每日收完工仲要睇女朋友臉色係幾咁氣餒

398 回覆
2703 Like 51 Dislike
遇到同樣問題, 仲計劃緊結婚, 咁樣真係令我有d卻步

捕獲野生rising
其實有冇絲打試過好似樓主咁

以前翻學個陣我有個月忙到喊
搞到連飯都無咩時間食 訓都係學校訓
個男朋友係咁chur我出街
個心係會覺得佢唔識體諒我
跟住就開始心淡

搞o camp 上莊啲傻鳩?
定你讀醫
從你呢件事上面 就睇得出日本妹同港女既分別啦
男人要的從來都好簡單
其實有冇絲打試過好似樓主咁

以前翻學個陣我有個月忙到喊
搞到連飯都無咩時間食 訓都係學校訓
個男朋友係咁chur我出街
個心係會覺得佢唔識體諒我
跟住就開始心淡

搞o camp 上莊啲傻鳩?
定你讀醫

考final 或者做fyp係lab到過夜有幾罕見唔好咁井底之蛙啦
唔飛唔係男人

利申: 絲打
收左工個人都好累,只係想番屋企休息下
食個飯,沖個涼。

但係條女就會因為啲極小既問題,發你脾氣,燥你,比臉色你睇,你條八婆究竟知唔知對男朋友而言係幾咁氣餒既一件事

我唔係要求你要下下痴住我就曬我,但你可唔可以唔好因爲啲小事發脾氣,係咪要下下搞到咁疆先安樂?真係咁難咩?

講真,我收工你問一句:你今日累唔累阿?辛苦啦一定。
我已經扯曬旗啦。

想搵個地方呻下,完。

知音人樓豬
有無人可以將樓豬個post永續置頂
我好明,好似琴日咁我返左一日工仲同佢去美食展
我真係攰,再加上好逼令身體同精神都chur走晒力量
搞到個人都冇力量,個心裡面狂嘆氣

最後佢以為我發脾氣,又話我黑面,嬲左我
咁大佬真係冇發脾氣,係咁攰情況又要氹佢
但其實我真係冇嬲冇不滿任何野

雖然佢份工好體力勞動,我就坐office
但我工作時間每一刻都要諗idea,都好攰ga

我都係
日日諗計諗到頭都爆
條條數都大銀碼
錯撚左咪講話俾人屌
工都無
真心好大壓力
放工d仆街老闆仲要瘋狂打電話俾你
女人 logic =返office 工一定好舒服

我好明,好似琴日咁我返左一日工仲同佢去美食展
我真係攰,再加上好逼令身體同精神都chur走晒力量
搞到個人都冇力量,個心裡面狂嘆氣

最後佢以為我發脾氣,又話我黑面,嬲左我
咁大佬真係冇發脾氣,係咁攰情況又要氹佢
但其實我真係冇嬲冇不滿任何野

雖然佢份工好體力勞動,我就坐office
但我工作時間每一刻都要諗idea,都好攰ga

我都係
日日諗計諗到頭都爆
條條數都大銀碼
錯撚左咪講話俾人屌
工都無
真心好大壓力
放工d仆街老闆仲要瘋狂打電話俾你

香港仔打工真係好撚辛苦
講真香港地個個工時咁長都無時間拍拖喇
同居既問題

唔係同居有問題 係條女根本垃撚圾死港女先係問題
個ex明明翻工攰過我耐過我
但都會chur我出街傾計
雖然一開始係煩係心淡
但分左手之後又覺得有人煩都唔係咩壞事
同朋友傾過呢樣嘢
佢地都係同翻我講話
因為佢愛你多過你愛佢

易家個男朋友唔常搵我
有時仲會on whatsapp都唔覆我
剩係覆fd gp真係有啲嬲
我唔想chur佢 咩都自己忍
唯有自己搵朋友傾計 (男女都有)
女仔fd忙翻學忙拍拖
唔好話出街 傾計都少覆我
我咪唯有同男仔傾
之後佢又要緊張我同男仔fd傾計
又限呢樣個樣
問題係 你忙你唔想陪 我咪搵人陪囉
你唔同我傾電話 又要唔比我同人傾計
但你另一邊廂又係同fd出街打機
因為佢限住曬就搞到我係屋企毒

公平咩

你條仔冇覆你就要搵第二個男仔傾計?
咁你條仔今個星期唔得閒屌你係咪又要搵第二條仔屌?

雖然平時好撚憎港女 但覆個msg好難咩?
差d以為係我男朋友開
佢又係成日都話攰 一年365日都係攰
但又可以同frd玩得好開心架喎
係咪攰就連搵下我都懶🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
完全唔明係真攰定假攰
跟住我頂唔順大屌咗佢一鍋 佢冇理我
玩完

一個正常人除左感情生活仲要有正常社交圈子先健康
同frds玩一定開心ga la,男人唔會好似女人咁要乜都呻先得,我地透過玩黎增進感情同減壓
你諗下佢係咪成個月唔搵你?
唔係丫ma
除左返工佢一定最多就係搵你,其次先係陪frds/屋企人
同你覺攰係想你安慰佢,因為佢信任你
但你就冇企佢立場去睇就屌佢
睇黎你都唔係幾重視佢,你重視自己多wor

I know that feel bro
差d以為係我男朋友開
完全唔明係真攰定假攰
玩完

同frds玩一定開心ga la,男人唔會好似女人咁要乜都呻先得,我地透過玩黎增進感情同減壓
唔係丫ma

錯晒 我係次序最後個個

算 呢個post太多巴打 我講乜都係會有巴不滿 可以走先

你講出口既
到底係主觀覺得既野定還是係事實
好難證明
明白你既辛酸
不能同意更多 有一次佢話接我放工,結果我ot遲左半個中,結果佢黑9我面 大佬你估我想ot架咩,勁想一巴車爆佢
深表好明白
見到咁多人呻真係好唔明白
點解拍到咁辛苦仲要拍落去
自問自己同另一半都係冇所謂既人 好少會為小事嘈
又或者我地好多時有野要講出口 大家理解左就ok

送番屋企果d 攰就唔好送囉
唔送又唔會番唔到屋企
男方唔攰又得閒既 咁咪一兩次送下 大家開心

出街冇表情 咪問下對方係攰定有野唔開心
真係唔ok咪番屋企休息下
成世人流流長慌冇時間再出街咩

放假出街定唔出街
大家就下
有d地方係好想去既 咪陪對方去囉
冇既咪留番屋企兩個人過囉

同埋我本人好怕熱 出街太熱會西面
呢d我會同另一半講定先
因為由其是去旅行好容易行到又攰又熱呢d情況出現
所以對方知道既都會理解
見到我西面就會搵地方食野休息咁樣

兩個人相處
想共富貴一齊開心
先要學識共患難 理解對方既愁緒
真係攰/唔開心 心底裡係好希望對方可以明白同體諒
過到呢d唔開心
先會想同你過開心日子 分享開心事
差d以為係我男朋友開
完全唔明係真攰定假攰
玩完

唔係丫ma

錯晒 我係次序最後個個

算 呢個post太多巴打 我講乜都係會有巴不滿 可以走先

你講出口既
到底係主觀覺得既野定還是係事實
好難證明

你咁講樓上所有巴打講既野都好難證明架啦
都全部可以話係主觀架
推比班臭西睇
好中 放假想係屋企抖下 條女就話要出街
同佢講出街又熱又多人 想留係屋企就嬲

成個夏天都熱係咪以後唔洗出街?
成日話怕熱怕熱 想去下街又話要留係屋企開冷氣
收左工個人都好累,只係想番屋企休息下
食個飯,沖個涼。

但係條女就會因為啲極小既問題,發你脾氣,燥你,比臉色你睇,你條八婆究竟知唔知對男朋友而言係幾咁氣餒既一件事

我唔係要求你要下下痴住我就曬我,但你可唔可以唔好因爲啲小事發脾氣,係咪要下下搞到咁疆先安樂?真係咁難咩?

講真,我收工你問一句:你今日累唔累阿?辛苦啦一定。
我已經扯曬旗啦。

想搵個地方呻下,完。

好明白

正皮指數急升
所以我會將最好既俾父母
父母除左灰戇鳩無文化要面發大人牌氣
但真係感覺到果種愛 當你失意收皮果時
佢地都會全力關心愛 好撚感動

女人真係 我仲未遇到過
就算都有關心 但可能你心情唔好講野冷淡
講多兩講就話 我都低聲下氣哄你啦仲想點啊
最後都要要你花心機哄返佢
因為佢因你心情唔好無心情無語調而嬲返你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞