每日收完工仲要睇女朋友臉色係幾咁氣餒

398 回覆
2703 Like 51 Dislike
收左工個人都好累,只係想番屋企休息下
食個飯,沖個涼。

但係條女就會因為啲極小既問題,發你脾氣,燥你,比臉色你睇,你條八婆究竟知唔知對男朋友而言係幾咁氣餒既一件事

我唔係要求你要下下痴住我就曬我,但你可唔可以唔好因爲啲小事發脾氣,係咪要下下搞到咁疆先安樂?真係咁難咩?

講真,我收工你問一句:你今日累唔累阿?辛苦啦一定。
我已經扯曬旗啦。

想搵個地方呻下,完。
agger

佢地永遠唔明呢個道理
唔屌醒佢?
飛左佢囉
你男人嚟架 翻嚟仲要睇妳面色
唔屌醒佢?

屌過好多鑊,道理永遠係佢個面
今日開始唔洗再屌
飛左佢囉
你男人嚟架 翻嚟仲要睇妳面色

你個名形容左呢件事
啲女就係咁,煩鳩住曬
呢啲咪叫港女租
呢啲咪叫港女租

呢啲咪叫港女囉
飛遲左
你女友係咁je
同居既問題
講真 適當既時候你要發返火 要畀佢知道你都會攰 你都會辛苦 唔係既話keep住落黎遲早爆煲
我好明,好似琴日咁我返左一日工仲同佢去美食展
我真係攰,再加上好逼令身體同精神都chur走晒力量
搞到個人都冇力量,個心裡面狂嘆氣

最後佢以為我發脾氣,又話我黑面,嬲左我
咁大佬真係冇發脾氣,係咁攰情況又要氹佢
但其實我真係冇嬲冇不滿任何野

雖然佢份工好體力勞動,我就坐office
但我工作時間每一刻都要諗idea,都好攰ga
巴打
同道中人
今日之後唔洗再煩
但有少少傷感
同居既問題

呢個決定真係錯曬
我好明,好似琴日咁我返左一日工仲同佢去美食展
我真係攰,再加上好逼令身體同精神都chur走晒力量
搞到個人都冇力量,個心裡面狂嘆氣

最後佢以為我發脾氣,又話我黑面,嬲左我
咁大佬真係冇發脾氣,係咁攰情況又要氹佢
但其實我真係冇嬲冇不滿任何野

雖然佢份工好體力勞動,我就坐office
但我工作時間每一刻都要諗idea,都好攰ga

好撚明啊屌
自己要做狗又何苦擺上網呻。
女人 logic =返office 工一定好舒服
係你搵個港女做女朋友啫
好似個熱門post同理智女仔拍拖
一齊之前就識得禮讓
一齊之後就只得老馮
港女真心難頂
外國女仔性格真係好好多,真係似返個女人(當然我認為香港男士都唔係好男人)
如果唔係文化差異太大,一早同左個烏克蘭妹一齊
都係嗰句

你條廢柴, 爆佢
「最錯就係同左妳一齊」

唔敢講? 乖乖做狗

利申:做緊狗
睇女同事面色仲氣餒
I know that feel bro

之前有間公司搵我跳船去做高啲既位,咁都同女朋友商量過到底轉唔轉好,如果轉左就多左好多workload同埋預左要陪腦細出去應酬,但係佢為左想我個post大啲、威啲死都要我轉過去。

宜家新工返左半年左右,條女就成日因爲我多野做陪唔到佢而發脾氣,咁好啦 我惟有照之前咁樣陪佢,到半夜先開始做自己啲文件,但係同親女朋友講好辛苦都當我鳩噏。

開始心淡寧願做返單身算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞