每日收完工仲要睇女朋友臉色係幾咁氣餒

398 回覆
2703 Like 51 Dislike
次次收工好撚柒累,都會即刻打比佢,chok 把好精神好開心既聲"我收工啦終於!今日點點點..."
但換黎既都係"哦,我好累唔講啦"

巴打真係好
試過收工好攰打比男朋友想傾下
點知佢話:食緊野呀唔講啦
灰到

屌你真係on9
食野點撚樣講電話呀
痴撚線

喺屋企自己一個食緊外賣都唔講得?
收工好攰 嗰吓想有人聽我呻下姐

唔係唔得 屌你老母 食完先傾唔得?
邊撚到有人會食飯傾電話架大佬
用下個死人腦啦
食飯緊係玩下電話睇下電視啦
打電話黎阻撚住曬

咁同人出街食飯又會一路食一路傾?

你答我 點解食撚完先傾唔得
係要食緊傾
等陣唔得?
咁多人講到同女友交流係折磨做咩唔索性分手

我相信呢度好多人唔分手係因為無信心搵到第個要自己,
同埋唔想再經歷磨合期,之後又失敗
其實有乜嘢咪直接同另一半講
你係度講撚知咩
次次收工好撚柒累,都會即刻打比佢,chok 把好精神好開心既聲"我收工啦終於!今日點點點..."
但換黎既都係"哦,我好累唔講啦"

巴打真係好
灰到

屌你真係on9
食野點撚樣講電話呀
痴撚線

用下個死人腦啦
打電話黎阻撚住曬

係要食緊傾
等陣唔得?

就係放工終於放鬆晒搭車嗰陣想即刻分享
平時已經一個月唔傾一次電話
你係度講撚知咩

最好笑係 有一班人永遠只會怨另一半
唔會了解下人地諗乜 點解會有咁既反應
分手算9數啦
呢啲臭閪俾我一早中出即飛啦
你自己要做狗怪得邊個
係廢就廢啦
你夠man既啲女跪係度同你含都重得

有句英文名言都講得幾岩..

The reason that I'm single because I respect women

呢句真係好撚中

同埋大家真係唔好太標籤港女
我以前都同過幾個唔同國家嘅女仔拍拖,
其實面對嘅問題都係大同小異,
我覺得男人同女人係黎自唔同嘅星球,呢句說話幾貼切,我地永遠唔會明白女人嘅思考模式,
調返轉都一樣

唔知係咪而家寡佬帶住個仔,
真係幾乎完全冇左再同任何女人建立關係嘅衝動,
我阿媽仲問我係咪中途轉基

爭d以為係自己開post

有時真係好辛苦
咩都就哂你
但小小事你就嘈 鬧分手
成日都話要出軌威脅我

我都唔知我為佢咁多做乜
第一次拍拖得咁辛苦

唉我真係垃圾

same here
但我結咗婚
啱啱又嘈完
求圍爐
其實屋企人都係咁
放工返屋企都冇力應你
但都黑晒面咁同你講野

巴打真係好
灰到

屌你真係on9
食野點撚樣講電話呀
痴撚線

用下個死人腦啦
打電話黎阻撚住曬

係要食緊傾
等陣唔得?

咁等一陣 食完先再傾得唔得先
我都明想即刻分享既心情
但人地唔閒呀嘛
你放鬆唔代表人地都係放鬆
埋怨前 諗下另一半啦
見到咁多人呻真係好唔明白
點解拍到咁辛苦仲要拍落去
自問自己同另一半都係冇所謂既人 好少會為小事嘈
又或者我地好多時有野要講出口 大家理解左就ok

送番屋企果d 攰就唔好送囉
唔送又唔會番唔到屋企
男方唔攰又得閒既 咁咪一兩次送下 大家開心

出街冇表情 咪問下對方係攰定有野唔開心
真係唔ok咪番屋企休息下
成世人流流長慌冇時間再出街咩

放假出街定唔出街
大家就下
有d地方係好想去既 咪陪對方去囉
冇既咪留番屋企兩個人過囉

同埋我本人好怕熱 出街太熱會西面
呢d我會同另一半講定先
因為由其是去旅行好容易行到又攰又熱呢d情況出現
所以對方知道既都會理解
見到我西面就會搵地方食野休息咁樣

兩個人相處
想共富貴一齊開心
先要學識共患難 理解對方既愁緒
真係攰/唔開心 心底裡係好希望對方可以明白同體諒
過到呢d唔開心
先會想同你過開心日子 分享開心事

唉有幾多人會做到
睇完覺得原來自己好正常
係懶到仆街呢點閪

屌你真係on9
食野點撚樣講電話呀
痴撚線

用下個死人腦啦
打電話黎阻撚住曬

係要食緊傾
等陣唔得?

我都明想即刻分享既心情
但人地唔閒呀嘛
埋怨前 諗下另一半啦

我都想架師傅
但佢食完就打機 咪更加唔得閒

用下個死人腦啦
打電話黎阻撚住曬

係要食緊傾
等陣唔得?

我都明想即刻分享既心情
但人地唔閒呀嘛
埋怨前 諗下另一半啦

我都想架師傅

咁你地兩個應該傾下
有問題係要解決 唔係埋怨
加油啦
情況好相似,手已分
返工1-6 0800-1800
返工來回3小時
每星期4晚讀書 0700-1000

同居時 返到去
嘈我落街買外賣 俾佢食
禮拜六想抖下 禮拜日先出去玩
又嘈撚住要行街睇戲
無論邊度,坐下唔洗1分鐘已可入睡
最大問題 佢唔搵野做,日日無所事事
又唔肯一齊努力,埋怨我窮買唔起樓

分手後正常晒
你係度講撚知咩

但另一半唔認真同你傾 咁應該點做?

用下個死人腦啦
打電話黎阻撚住曬

係要食緊傾
等陣唔得?

我都明想即刻分享既心情
但人地唔閒呀嘛
埋怨前 諗下另一半啦

我都想架師傅

咁你地兩個應該傾下
有問題係要解決 唔係埋怨
加油啦

無事啦 係嗰晚特別攰想叫吓春姐
同而家男朋友關係好好 會互相尊重同珍惜
佢打lol我會陪佢打 我睇前度佢又會陪我睇
好多朋友都話好羨慕我同我男朋友關係
但其實未磨合到之前 我都曾經好癲會郁手打佢擲野係度喊 話佢對我唔好唔明白我 諗返起都覺得自己好癲 對佢真係狗咁喝
但其實可能係大家無好好溝通同表達雙方內心既感受 一開始佢會想快d哄番我快快解決就算
但其實咁樣對大家關係係無用
一定要令對方明白你既感受 同時唔好假設自己係岩先 傾完之後互相道歉

傾完之後係淨係我道歉,佢繼續嬲。
呢個遊戲我唔玩啦
想問下你地女朋友發脾氣係點
有無例子
你係度講撚知咩

仲有另一半唔去了解你嘅控訴 咁應該點做?
玻璃心
你係度講撚知咩

仲有另一半唔去了解你嘅控訴 咁應該點做?

好老實 如果佢唔改唔傾 真係分手算
結左婚一定後悔
真係痴L線
話約左佢 我上完堂去邊去邊啦
上到六點

未夠鐘已係咁打俾我 又要我早d走

我一句話走喇 唔好嘈 佢就block

係咪有病
個ex明明翻工攰過我耐過我
但都會chur我出街傾計
雖然一開始係煩係心淡
但分左手之後又覺得有人煩都唔係咩壞事
同朋友傾過呢樣嘢
佢地都係同翻我講話
因為佢愛你多過你愛佢

易家個男朋友唔常搵我
有時仲會on whatsapp都唔覆我
剩係覆fd gp真係有啲嬲
我唔想chur佢 咩都自己忍
唯有自己搵朋友傾計 (男女都有)
女仔fd忙翻學忙拍拖
唔好話出街 傾計都少覆我
我咪唯有同男仔傾
之後佢又要緊張我同男仔fd傾計
又限呢樣個樣
問題係 你忙你唔想陪 我咪搵人陪囉
你唔同我傾電話 又要唔比我同人傾計
但你另一邊廂又係同fd出街打機
因為佢限住曬就搞到我係屋企毒

公平咩

分手喇 放開個男仔
你已正評了這討論你已正評了這討論你已正評了這討論你已正評了這討論你已正評了這討論你已正評了這討論你已正評了這討論你已正評了這討論你已正評了這討論你已正評了這討論你已正評了這討論你已正評了這討論你已正評了這討論你已正評了這討論你已正評了這討論你已正評了這討論你已正評了這討論你已正評了這討論你已正評了這討論你已正評了這討論你已正評了這討論你已正評了這討論你已正評了這討論你已正評了這討論你已正評了這討論你已正評了這討論你已正評了這討論你已正評了這討論你已正評了這討論你已正評了這討論你已正評了這討論你已正評了這討論你已正評了這討論你已正評了這討論你已正評了這討論你已正評了這討論你已正評了這討論你已正評了這討論你已正評了這討論你已正評了這討論你已正評了這討論你已正評了這討論你已正評了這討論你已正評了這討論你已正評了這討論你已正評了這討論你已正評了這討論你已正評了這討論你已正評了這討論
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞