每日收完工仲要睇女朋友臉色係幾咁氣餒

398 回覆
2703 Like 51 Dislike
垃圾
同班鍵國撚有咩分別
每個回覆都講中哂心聲 屌

好想比女朋友睇到

D女睇完隔幾陣,改好少少之後都係打回原形
好撚同意 唔洗講咩辛苦哂添喇,唔好搞鳩我已經幫大忙
最撚好笑係
d女人好中意講番工既野
講是非
邊個賤邊個仆街
但 心諗 你番工既同事
關我撚事咩

但係永遠都唔會明
大事都話
小事到無得再小既事

其實各位巴打點應付?
係你心目中呢d係芝麻綠豆小事咁都好講
成日咁講眞係聽到悶 唔知比咩反應
其實港女係咪真係一日唔發脾氣就會周身唔自在
明明少少事就係咁針住你講野唔算數,講野冇口齒
解釋返話可能只不過係大家誤會
又話即係我屈你啦?
大佬到底你係我老細定我女朋友呀?
攪到我講每一樣野做每一樣野都要好神經緊張咁去度過先做,講笑又唔知有冇過左你條底線,一過左又大龍鳳

明明試過溫柔細聲咁講返自己唔鐘意D乜你又話唔想聽覺得自己咁講冇問題
明明試過爆seed講完自己想點你又話會改,改完一個星期之後又黎過
好啦咁我自己諗住咕一聲吞左去你又黑我面屌柒我
大佬你地D港女想點姐?
比條生路行下都得呱?
我真係叫哂救命
太縱佢又係錯
同佢同居左幾個月

今日咁
我上堂上到6點 唔早d返來陪佢
佢係咁打俾我 又話咩再唔返來分手
打左一句 唔好嘈 就block我

游完水返屋企 見到有條4腳蛇
叫佢入廁所 佢又要鬧我冇用冇膽
我踩對拖鞋出去倒垃圾 又鬧 潔癖大哂咩
我話會洗返乾淨
佢嬲到而家 又話呢刻開始分手

我只係話我會洗返 叫佢入廁所 唔好嘈
佢日日鬧我就當常識
我講返一句又分手

似係有情緒病
呢度針對嘅女友平均年齡係⋯⋯?
收左工個人都好累,只係想番屋企休息下
食個飯,沖個涼。

但係條女就會因為啲極小既問題,發你脾氣,燥你,比臉色你睇,你條八婆究竟知唔知對男朋友而言係幾咁氣餒既一件事

我唔係要求你要下下痴住我就曬我,但你可唔可以唔好因爲啲小事發脾氣,係咪要下下搞到咁疆先安樂?真係咁難咩?

講真,我收工你問一句:你今日累唔累阿?辛苦啦一定。
我已經扯曬旗啦。

想搵個地方呻下,完。

日日都係咁 唉好想分手
最撚好笑係
d女人好中意講番工既野
講是非
邊個賤邊個仆街
但 心諗 你番工既同事
關我撚事咩

但係永遠都唔會明
大事都話
小事到無得再小既事

其實各位巴打點應付?
係你心目中呢d係芝麻綠豆小事咁都好講
成日咁講眞係聽到悶 唔知比咩反應

附和佢 幫手屌鳩佢d上司同事
千祈唔好諗住理性分析孰是孰非
你會死得好慘
唔係想 blame the victim , 但真係用心睇下
咩係好女仔根本就好易睇得出
偏偏d 仔又鐘意d 嬌嗲既 扮撚哂野
但見化個妝靚小小就中撚哂毒咁
中過頭埋去咪中招囉

幾時先學識搵d 理智d 實際d 既女仔?

再講多小小 , 追一個女仔之前
唔好用下面諗野 睇下對答之間份人抵唔抵得諗
真係預到仆街人仆街事 , 係咪自我中心 有人講冇佢講 鐘意搵人笨
知你追緊佢果時 佢肯唔肯多D講自己既野你知
話你知佢自己既性格同底線係邊
佢自己了唔了解自己 識唔識跟住自己D 缺點去調整心態
你係要搵呢D 心態成熟既女人
而唔撚係一日到黑係INSTAGRAM POST 相
幾百個角度影一張相 又影下今日食咩 果D 垃圾港女

我過多兩個月就結婚 而家女朋友係感性同現實既合體
你係到果時會好感性 , 比係你照顧佢 唔會發脾氣
你唔係到就好獨立, 陪唔到就識自己搵野做
份人實際 唔會要求你做咩做咩 就算結婚都連PRE WEDDING
都唔撚洗影 擺酒都唔駛擺 , 一齊搵D 朋友食個飯搞點
但我地兩個都好開心 我希望D 爸打明白
除非你條女係影后, 如果唔係其實好多野拍拖之前都知道
麻煩你地俾個心出黎 , 追番個正常既女仔吧啦

巴打夠哂中肯,根本啲女係臭格既要遮都遮唔住
我真係叫哂救命
太縱佢又係錯
同佢同居左幾個月

今日咁

我話會洗返乾淨

佢日日鬧我就當常識
我講返一句又分手

似係有情緒病

經常係咁 我就快痴線
返足7日工仲要我傾電話
訓左唔叫得call佢就發脾氣
每次傾親最少要傾個半鐘
收線又話我唔想同佢傾
女人啊女人 你地到底諗緊乜
樓主今日番工辛唔辛苦?
我想同你互射
見到咁多人呻真係好唔明白
點解拍到咁辛苦仲要拍落去
自問自己同另一半都係冇所謂既人 好少會為小事嘈
又或者我地好多時有野要講出口 大家理解左就ok

送番屋企果d 攰就唔好送囉
唔送又唔會番唔到屋企
男方唔攰又得閒既 咁咪一兩次送下 大家開心

出街冇表情 咪問下對方係攰定有野唔開心
真係唔ok咪番屋企休息下
成世人流流長慌冇時間再出街咩

放假出街定唔出街
大家就下
有d地方係好想去既 咪陪對方去囉
冇既咪留番屋企兩個人過囉

同埋我本人好怕熱 出街太熱會西面
呢d我會同另一半講定先
因為由其是去旅行好容易行到又攰又熱呢d情況出現
所以對方知道既都會理解
見到我西面就會搵地方食野休息咁樣

兩個人相處
想共富貴一齊開心
先要學識共患難 理解對方既愁緒
真係攰/唔開心 心底裡係好希望對方可以明白同體諒
過到呢d唔開心
先會想同你過開心日子 分享開心事

同女朋友咁樣先舒服

我都係
我真係叫哂救命
太縱佢又係錯
同佢同居左幾個月

今日咁

我話會洗返乾淨

佢日日鬧我就當常識
我講返一句又分手

似係有情緒病

經常係咁 我就快痴線

巴打你諗下如果結婚仲有三/四十年咁嘅生活
咁多不滿咪唔好拍拖囉 一個人過啲自由、輕鬆既生活唔難呀 日日對住卷紙巾打j仲好方便添
唔係全世界都係咁嘅
巴打, 食得咸魚抵得渴囉

屋企嗰個知道我做野辛苦一定千依百順 呵番我又切生果比我食

我明我明
聽到呢句真係會扯到恆一恆推佢上床就地正法
有妻如此 夫復何求
但最後我都係寧願選擇一個人

女人成日話自己行動派做俾你睇
有野唔洗講出口 屌
甘你點解又要求我講 加 行動派
你自己都知 唔理男人女人 都係要人哄下錫下
一句行動派就乜都唔洗講 但係同時又享受人地呵護 真係好自私 最後行動又唔見佢行動 發脾氣或者其他方面添亂就有

我寧願一個人

不過 我 真 係 好 撚 痛 你 老 母
點解甘當初甘簡單都唔俾我 要燃燒盡我
我明我明
聽到呢句真係會扯到恆一恆推佢上床就地正法
有妻如此 夫復何求
但最後我都係寧願選擇一個人

女人成日話自己行動派做俾你睇
有野唔洗講出口 屌
甘你點解又要求我講 加 行動派
你自己都知 唔理男人女人 都係要人哄下錫下
一句行動派就乜都唔洗講 但係同時又享受人地呵護 真係好自私 最後行動又唔見佢行動 發脾氣或者其他方面添亂就有

我寧願一個人

不過 我 真 係 好 撚 痛 你 老 母
點解甘當初甘簡單都唔俾我 要燃燒盡我

係咪根本我唔值得你甘做⋯⋯
我真係叫哂救命
太縱佢又係錯
同佢同居左幾個月

今日咁

我話會洗返乾淨

佢日日鬧我就當常識
我講返一句又分手

似係有情緒病

經常係咁 我就快痴線

巴打你諗下如果結婚仲有三/四十年咁嘅生活

你講得岩
我都未見過有人咁
發嬲鬧分手都算 仲要猛搵其他男仔激我
成日自我感覺良好 係都想放相上網博認同
縱佢又唔得 唔縱又鬧
我都同女朋友分開左 成日因爲小小事就發脾氣 以前都吾係感樣 最近差吾多日日都出街都會因為小事發脾氣 我睇得出對我零容忍 但係愛情就係需要對方的容忍 利申 拍拖兩年

點解會變成咁樣??
我都同女朋友分開左 成日因爲小小事就發脾氣 以前都吾係感樣 最近差吾多日日都出街都會因為小事發脾氣 我睇得出對我零容忍 但係愛情就係需要對方的容忍 利申 拍拖兩年

點解會變成咁樣??

I know that feel

btw吾你老母
慘撚到仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞