每日收完工仲要睇女朋友臉色係幾咁氣餒

398 回覆
2703 Like 51 Dislike
次次收工好撚柒累,都會即刻打比佢,chok 把好精神好開心既聲"我收工啦終於!今日點點點..."
但換黎既都係"哦,我好累唔講啦"

睇晒每個回覆 睇到眼濕濕
男人 為乜

真係⋯見到都眼濕濕⋯
正皮了
老公返屋企,一定煮好飯開定熱水,第一句一定係問佢攰唔攰/今日過成點,再遞凍水俾佢飲。

利申:女
奴工
樓主有無諗過女仔既角度
每日收完工仲要聽男朋友講攰係幾咁氣餒
你古女既自己反工唔攰咩
當女仔既工作就唔係工作 自己既工作先係工作?
收完工都係想開開心心行下食個飯姐
但就因為你攰唔敢行得太多食得太貴 想對你好d
仲要猜想你心入面諗緊咩
究竟做咩可以令你無咁攰呢
特登約你出街行下散下心
結果原來你只係被迫咁款
咪覺得自己做咩都好似好冷淡咁

到最後原來男方覺得女方咩都唔使做 體諒下就ok
咁係咪男方都有責任講反自己呢d諗法出黎呢
同埋好睇得出你有無擺個女朋友係心上
忙既其實可以講聲話今日多野做呀 不如簡簡單單煮個面食先 後日再去邊到邊到呀
男人老狗呢d唔係唔識溝通呀?
唔係唔知自己schedule呀?
唔係唔知自己幾時得閒呀?
自私同自愛好大分別
前者只係為自己諗無諗過對方
後者會諗自己但唔影響到人

對住自己女朋友講下返工有幾攰都唔得?唔係咁下話?其次,屌解有啲女人硬係唔撚明咩叫攰㗎啫,攰咪要返屋企抖囉,想一個人靜下做下自己野輕鬆下咁,咩叫出下街散下心啫,你地女人自己覺得咁樣係輕鬆咋喎,有冇問過我地?明明返完成日工,做左全日狗就梗係唔開心㗎啦,咩叫又開開心心食個飯啫,明明就唔開心,仲要扮落去咁咪攰囉屌,到同左女朋友講話冇咩事,係有啲攰啫,你地又係到嫌,又係到講咩話見到我都唔開心之類嘅說話,屌你老母我想靜靜地咋,係咪咁撚難啊。仲有,邊有咩schedule 唔schedule,就算我知個日冇野做,唔洗返工,都唔代表我唔會攰,唔會冇其他野做掛?當你啱啱咁講男人咁係自私,咁你下下要男朋友,唔撚理佢地攰唔攰又叫咩?

唔係話特別針對你嘅言論,只係見到就諗起同另一半相處嘅on9野。屌
收左工個人都好累,只係想番屋企休息下
食個飯,沖個涼。

但係條女就會因為啲極小既問題,發你脾氣,燥你,比臉色你睇,你條八婆究竟知唔知對男朋友而言係幾咁氣餒既一件事

我唔係要求你要下下痴住我就曬我,但你可唔可以唔好因爲啲小事發脾氣,係咪要下下搞到咁疆先安樂?真係咁難咩?

講真,我收工你問一句:你今日累唔累阿?辛苦啦一定。
我已經扯曬旗啦。

想搵個地方呻下,完。

但係諗下佢笑佢嘅幸福樣 就咩事都冇
睇左好多post同聽好多女仔fd講起,覺得香港有唔少女仔拍拖有好多超人般既要求
住幾遠都好都要接送出門返屋企,隨存隨到有咩事一定要即刻出現係屋企樓下,激嬲我唔理對錯都好唔同我傾電話tum到我好返都唔洗指意訓,每個生日紀念日連d乜春100日200日每個月都要慶祝大搞expect又花又汽球又咩爆爆盒比條女post ig,又話人忙到幾攰都好有心既點都會搵到時間出黎陪blahblah,做唔到既就發脾氣再同身邊d同類港女fd比較,然後d八婆就會話你值得擁有更好啊你條仔唔錫你呀etc

哇,聽到都覺得攰,真係只有韓劇果d二世祖自己就係總經理,好似無野做隨時可以走左去媾女果d先有可能咁多時間同精力去咁樣lum呢種女

拍拖係要舒服,要令生活變得更快樂更輕鬆,唔係帶黎更多麻煩同壓力,大家做個正常人,同時當對方係正常人類,唔好無啦啦一拍拖就expect人地變左個超人有無限體能,將咁多野老奉咁當曬男人一定要做 完全係一堆睇劇太多搞出黎既錯判同幻想,好多時爭拗位都係源於女人唔明男人真係會攰同忙,然後一攰就覺得係藉口呀唔夠愛自己呀自私剩係顧自己休息唔理人,唔比人攰 撞正咁既女真係慘
識到呢d臭撚閪真係寧願冇識過仲好
有咩慘得過啲女人expect男人幾時都咁有energy去諗野氹佢
有咩慘得過啲女人expect男人幾時都咁有energy去諗野氹佢

中肯啊屌,老奉咁,下下將自己放到咁高
哈 識咁做咁又點 咪一樣照出軌
飛得
講真 適當既時候你要發返火 要畀佢知道你都會攰 你都會辛苦 唔係既話keep住落黎遲早爆煲

我已經爆左煲...
其實人生就係咁
想有另一半
有另一半後
就會唔夾
會煩

無另一半時想有
有另一半時想夾
夾到時又覺得悶
你忍心唔搵外偶
佢覺得你無能力
你盡能力搵個錢
佢覺得你無時間
最後都係跟佬走
我個case完全係走咗去另一個極端
男朋友每日放工都嗌攰 變咗放假都寧願佢留係屋企休息
有咩地方就自己一個/搵朋友去
久而久之唔再想同男朋友去任何地方
甚至唔想見 因為知佢背後又會少咗休息時間
結果手已分

香港人返工做到奴隸咁真係好悲哀

呢個POST真係睇到喊
我同你一鳩樣
佢今日一個MSG都無
本來諗住一陣打比佢
睇完咁多巴打講之後我覺得還是算鳩數啦
我唔想阻住佢
每日攰攰攰攰攰
唔見唔電話連打隻字都攰
我都唔知點維繫
結果手已分

呢個POST真係睇到喊
我同你一鳩樣
佢今日一個MSG都無
本來諗住一陣打比佢
我唔想阻住佢
每日攰攰攰攰攰
唔見唔電話連打隻字都攰
我都唔知點維繫

想人愛你 有時唔好太就人
樓主有無諗過女仔既角度
每日收完工仲要聽男朋友講攰係幾咁氣餒
你古女既自己反工唔攰咩
當女仔既工作就唔係工作 自己既工作先係工作?
收完工都係想開開心心行下食個飯姐
但就因為你攰唔敢行得太多食得太貴 想對你好d
仲要猜想你心入面諗緊咩
究竟做咩可以令你無咁攰呢
特登約你出街行下散下心
結果原來你只係被迫咁款
咪覺得自己做咩都好似好冷淡咁

到最後原來男方覺得女方咩都唔使做 體諒下就ok
咁係咪男方都有責任講反自己呢d諗法出黎呢
同埋好睇得出你有無擺個女朋友係心上
忙既其實可以講聲話今日多野做呀 不如簡簡單單煮個面食先 後日再去邊到邊到呀
男人老狗呢d唔係唔識溝通呀?
唔係唔知自己schedule呀?
唔係唔知自己幾時得閒呀?
自私同自愛好大分別
前者只係為自己諗無諗過對方
後者會諗自己但唔影響到人

Ex 原來你都有玩連登
結果手已分

呢個POST真係睇到喊
我同你一鳩樣
佢今日一個MSG都無
本來諗住一陣打比佢
我唔想阻住佢
每日攰攰攰攰攰
唔見唔電話連打隻字都攰
我都唔知點維繫

幾攰都好,如果佢愛你,就肯定會搵你。
打幾隻字有幾難,可能佢掛住同人msg咋
結果手已分

呢個POST真係睇到喊
我同你一鳩樣
佢今日一個MSG都無
本來諗住一陣打比佢
我唔想阻住佢
每日攰攰攰攰攰
唔見唔電話連打隻字都攰
我都唔知點維繫

幾攰都好,如果佢愛你,就肯定會搵你。
打幾隻字有幾難,可能佢掛住同人msg咋

打字關心唔係問題 問題係你班港女性格西 慘過湊女 放工都要比港女西面
我真係叫哂救命
太縱佢又係錯
同佢同居左幾個月

今日咁
我上堂上到6點 唔早d返來陪佢
佢係咁打俾我 又話咩再唔返來分手
打左一句 唔好嘈 就block我

游完水返屋企 見到有條4腳蛇
叫佢入廁所 佢又要鬧我冇用冇膽
我踩對拖鞋出去倒垃圾 又鬧 潔癖大哂咩
我話會洗返乾淨
佢嬲到而家 又話呢刻開始分手
我真係叫哂救命
太縱佢又係錯
同佢同居左幾個月

今日咁
我上堂上到6點 唔早d返來陪佢
佢係咁打俾我 又話咩再唔返來分手
打左一句 唔好嘈 就block我

游完水返屋企 見到有條4腳蛇
叫佢入廁所 佢又要鬧我冇用冇膽
我踩對拖鞋出去倒垃圾 又鬧 潔癖大哂咩
我話會洗返乾淨
佢嬲到而家 又話呢刻開始分手

我只係話我會洗返 叫佢入廁所 唔好嘈
佢日日鬧我就當常識
我講返一句又分手
樓主我撐你!女人真係好膠煩
一於搵個男朋友啫!
完全明白你的感受, 舊歌贈你

https://youtu.be/CSSA0PJItCU

Shut Up Baby! Shut Up, Shut Up Baby!
追你時 估你唔到 好鬼嘈
Shut Up Baby! Shut Up, Shut Up Baby!
我最錫你 但弊在你 擘開個口 我點錫到

我的我的愛人 愛講嘢的愛人 我拜託你靜一陣
我的我的愛人 你講哂的愛人 到我對你舉手發問
我的我的愛人 最好氣的愛人 有無試過靜低諗
你想氹一個人 細聲佢都會暈
愛佢愛到無嘢講 咁先震撼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞