每日收完工仲要睇女朋友臉色係幾咁氣餒

398 回覆
2703 Like 51 Dislike
每個回覆都講中哂心聲 屌

好想比女朋友睇到
差d以為係我男朋友開
佢又係成日都話攰 一年365日都係攰
但又可以同frd玩得好開心架喎
係咪攰就連搵下我都懶🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
完全唔明係真攰定假攰
跟住我頂唔順大屌咗佢一鍋 佢冇理我
玩完

但香港有9成女仔都好似你男友咁撚ON9

你ON9男友佔香港男仔10%都冇
其實有乜嘢咪直接同另一半講
你係度講撚知咩

但另一半唔認真同你傾 咁應該點做?

仲有另一半唔去了解你嘅控訴 咁應該點做?

好老實 如果佢唔改唔傾 真係分手算
結左婚一定後悔

同而家男朋友關係好好 會互相尊重同珍惜
佢打lol我會陪佢打 我睇前度佢又會陪我睇
好多朋友都話好羨慕我同我男朋友關係
但其實未磨合到之前 我都曾經好癲會郁手打佢擲野係度喊 話佢對我唔好唔明白我 諗返起都覺得自己好癲 對佢真係狗咁喝
但其實可能係大家無好好溝通同表達雙方內心既感受 一開始佢會想快d哄番我快快解決就算
但其實咁樣對大家關係係無用
一定要令對方明白你既感受 同時唔好假設自己係岩先 傾完之後互相道歉

傾完之後係淨係我道歉,佢繼續嬲。
呢個遊戲我唔玩啦

香港根本好多女仔都有性格問題
問心你一齊得開唔開心 唔開心既 唔通忍住直到結婚終老咩 點都要爆
個ex明明翻工攰過我耐過我
但都會chur我出街傾計
雖然一開始係煩係心淡
但分左手之後又覺得有人煩都唔係咩壞事
同朋友傾過呢樣嘢
佢地都係同翻我講話
因為佢愛你多過你愛佢

易家個男朋友唔常搵我
有時仲會on whatsapp都唔覆我
剩係覆fd gp真係有啲嬲
我唔想chur佢 咩都自己忍
唯有自己搵朋友傾計 (男女都有)
女仔fd忙翻學忙拍拖
唔好話出街 傾計都少覆我
我咪唯有同男仔傾
之後佢又要緊張我同男仔fd傾計
又限呢樣個樣
問題係 你忙你唔想陪 我咪搵人陪囉
你唔同我傾電話 又要唔比我同人傾計
但你另一邊廂又係同fd出街打機
因為佢限住曬就搞到我係屋企毒

公平咩

去死啦屌你老母
不能同意更多
次次收工好撚柒累,都會即刻打比佢,chok 把好精神好開心既聲"我收工啦終於!今日點點點..."
但換黎既都係"哦,我好累唔講啦"

巴打真係好
試過收工好攰打比男朋友想傾下
點知佢話:食緊野呀唔講啦
灰到

食緊野唔傾
打機唔傾
訓覺唔傾

睇晒每個回覆 睇到眼濕濕
男人 為乜
樓主你女友都係想見多啲你拍下拖姐
如果你攰應該直接同佢講
有時諗好活動想同你開心下點知你成程黑面
以為你會想見多啲自己點知你當左拍拖係苦差
你咪聽啲廢連登仔講咩港女臭雞飛左佢嗰啲
佢地成班社會廢物女都媾唔到你咪學佢地
同女朋友好好溝通一下
或者你諗清楚點解宜家變到見佢覺得攰
係咪你已經唔再鍾意人
係好慘
我個case完全係走咗去另一個極端
男朋友每日放工都嗌攰 變咗放假都寧願佢留係屋企休息
有咩地方就自己一個/搵朋友去
久而久之唔再想同男朋友去任何地方
甚至唔想見 因為知佢背後又會少咗休息時間
結果手已分

香港人返工做到奴隸咁真係好悲哀
次次收工好撚柒累,都會即刻打比佢,chok 把好精神好開心既聲"我收工啦終於!今日點點點..."
但換黎既都係"哦,我好累唔講啦"

巴打真係好
試過收工好攰打比男朋友想傾下
點知佢話:食緊野呀唔講啦
灰到

食緊野唔傾
打機唔傾
訓覺唔傾

唔傾可以有一萬個理由
係得港女先咁on9
一日到黑就係識吃喝玩樂
其他乜鳩都唔識唔理

其他地方既女,你唔好理係咪真心先
只少係你失落/好攰既時候關心你/理解你/鼓勵你
你聽上黎都舒服d先

完全唔撚明
又話你陪佢
所以話港女最適合俾有錢唔洗撈既人包
講撚到你要無老豆老母養唔洗搵食咁
佢地就日鳩日旅行玩玩玩
日撚日講玩食都可以平
屌你老味
平極唔去搵都要洗錢
有咩病痛
燈油火蠟
乜乜叉叉支出邊度黎
一黎又要你儲錢結婚買樓
今時今日放假揸架車出去唔食唔買都幾百幾二百
做雞都話可能知道搵既係皮肉錢係辛苦錢
港女果隻離地真係世界第一
當鳩正個世界圍住自己轉咁
唔尊重人勞動力不但只
仲要扭黑為白
真心垃圾中既垃圾
lauming
收左工個人都好累,只係想番屋企休息下
食個飯,沖個涼。

但係條女就會因為啲極小既問題,發你脾氣,燥你,比臉色你睇,你條八婆究竟知唔知對男朋友而言係幾咁氣餒既一件事

我唔係要求你要下下痴住我就曬我,但你可唔可以唔好因爲啲小事發脾氣,係咪要下下搞到咁疆先安樂?真係咁難咩?

講真,我收工你問一句:你今日累唔累阿?辛苦啦一定。
我已經扯曬旗啦。

想搵個地方呻下,完。

洗唔洗我幫你調教下佢
超級同意既係

對方眼中office=hea
除左開會冇野做
好奇問下,你條女唔使返工?
以我所知 話攰對女仔黎講係籍口
原來唔係我一個係咁 好感動
重要條女做文員仔
朝9晚5 準時收工
工作量唔多(係我眼入面)

番到屋企 想屌個西都話累
唔怪得師兄收工見到某的大廈排哂隊搭lift
最撚好笑係
d女人好中意講番工既野
講是非
邊個賤邊個仆街
但 心諗 你番工既同事
關我撚事咩

但係永遠都唔會明
大事都話
小事到無得再小既事
去哄翻人啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞