每日收完工仲要睇女朋友臉色係幾咁氣餒

398 回覆
2703 Like 51 Dislike
無論如何要結婚,如果你娶到一個好老婆,你會快樂;如果你娶到一個壞老婆,你會成為哲學家。
唉...
無論如何要結婚,如果你娶到一個好老婆,你會快樂;如果你娶到一個壞老婆,你會成為哲學家。

你會成日反思自己係到做咩搞到咁折墮同埋人生的意義
早飛早脫難

否則以後磨擦只會愈來愈多
你條廢柴唔識同條臭西港女兜口兜面講 ? 上黎講把撚呀垃圾
差d以為係我男朋友開
佢又係成日都話攰 一年365日都係攰
但又可以同frd玩得好開心架喎
係咪攰就連搵下我都懶🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
完全唔明係真攰定假攰
跟住我頂唔順大屌咗佢一鍋 佢冇理我
玩完
比女朋友打完捽左藥酒未
I know that feel brother.
我ex都係咁,發脾氣都算,但你哄佢,佢都西你面成個星期,老奉咁

最後我飛左條女
又或者 明明返緊工嘅時候佢約我食晚飯 我忙得濟無講約幾點 差唔多可以放工(1730左右)就講一個鐘後邊度等 就開始發我老皮話約得咁急…
beside 問食咩就 idw
講食咩就ban哂你
差d以為係我男朋友開
完全唔明係真攰定假攰
玩完

你男朋友唔可以同朋友玩得開心?
下下都要得閒就搵你玩先?
佢攰你又有冇照顧下佢關心下佢啊?
好心拍拖就唔好要人地世界得你一個啦
你呢d諗法唔改就求下你唔好拍拖累人
可能佢都唔想比面色你睇 比說話你聽 可能有時好聲好氣同你講完你冇理到當冇左回事先咁 好好地坐低傾下喇
屌你老母垃圾港男
你自己要做狗怪得邊個
係廢就廢啦
你夠man既啲女跪係度同你含都重得
差d以為係我男朋友開
完全唔明係真攰定假攰
玩完

一個正常人除左感情生活仲要有正常社交圈子先健康
同frds玩一定開心ga la,男人唔會好似女人咁要乜都呻先得,我地透過玩黎增進感情同減壓
你諗下佢係咪成個月唔搵你?
唔係丫ma
除左返工佢一定最多就係搵你,其次先係陪frds/屋企人
同你覺攰係想你安慰佢,因為佢信任你
但你就冇企佢立場去睇就屌佢
睇黎你都唔係幾重視佢,你重視自己多wor
I know that feel 返到忙到死做到隻狗咁又攰又燥,收工仲要為小事發脾氣又要受埋啲無謂ge氣 煩死
有時番工番到好累 想係屋企梳化坐下姐 又俾佢chur岀街 岀到黎打幾個喊路 又屌
收工仲要聽佢講佢公司啲八婆野先慘
仲要成日屌話我同班男人岀黎開心過同佢岀街
收左工個人都好累,只係想番屋企休息下
食個飯,沖個涼。

但係條女就會因為啲極小既問題,發你脾氣,燥你,比臉色你睇,你條八婆究竟知唔知對男朋友而言係幾咁氣餒既一件事

我唔係要求你要下下痴住我就曬我,但你可唔可以唔好因爲啲小事發脾氣,係咪要下下搞到咁疆先安樂?真係咁難咩?

講真,我收工你問一句:你今日累唔累阿?辛苦啦一定。
我已經扯曬旗啦。

想搵個地方呻下,完。

認真,放左工之後聽到呢句真係可以做咩都得
差d以為係我男朋友開
完全唔明係真攰定假攰
玩完

一個正常人除左感情生活仲要有正常社交圈子先健康
同frds玩一定開心ga la,男人唔會好似女人咁要乜都呻先得,我地透過玩黎增進感情同減壓
你諗下佢係咪成個月唔搵你?
唔係丫ma
同你覺攰係想你安慰佢,因為佢信任你
但你就冇企佢立場去睇就屌佢
睇黎你都唔係幾重視佢,你重視自己多wor

錯晒 我係次序最後個個

算 呢個post太多巴打 我講乜都係會有巴不滿 可以走先
大部分港女諗法:男人辛苦,累=正常,返office一定好hea
所以唔會識可憐男人
Ex都係咁 飛左
I know that feel bro

之前有間公司搵我跳船去做高啲既位,咁都同女朋友商量過到底轉唔轉好,如果轉左就多左好多workload同埋預左要陪腦細出去應酬,但係佢為左想我個post大啲、威啲死都要我轉過去。

宜家新工返左半年左右,條女就成日因爲我多野做陪唔到佢而發脾氣,咁好啦 我惟有照之前咁樣陪佢,到半夜先開始做自己啲文件,但係同親女朋友講好辛苦都當我鳩噏。

開始心淡寧願做返單身算

飛啦
遲早帽

港女就係咁仆街
又你搵多啲錢比佢洗
又話你唔理佢
跟手送帽仲要怪你冷落佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞