每日收完工仲要睇女朋友臉色係幾咁氣餒

398 回覆
2703 Like 51 Dislike
痴撚線女人
差d以為係我男朋友開
佢又係成日都話攰 一年365日都係攰
但又可以同frd玩得好開心架喎
係咪攰就連搵下我都懶🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
完全唔明係真攰定假攰
跟住我頂唔順大屌咗佢一鍋 佢冇理我
玩完

一個正常人除左感情生活仲要有正常社交圈子先健康
同frds玩一定開心ga la,男人唔會好似女人咁要乜都呻先得,我地透過玩黎增進感情同減壓
你諗下佢係咪成個月唔搵你?
唔係丫ma
除左返工佢一定最多就係搵你,其次先係陪frds/屋企人
同你覺攰係想你安慰佢,因為佢信任你
但你就冇企佢立場去睇就屌佢
睇黎你都唔係幾重視佢,你重視自己多wor

除左返工佢一定最多就係搵你,其次先係陪frds/屋企人

錯晒 我係次序最後個個

算 呢個post太多巴打 我講乜都係會有巴不滿 可以走先

唔知你男朋友d時間點分配
不過希望你唔好無限放大佢搵朋友都唔搵你呢個位
收左工個人都好累,只係想番屋企休息下
食個飯,沖個涼。

但係條女就會因為啲極小既問題,發你脾氣,燥你,比臉色你睇,你條八婆究竟知唔知對男朋友而言係幾咁氣餒既一件事

我唔係要求你要下下痴住我就曬我,但你可唔可以唔好因爲啲小事發脾氣,係咪要下下搞到咁疆先安樂?真係咁難咩?

講真,我收工你問一句:你今日累唔累阿?辛苦啦一定。
我已經扯曬旗啦。

想搵個地方呻下,完。

認真,放左工之後聽到呢句真係可以做咩都得

我男朋友會話:廢話
我都唔知可以講咩好了
台仔性格同港仔性格分別
之前份煙腸返六日 星期一至五每日都朝8晚6 冇得hea 做
放左工同樓主一樣想返屋企抖下休息下 女朋友就係咁chur我要出去玩 一放假就話要出去玩
究竟女人明唔明男人真係需要休息既空間同時間
同佢講好攰想抖下就發脾氣
我好明,好似琴日咁我返左一日工仲同佢去美食展
我真係攰,再加上好逼令身體同精神都chur走晒力量
搞到個人都冇力量,個心裡面狂嘆氣

最後佢以為我發脾氣,又話我黑面,嬲左我
咁大佬真係冇發脾氣,係咁攰情況又要氹佢
但其實我真係冇嬲冇不滿任何野

雖然佢份工好體力勞動,我就坐office
但我工作時間每一刻都要諗idea,都好攰ga

講到淨係自己返工攰咁
你攰同人地攰可能係唔同嘅攰,但唔代表人地返工唔攰
每人都有自己野要做,點解你女朋友攰完搵你可以照樣咁開心,你就要係咁話攰唔想理人?
你地淨係識晚晚話自己攰,要休息,其他時間又要陪朋友啦,咁留左咩時間比你女朋友
其實有冇絲打試過好似樓主咁
我好明,好似琴日咁我返左一日工仲同佢去美食展
我真係攰,再加上好逼令身體同精神都chur走晒力量
搞到個人都冇力量,個心裡面狂嘆氣

最後佢以為我發脾氣,又話我黑面,嬲左我
咁大佬真係冇發脾氣,係咁攰情況又要氹佢
但其實我真係冇嬲冇不滿任何野

雖然佢份工好體力勞動,我就坐office
但我工作時間每一刻都要諗idea,都好攰ga

我明呀巴打
廢柴
反而係我男朋友比面色我睇
之前份煙腸返六日 星期一至五每日都朝8晚6 冇得hea 做
放左工同樓主一樣想返屋企抖下休息下 女朋友就係咁chur我要出去玩 一放假就話要出去玩
究竟女人明唔明男人真係需要休息既空間同時間
同佢講好攰想抖下就發脾氣

佢地唔會明,唔會!唔撚會啊!
我唔係返工
不過返學
每日來回3個半至4個鐘車程
放學返去又要溫書做assignment
每星期專登留一日同ex出街都嬲尻我
大佬 如果可以既話 我都想可以多啲時間體力陪你啦
最尾因為太chur 同ex分左
都係嗰句

你條廢柴, 爆佢
「最錯就係同左妳一齊」

唔敢講? 乖乖做狗

利申:做緊狗

我嬲到落左街,去緊買糖水
渣GA
日日都會問佢攰唔攰 有咩唔開心
咪又係比人厭煩
男人識珍惜咩
睇到個post真係百般滋味在心頭
我個陣都係,平時壓力又大,又番工夜晚又番學,最終到頂唔順
十分同意
利申 冇女朋友
我都想同男朋友講同一個問題
I know that feel bro

之前有間公司搵我跳船去做高啲既位,咁都同女朋友商量過到底轉唔轉好,如果轉左就多左好多workload同埋預左要陪腦細出去應酬,但係佢為左想我個post大啲、威啲死都要我轉過去。

宜家新工返左半年左右,條女就成日因爲我多野做陪唔到佢而發脾氣,咁好啦 我惟有照之前咁樣陪佢,到半夜先開始做自己啲文件,但係同親女朋友講好辛苦都當我鳩噏。

開始心淡寧願做返單身算

分手啦巴打,唔要都擺
差d以為係我男朋友開
佢又係成日都話攰 一年365日都係攰
但又可以同frd玩得好開心架喎
係咪攰就連搵下我都懶🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
完全唔明係真攰定假攰
跟住我頂唔順大屌咗佢一鍋 佢冇理我
玩完

點解啲人永遠都唔會明同frd玩係輕鬆架嘛,唔洗用腦架嘛,緊係玩得好開心玩幾耐都得
同自己另一半唔係唔開心而係我邊到有咁多野同你分享,講少陣野做少啲表情又俾人話黑面,諗起都攰啦。唔好再攞自己同啲朋友比,根本就兩回事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞