

巴打真係好
灰到

屌你真係on9
食野點撚樣講電話呀
痴撚線

唔係唔得 屌你老母 食完先傾唔得?
邊撚到有人會食飯傾電話架大佬
用下個死人腦啦
食飯緊係玩下電話睇下電視啦
打電話黎阻撚住曬

巴打真係好
灰到

屌你真係on9
食野點撚樣講電話呀
痴撚線

唔係唔得 屌你老母 食完先傾唔得?
邊撚到有人會食飯傾電話架大佬
用下個死人腦啦
食飯緊係玩下電話睇下電視啦
打電話黎阻撚住曬

咁同人出街食飯又會一路食一路傾?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞