每日收完工仲要睇女朋友臉色係幾咁氣餒

398 回覆
2703 Like 51 Dislike
互相體諒好重要
理撚得你 有個閪大把人追 使理你感受?
差d以為係我男朋友開
佢又係成日都話攰 一年365日都係攰
但又可以同frd玩得好開心架喎
係咪攰就連搵下我都懶🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
完全唔明係真攰定假攰
跟住我頂唔順大屌咗佢一鍋 佢冇理我
玩完

點解啲人永遠都唔會明同frd玩係輕鬆架嘛,唔洗用腦架嘛,緊係玩得好開心玩幾耐都得
同自己另一半唔係唔開心而係我邊到有咁多野同你分享,講少陣野做少啲表情又俾人話黑面,諗起都攰啦。唔好再攞自己同啲朋友比,根本就兩回事

啱呀 熱戀期個陣咪同我好開心囉
磨合期個陣 咪覺得同我係好攰囉
一年365日 你永遠都係咁嘅死狗樣
你估我唔覺得辛苦?
好想你陪個陣 你係邊?
如果拍拖拍到你覺得係義務工作 而唔係享受 咁我嘅存在係為咗咩

個位巴打不如叫雞算啦
睇佢拍拖都係為屌西
同女朋友之間完全冇愛 責任可言
覺得女朋友係負資產
淨係為左快樂 享受
想要個妹仔 免費西 私家雞姐
呢種男人不要也罷
互相體諒好重要

要有同理心 企係對方立場諗
所以我會將最好既俾父母
父母除左灰戇鳩無文化要面發大人牌氣
但真係感覺到果種愛 當你失意收皮果時
佢地都會全力關心愛 好撚感動

女人真係 我仲未遇到過
就算都有關心 但可能你心情唔好講野冷淡
講多兩講就話 我都低聲下氣哄你啦仲想點啊
最後都要要你花心機哄返佢
因為佢因你心情唔好無心情無語調而嬲返你

補充
男人心情唔好其實你俾佢靜下
如果有朋友陪佢吹水更好
根本同你地share無用
我試過同女share咩事(工事)
佢地都唔撚明太年輕
俾咪啲戇鳩建議令我覺得你點解可以咁無知仲嬲
不如俾人冷靜下好過啦
鍾意打機就由佢打 鍾意樂器就由佢自閉彈
唔好係到問問問
已經唔開心唔想提 你係都要人提做乜鳩
想忘記分手都唔得
有時男人都會係咁
唔關性別事
係性格問題
所以我會將最好既俾父母
父母除左灰戇鳩無文化要面發大人牌氣
但真係感覺到果種愛 當你失意收皮果時
佢地都會全力關心愛 好撚感動

女人真係 我仲未遇到過
就算都有關心 但可能你心情唔好講野冷淡
講多兩講就話 我都低聲下氣哄你啦仲想點啊
最後都要要你花心機哄返佢
因為佢因你心情唔好無心情無語調而嬲返你

補充
男人心情唔好其實你俾佢靜下
如果有朋友陪佢吹水更好
根本同你地share無用
我試過同女share咩事(工事)
佢地都唔撚明太年輕
俾咪啲戇鳩建議令我覺得你點解可以咁無知仲嬲
不如俾人冷靜下好過啦
鍾意打機就由佢打 鍾意樂器就由佢自閉彈
唔好係到問問問
已經唔開心唔想提 你係都要人提做乜鳩
想忘記分散注意力都唔得

agger
其實男人只係想要少少體諒,好撚難咩臭雞

agger

係就係難聽D . 不過講梗真話
唉...有時諗落拍個拖好似斷六親咁,為乜鳩...
女可以飛,屋企人仲仆街
同另一半唔多whatapp唔多傾電話 一個禮拜可能見一次
等佢收工諗住可以傾下計佢又攰
慢慢我開始將我想同佢分享嘅嘢同其他人傾
覺得同男朋友嘅交流越來越少 但男朋友話覺得咁樣幾好 ...

爭d以為係自己開post

有時真係好辛苦
咩都就哂你
但小小事你就嘈 鬧分手
成日都話要出軌威脅我

我都唔知我為佢咁多做乜
第一次拍拖得咁辛苦

唉我真係垃圾
點解一定要傾電話
傾電話仲辛苦過返工啊屌你!

每日傾五到十分鐘都辛苦?

會唔會真係十分鐘先?
心照啦屌你老母
如果仔係咁又點睇?
次次收工好撚柒累,都會即刻打比佢,chok 把好精神好開心既聲"我收工啦終於!今日點點點..."
但換黎既都係"哦,我好累唔講啦"
個ex明明翻工攰過我耐過我
但都會chur我出街傾計
雖然一開始係煩係心淡
但分左手之後又覺得有人煩都唔係咩壞事
同朋友傾過呢樣嘢
佢地都係同翻我講話
因為佢愛你多過你愛佢

易家個男朋友唔常搵我
有時仲會on whatsapp都唔覆我
剩係覆fd gp真係有啲嬲
我唔想chur佢 咩都自己忍
唯有自己搵朋友傾計 (男女都有)
女仔fd忙翻學忙拍拖
唔好話出街 傾計都少覆我
我咪唯有同男仔傾
之後佢又要緊張我同男仔fd傾計
又限呢樣個樣
問題係 你忙你唔想陪 我咪搵人陪囉
你唔同我傾電話 又要唔比我同人傾計
但你另一邊廂又係同fd出街打機
因為佢限住曬就搞到我係屋企毒

公平咩

女人就係咁,五時花六時變,一時又唔想人chur, 一時又想人chur下,自己都唔知自己想點

唔係想佢chur 我 係想佢理我
佢係全日唔搵我 我搵佢已讀 然後我見到佢上線中 但佢係覆gp 你有fd搵你 你都會覆啦 更何況係女朋友
個ex明明翻工攰過我耐過我
但都會chur我出街傾計
雖然一開始係煩係心淡
但分左手之後又覺得有人煩都唔係咩壞事
同朋友傾過呢樣嘢
佢地都係同翻我講話
因為佢愛你多過你愛佢

易家個男朋友唔常搵我
有時仲會on whatsapp都唔覆我
剩係覆fd gp真係有啲嬲
我唔想chur佢 咩都自己忍
唯有自己搵朋友傾計 (男女都有)
女仔fd忙翻學忙拍拖
唔好話出街 傾計都少覆我
我咪唯有同男仔傾
之後佢又要緊張我同男仔fd傾計
又限呢樣個樣
問題係 你忙你唔想陪 我咪搵人陪囉
你唔同我傾電話 又要唔比我同人傾計
但你另一邊廂又係同fd出街打機
因為佢限住曬就搞到我係屋企毒

公平咩

女人就係咁,五時花六時變,一時又唔想人chur, 一時又想人chur下,自己都唔知自己想點

唔係想佢chur 我 係想佢理我
佢係全日唔搵我 我搵佢已讀 然後我見到佢上線中 但佢係覆gp 你有fd搵你 你都會覆啦 更何況係女朋友

好明白你感受

agger

係就係難聽D . 不過講梗真話

正解 我ex都係咁,靚女係唔會理你感受,因為一向都係人地就佢
點解一定要傾電話
傾電話仲辛苦過返工啊屌你!

每日傾五到十分鐘都辛苦?

會唔會真係十分鐘先?
心照啦屌你老母

起碼我地係真係得5分鐘咗右 但佢都會覺得chur 無愛就乜都係假
大腳la
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞