每日收完工仲要睇女朋友臉色係幾咁氣餒

398 回覆
2703 Like 51 Dislike
我好明,好似琴日咁我返左一日工仲同佢去美食展
我真係攰,再加上好逼令身體同精神都chur走晒力量
搞到個人都冇力量,個心裡面狂嘆氣

最後佢以為我發脾氣,又話我黑面,嬲左我
咁大佬真係冇發脾氣,係咁攰情況又要氹佢
但其實我真係冇嬲冇不滿任何野

雖然佢份工好體力勞動,我就坐office
但我工作時間每一刻都要諗idea,都好攰ga

講到淨係自己返工攰咁
你攰同人地攰可能係唔同嘅攰,但唔代表人地返工唔攰
每人都有自己野要做,點解你女朋友攰完搵你可以照樣咁開心,你就要係咁話攰唔想理人?
你地淨係識晚晚話自己攰,要休息,其他時間又要陪朋友啦,咁留左咩時間比你女朋友

想做愛嗰陣
我連話累都廢事講
唔想比佢覺得我冇用 小小事係到嗔
推到女朋友收皮!
好中 放假想係屋企抖下 條女就話要出街
同佢講出街又熱又多人 想留係屋企就嬲
同感

之前份煙腸返六日 星期一至五每日都朝8晚6 冇得hea 做
放左工同樓主一樣想返屋企抖下休息下 女朋友就係咁chur我要出去玩 一放假就話要出去玩
究竟女人明唔明男人真係需要休息既空間同時間
同佢講好攰想抖下就發脾氣

佢地唔會明,唔會!唔撚會啊!

包二奶有部份二奶好識做女人 講句辛唔辛苦 揼幾下膊頭 男人就係咁簡單 屌你對住港女又哄又西 扑個野好似求佢咁
我有俾你屌嫁!
咪你忍,搞到d港女咁囉
我好明,好似琴日咁我返左一日工仲同佢去美食展
我真係攰,再加上好逼令身體同精神都chur走晒力量
搞到個人都冇力量,個心裡面狂嘆氣

最後佢以為我發脾氣,又話我黑面,嬲左我
咁大佬真係冇發脾氣,係咁攰情況又要氹佢
但其實我真係冇嬲冇不滿任何野

雖然佢份工好體力勞動,我就坐office
但我工作時間每一刻都要諗idea,都好攰ga

講到淨係自己返工攰咁
你攰同人地攰可能係唔同嘅攰,但唔代表人地返工唔攰
每人都有自己野要做,點解你女朋友攰完搵你可以照樣咁開心,你就要係咁話攰唔想理人?
你地淨係識晚晚話自己攰,要休息,其他時間又要陪朋友啦,咁留左咩時間比你女朋友

Ex話放工好攰唔想傾電話(可能好似巴打咁講同女朋友一齊要用腦),平時返工少whatsapp,放左工又話唔鐘意打字,因為咁 除左每星期見一日 其他時間零接觸咁濟,出嚟見親都係話攰
唔覺得自己拍緊拖,慢慢心淡先飛左佢
我好明白
有時仲要出夜街 但第二日要返早
唔去佢又發脾氣
正一西女人
中出即飛
即飛
收左工個人都好累,只係想番屋企休息下
食個飯,沖個涼。

但係條女就會因為啲極小既問題,發你脾氣,燥你,比臉色你睇,你條八婆究竟知唔知對男朋友而言係幾咁氣餒既一件事

我唔係要求你要下下痴住我就曬我,但你可唔可以唔好因爲啲小事發脾氣,係咪要下下搞到咁疆先安樂?真係咁難咩?

講真,我收工你問一句:你今日累唔累阿?辛苦啦一定。
我已經扯曬旗啦。

想搵個地方呻下,完。

唔好咁頹啦 巴打
次次佢收左工一唔講野我會以為我唔小心講錯啲乜,之後狂say sorry 成日好怕係我唔小心做錯講錯野
垃圾
遇到同樣問題, 仲計劃緊結婚, 咁樣真係令我有d卻步

佢返工 我放假
夜晚想同屋企人食飯(1個月可能都冇1次)
佢 : 放假都唔出黎伴下人,接我收工
呢句說話係我已經飯都食閪完 佢亦都愛回家之8時入席埋

哇聽撚完我幾閪大壓力
死港女真係一個都嫌多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞