每日收完工仲要睇女朋友臉色係幾咁氣餒

398 回覆
2703 Like 51 Dislike
唔屌醒佢?

屌過好多鑊,道理永遠係佢個面
今日開始唔洗再屌

散左?
而家車站on99鳩等佢返去食飯

如果佢真係做到自己走左去

我唔知講咩好了
屌,係男人嘅就三口六面同條女講清楚
佢聽嘅就由佢,唔聽嘅就算啦呢段關係
一邊就哂另一邊根本唔撚得
上黎呻完對成壇野都無幫助
聽日只會繼撚續係咁

我唔知講咩好了

救命 無啦啦send張酒店門口既相俾我
又block返
邊有人咁架

我唔知講咩好了

又block返
邊有人咁架

我覺得佢係專登要激走我

定佢真係咁痴線 我分唔到
差d以為係我男朋友開
佢又係成日都話攰 一年365日都係攰
但又可以同frd玩得好開心架喎
係咪攰就連搵下我都懶🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
完全唔明係真攰定假攰
跟住我頂唔順大屌咗佢一鍋 佢冇理我
玩完

點解啲人永遠都唔會明同frd玩係輕鬆架嘛,唔洗用腦架嘛,緊係玩得好開心玩幾耐都得
同自己另一半唔係唔開心而係我邊到有咁多野同你分享,講少陣野做少啲表情又俾人話黑面,諗起都攰啦。唔好再攞自己同啲朋友比,根本就兩回事

咁即係鍾意搵朋友>>>>>女朋友?
先唔講平時係幾咁臭脾氣
本身諗住起大西北買個半新盤兩房單位第時住 去到一齊睇已經西晒面 又話遠又話個景唔好又盛
我都想住香港九龍啊但撚住得起咩
我都唔敢諗我自己供層樓 第時減少去旅行個結果會點
我以為女人係想安定 點知原來唔係既 最緊要自己開心

我唔知講咩好了

又block返
邊有人咁架

我覺得佢係專登要激走我

係真係痴線
個個都想搵個理性女友,但你估個個都可做到理性家咩!

作為一個絲打。

我都係曾經都係果種感性、情緒主導行先嘅人,而且最弊重要覺得自己好理性,愈諗愈歪,但做嘅每一個決定都只係令自己感覺良好。

於是食咗太多💩,沉痛反思之後,同自己講「改」

做女人,要識得分清楚究竟男人做d嘢係真係over 底線或唔尊重,定同自己主觀期望/不安感有落差,呢個位係最難拿捏。例如佢放你飛機幾次又唔交帶呢d就over 咗。若放你飛機係因為工作但有交帶又會make up plan ,而你重屌.就係同自己主觀期望有出入(要佢陪,而佢突然陪唔到唔開心嘅落差)

又或你要識得分清楚,你所謂嘅付出係真心對方受定係你自己為咗自我感覺良好/平伏自己不安感(例如千字文/管住哂)!有時講少句無謂嘅說話反而效果更佳

一對情侶,當然在相處過程中要磨合、要協調,係過程中你用嘅表達approach 係絕對影響成件事嘅後果。就算自己岩,用「屌」呢個方法一定係下策。你可以無限次撒嬌,但係發脾氣、狂「屌」萬萬不能!用下策而男方tum你,唔係因為你岩,係因為怕你煩!但有一日佢一定頂唔順!男人走唔會直接講。到佢決定走,99%都冇的番轉頭,因佢地個理性思維一定係分析到清清楚楚

再然後,佢知錯tum 你,say sorry ..一定要見好即收,再搭埋個台比佢落!因為自大、自尊心極強嘅男人真心認錯係極度難能可貴嘅事,你重要大力讚佢,話佢好好同信佢!

同埋有d野,講完一次就唔好再提,男人最怕女人煩,煩嘅定義係講完又講,好似佢阿媽咁!咁大個人你唔能夠直接叫佢改,因為通常都係為咗膚衍下你條煩西而做,有心嘅佢會自己諗,你善意提醒,再睇大家造化。

同埋人無完人,你估個個都高大靚仔事業有成專一有錢識tum你比時間你,韓劇同發夢就有。愛一個人係一個package !係香港地事業有成個連帶條件係佢一定忙到hi .....但佢夾硬都盡力比時間你,你重唔大力咁欣賞佢,重埋怨佢。就係唔體諒囉

同埋男人最忙最忙最忙,真係唔好攪little drama ..因為佢地個構造係一次只可以處理一件事,只要記住同信佢佢忙完,第一時間會搵你,錫番你!就ok

重有適當時先好同佢檢討,就算佢果下幾過份、幾黑你憎都好!忍!忍!忍!忍!因為一定鬧交收場!記得方丈份人好小氣,唔係叫你唔講,你適當時候先講。

我唔知講咩好了

又block返
邊有人咁架

我覺得佢係專登要激走我

係真係痴線

Why not both

作為一個絲打。

我都係曾經都係果種感性、情緒主導行先嘅人,而且最弊重要覺得自己好理性,愈諗愈歪,但做嘅每一個決定都只係令自己感覺良好。

做女人,要識得分清楚究竟男人做d嘢係真係over 底線或唔尊重,定同自己主觀期望/不安感有落差,呢個位係最難拿捏。例如佢放你飛機幾次又唔交帶呢d就over 咗。若放你飛機係因為工作但有交帶又會make up plan ,而你重屌.就係同自己主觀期望有出入(要佢陪,而佢突然陪唔到唔開心嘅落差)

又或你要識得分清楚,你所謂嘅付出係真心對方受定係你自己為咗自我感覺良好/平伏自己不安感(例如千字文/管住哂)!有時講少句無謂嘅說話反而效果更佳

一對情侶,當然在相處過程中要磨合、要協調,係過程中你用嘅表達approach 係絕對影響成件事嘅後果。就算自己岩,用「屌」呢個方法一定係下策。你可以無限次撒嬌,但係發脾氣、狂「屌」萬萬不能!用下策而男方tum你,唔係因為你岩,係因為怕你煩!但有一日佢一定頂唔順!男人走唔會直接講。到佢決定走,99%都冇的番轉頭,因佢地個理性思維一定係分析到清清楚楚

再然後,佢知錯tum 你,say sorry ..一定要見好即收,再搭埋個台比佢落!因為自大、自尊心極強嘅男人真心認錯係極度難能可貴嘅事,你重要大力讚佢,話佢好好同信佢!

同埋有d野,講完一次就唔好再提,男人最怕女人煩,煩嘅定義係講完又講,好似佢阿媽咁!咁大個人你唔能夠直接叫佢改,因為通常都係為咗膚衍下你條煩西而做,有心嘅佢會自己諗,你善意提醒,再睇大家造化。

同埋人無完人,你估個個都高大靚仔事業有成專一有錢識tum你比時間你,韓劇同發夢就有。愛一個人係一個package !係香港地事業有成個連帶條件係佢一定忙到hi .....但佢夾硬都盡力比時間你,你重唔大力咁欣賞佢,重埋怨佢。就係唔體諒囉

同埋男人最忙最忙最忙,真係唔好攪little drama ..因為佢地個構造係一次只可以處理一件事,只要記住同信佢佢忙完,第一時間會搵你,錫番你!就ok

重有適當時先好同佢檢討,就算佢果下幾過份、幾黑你憎都好!忍!忍!忍!忍!因為一定鬧交收場!記得方丈份人好小氣,唔係叫你唔講,你適當時候先講。

皮已正
不過真係要練習先有呢種修為
絲打好波 我都加油

作為一個絲打。

真係 見過好多直接係街狂屌男朋友
路人望住都勁屌 真係好屌
其實對比細個係街比媽鬧 就知有幾難受
呢d真係好講將心比己
當然要有原則 但要私底下講明
唔好反反覆覆又係街西面鬧人
遲到既話 扁嘴話等左好耐好掛住佢 仲好啦
唔遲都遲左 可以點

真係 見過好多直接係街狂屌男朋友
路人望住都勁屌 真係好7
其實對比細個係街比媽鬧 就知有幾難受
呢d真係好講將心比己
當然要有原則 但要私底下講明
唔好反反覆覆又係街西面鬧人
遲到既話 扁嘴話等左好耐好掛住佢 仲好啦
唔遲都遲左 可以點

作為一個絲打。

中肯
唉 一星期嬲6日
就快爆炸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞