每日收完工仲要睇女朋友臉色係幾咁氣餒

398 回覆
2703 Like 51 Dislike
其實有冇絲打試過好似樓主咁

以前翻學個陣我有個月忙到喊
搞到連飯都無咩時間食 訓都係學校訓
個男朋友係咁chur我出街
個心係會覺得佢唔識體諒我
跟住就開始心淡
次次佢收左工一唔講野我會以為我唔小心講錯啲乜,之後狂say sorry 成日好怕係我唔小心做錯講錯野

咁樣真係好撚辛苦,慢慢開始見佢後面憎佢前面
同我發脾氣會一把煎落去
咩小事先 講啲唔講啲
有邊個想勞氣呀 你估勞氣 嬲個個人會好開心咩
你有無檢討下你自己呀
你女朋友如果要返工 收工返屋企仲要勞氣 都好辛苦嫁
我明,所以我唔再忍,飛左佢 返工已經俾老細折磨,放工都要俾你折磨真係幾十條命都唔夠玩,最慘係我鬧佢佢只會更加火
I know that feel bro

之前有間公司搵我跳船去做高啲既位,咁都同女朋友商量過到底轉唔轉好,如果轉左就多左好多workload同埋預左要陪腦細出去應酬,但係佢為左想我個post大啲、威啲死都要我轉過去。

宜家新工返左半年左右,條女就成日因爲我多野做陪唔到佢而發脾氣,咁好啦 我惟有照之前咁樣陪佢,到半夜先開始做自己啲文件,但係同親女朋友講好辛苦都當我鳩噏。

開始心淡寧願做返單身算

所以拍過幾次拖之後真係寧願單身好過

係就係尻痕同寂寞啲

都好過哂時間握握氹氹

結婚更加諗都唔想諗

好撚同意!
我好明,好似琴日咁我返左一日工仲同佢去美食展
我真係攰,再加上好逼令身體同精神都chur走晒力量
搞到個人都冇力量,個心裡面狂嘆氣

最後佢以為我發脾氣,又話我黑面,嬲左我
咁大佬真係冇發脾氣,係咁攰情況又要氹佢
但其實我真係冇嬲冇不滿任何野

雖然佢份工好體力勞動,我就坐office
但我工作時間每一刻都要諗idea,都好攰ga

講到淨係自己返工攰咁
你攰同人地攰可能係唔同嘅攰,但唔代表人地返工唔攰
每人都有自己野要做,點解你女朋友攰完搵你可以照樣咁開心,你就要係咁話攰唔想理人?
你地淨係識晚晚話自己攰,要休息,其他時間又要陪朋友啦,咁留左咩時間比你女朋友

想做愛嗰陣

屌你老母
我好明,好似琴日咁我返左一日工仲同佢去美食展
我真係攰,再加上好逼令身體同精神都chur走晒力量
搞到個人都冇力量,個心裡面狂嘆氣

最後佢以為我發脾氣,又話我黑面,嬲左我
咁大佬真係冇發脾氣,係咁攰情況又要氹佢
但其實我真係冇嬲冇不滿任何野

雖然佢份工好體力勞動,我就坐office
但我工作時間每一刻都要諗idea,都好攰ga

講到淨係自己返工攰咁
你攰同人地攰可能係唔同嘅攰,但唔代表人地返工唔攰
每人都有自己野要做,點解你女朋友攰完搵你可以照樣咁開心,你就要係咁話攰唔想理人?
你地淨係識晚晚話自己攰,要休息,其他時間又要陪朋友啦,咁留左咩時間比你女朋友

想做愛嗰陣

屌你老母

cant agree anymore
lm
I know that feel bro

之前有間公司搵我跳船去做高啲既位,咁都同女朋友商量過到底轉唔轉好,如果轉左就多左好多workload同埋預左要陪腦細出去應酬,但係佢為左想我個post大啲、威啲死都要我轉過去。

宜家新工返左半年左右,條女就成日因爲我多野做陪唔到佢而發脾氣,咁好啦 我惟有照之前咁樣陪佢,到半夜先開始做自己啲文件,但係同親女朋友講好辛苦都當我鳩噏。

開始心淡寧願做返單身算

係咪戇撚鳩 條女根本對你要求雙重標準同埋自我中心 飛撚左佢啦屌
唔會明架啦
搵過個會明架啦
個ex明明翻工攰過我耐過我
但都會chur我出街傾計
雖然一開始係煩係心淡
但分左手之後又覺得有人煩都唔係咩壞事
同朋友傾過呢樣嘢
佢地都係同翻我講話
因為佢愛你多過你愛佢

易家個男朋友唔常搵我
有時仲會on whatsapp都唔覆我
剩係覆fd gp真係有啲嬲
我唔想chur佢 咩都自己忍
唯有自己搵朋友傾計 (男女都有)
女仔fd忙翻學忙拍拖
唔好話出街 傾計都少覆我
我咪唯有同男仔傾
之後佢又要緊張我同男仔fd傾計
又限呢樣個樣
問題係 你忙你唔想陪 我咪搵人陪囉
你唔同我傾電話 又要唔比我同人傾計
但你另一邊廂又係同fd出街打機
因為佢限住曬就搞到我係屋企毒

公平咩
咁咪分手囉
雖然一開始係煩係心淡
分左手之後又覺得有人煩都唔係咩壞事
同朋友傾過呢樣嘢
佢地都係同翻我講話
因為佢愛你多過你愛佢

易家個男朋友唔常搵我
女仔fd忙翻學忙拍拖
我咪唯有同男仔傾
又限呢樣個樣

公平咩

你自己要做狗怪得邊個
係廢就廢啦
你夠man既啲女跪係度同你含都重得

有句英文名言都講得幾岩..

The reason that I'm single because I respect women
差d以為係我男朋友開
佢又係成日都話攰 一年365日都係攰
但又可以同frd玩得好開心架喎
係咪攰就連搵下我都懶🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
完全唔明係真攰定假攰
跟住我頂唔順大屌咗佢一鍋 佢冇理我
玩完

散心 減壓都需要掛?
雖然一開始係煩係心淡
同朋友傾過呢樣嘢
佢地都係同翻我講話
因為佢愛你多過你愛佢

易家個男朋友唔常搵我
女仔fd忙翻學忙拍拖
我咪唯有同男仔傾
又限呢樣個樣

公平咩

女人就係咁,五時花六時變,一時又唔想人chur, 一時又想人chur下,自己都唔知自己想點
差d以為係我男朋友開
佢又係成日都話攰 一年365日都係攰
但又可以同frd玩得好開心架喎
係咪攰就連搵下我都懶🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
完全唔明係真攰定假攰
跟住我頂唔順大屌咗佢一鍋 佢冇理我
玩完

你男朋友唔可以同朋友玩得開心?
下下都要得閒就搵你玩先?
佢攰你又有冇照顧下佢關心下佢啊?
好心拍拖就唔好要人地世界得你一個啦
你呢d諗法唔改就求下你唔好拍拖累人

朋友同女朋友比既野唔同
亦都同樣重要
飛左佢 完
雖然一開始係煩係心淡
同朋友傾過呢樣嘢
佢地都係同翻我講話
因為佢愛你多過你愛佢

易家個男朋友唔常搵我
女仔fd忙翻學忙拍拖
我咪唯有同男仔傾
又限呢樣個樣

公平咩

你條仔冇覆你就要搵第二個男仔傾計?
咁你條仔今個星期唔得閒屌你係咪又要搵第二條仔屌?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞