我竟然同左一個陌生男仔去歐遊..(2)

1001 回覆
318 Like 9 Dislike
新人留名
個故好好睇, 終於live
btw Elfen Lied咁血腥應該係男仔先會睇
見到你提起首Lilium, 諗番起個旋律都有少少心寒嘅感覺
搞到我想知首歌有d咩回憶

世事無絕對既,我識男仔女仔都有睇過,不過唔係主流野所以唔係好多人識

聽到有人彈個段係真事?套野唔係主流又好似成10年前咁耐

嗰度係真啊

睇完個post, elfen lied 動漫 都睇咗一次,結局都係sad end

真係去左睇elfen lied 不過兩個結局都冇關係既

youtuxx 有英文版

咁血腥都有得睇
我地每次都係靠彩數,臨急關頭搵到一間backpacker hostel既最後兩個床位,價錢仲要唔係特別貴。

由車站到Hostel,要搭巴士經過四個站,歐洲既巴士都偏細,我地拎住兩個人既行李,已經佔左唔少位置,雖然旁邊有一個空座位,但我連坐低都唔好意思,只靠扶着扶手以免人帶行李一齊跌低。

「做乜隔離有位都唔坐?」Nick疑惑地望著站姿狼狽既我。

「唔喇…都係幾個站,十分鐘就到啦。」

「喺我面前,就唔需要逞強喇,連你喊我都見過兩次啦。」佢既語氣好溫柔,就好似睇穿左我故作強悍既另一面。

最後都係屈服於佢既一句說話,我都唔知幾時開始我會變得「聽話」。

抵達Hostel後,Receptionist好熱情地歡迎我地,大堂結合左餐廳同酒吧, 雖然並冇華麗既裝飾,只有幾張紅色長方形梳化同圓餐臺,一眼就望得曬。

住客飲住啤酒,食住pizza,就咁睇落去都幾熱鬧。

回想起Brussels嗰間「鬼屋」,簡直係天淵之別,我既第六感果然冇錯,Bruges係一個好地方。

我地訂既係mixed dorm room,但我第一次見到房入面既居然唔係碌架床,而係一張張既單人床。

空間好闊落,裝修以最簡潔既白色調為主,望落去乾淨整齊,仲有獨立locker可以比我地擺放貴重物品。

黎歐遊之前既我,一直都以為backpacker hostel全部係啲汙糟邋遢既地方,但原來只係我思想狹窄。

見到軟綿綿既床,我一下子忍不住就訓低,而訓低後,就冇落床既意欲。

由淩晨三點起身開始,經過左十二小時既轉折,我身體既精力已經所剩無幾,咪埋眼應該一分鐘就可以訓著。

Nick既床位喺另一邊,我伸手示意叫佢過一過黎。

「喂,我真係好鬼攰,可唔可以比我訓陣先?」

「你訓下先啦,我自己出去行下。」佢睇落仲精神奕奕咁款。

「下?乜你唔攰架?仲有氣力出去行?」我不禁驚歎佢既體力。

「少少啦,但唔知點解黎到Bruges就精神返曬。」

「睇黎呢度有一股魔力喎。」

「我諗係掛。係呢,你仲記唔記得我地第一日到米蘭,反而係我攰到要訓,而你就出左去周圍影相影左幾個鐘。」

「梗係記得,我嗰陣係咁叫你沖左涼先訓你都唔肯。」

「去旅行時,時間總係過得特別快,咁就一個月。」

我發覺佢諗野時都中意望向遠方,就好似佢依家望向窗外咁。

「係啊,所以你要好好珍惜。」

珍惜我地僅餘既時光。

「好啦,依照劇本既發展,應該輪到我去物色一間餐廳,然後夜晚返黎請你食野,不過你都唔可以丟我架,所以要著靚啲。」

我當初既對白,由佢口中再講多次,令我會心微笑。
錯覺求糾正

「喺我面前,就唔需要逞強喇,連你喊我都見過兩次啦。」佢既語氣好溫柔,就好似睇穿左我故作強悍既另一面。

最後都係屈服於佢既一句說話,我都唔知幾時開始我會變得「聽話」。

個x我次次都覺得係咁解

阿NICK點解可以咁暖男
錯覺求糾正

個x我次次都覺得係咁解

其實係分隔線,以前用開

不過嫌麻煩 糾正了

每個人都有好壞既一面

每個人都有好壞既一面

假架冇人咁暖
暖到女性向AV咁

每個人都有好壞既一面

假架冇人咁暖
暖到女性向AV咁

冇甜既AV

每個人都有好壞既一面

假架冇人咁暖
暖到女性向AV咁

冇甜既AV

姐係韓劇囉

每個人都有好壞既一面

假架冇人咁暖
暖到女性向AV咁

冇甜既AV

姐係韓劇囉

你鍾意咪當韓劇咁睇,讀者點樣詮釋我冇所謂
正評!
歐洲我去過london同paris only=.=
好羨慕可以去咁多地方!!
其實同NICK有幾成係真人真事?~

每個人都有好壞既一面

睇黎你將會揭開佢既另一面

每個人都有好壞既一面

假架冇人咁暖
暖到女性向AV咁

有人咁暖架
但通常個人都唔簡單
唔知聽日有冇時間寫啊~所以今晚出多篇先

起身既時候,我習慣性地望手機,原來已經係夜晚六點十五分。

我即刻被嚇一嚇,明明較左鬧鐘一個鐘後起身,點知訓訓下就成差唔多三個鐘,我掲開被落床,見到Nick返左黎。

「你終於肯起身喇?」我行完一圈返黎都半個鐘喇。佢眼尾瞄到我起左身,雙手噤住電話同我講。

「鬧鐘冇響啊…我都唔想... 」 我抓一抓淩亂既長髮。

「傻啦,又點會怪你,你訓到淩晨先起身都冇所謂。」

「邊可以冇所謂啊?去旅行去到訓教咁冇癮。」我都忍不住自嘲。

「我搵到一樣野,你一定唔會覺得冇癮,而且仲會覺得你依家呢個時候起身啱啱好添。」

聽到後都激發起我既好奇心:「講到你好瞭解我咁,係乜先?」

「你梳返好個頭咪帶你去囉。」Nick依然不改佢故作神秘既作風。

我用手機既前鏡頭打量一下自己,頭髮真係亂到活像一個瘋子。

「你識乜,呢啲叫九一分界女神頭,潮流黎。」

Nick帶左我去樓下大堂(aka餐廳+酒吧)。

「呃…你帶我黎食pizza啊?」我一臉不解,以為佢會帶我去啲特別既地方。

「唔算係。我記得你鐘意飲酒?啱啱返黎既時候見到原來呢度每日六點至七點happy hour,一歐羅就有a pint beer。比利時啤酒好出名架。」

「1 euro per pint咁抵?係就嗌多幾杯喇。」

「我諗喺呢度就算你任嗌我都比得起既。」

「又真係幾瞭解我喎,知道我係個酒鬼。」

「我對自己既觀察能力不嬲都好有自信。」

First Round我嗌左一隻比利時啤酒,而Nick就成個女仔咁,嗌左杯Strawberry Cider…

「其實你飲唔飲得架?好少見男仔會嗌Cider。」

「就係唔飲得先嗌Cider,尤其是依家個肚空空地,特別容易醉。」

「咁我搵到你既弱點喇,等我試下灌醉你!」我將整杯啤酒放到佢嘴邊,作勢逼佢飲。

Nick逼於無奈地飲左兩啖,就即刻飲返自己嗰杯Cider。

「唔好玩啦,我對酒精有少少敏感,作為男人唔飲得我都好羞恥架喇。」

「Sorry,酒精敏感對我黎講只係一個酒量差既藉口。」

「好好好,我承認我酒量差,你滿意未?」

我總是喜歡逼別人承認佢地既弱點,卻不肯承認自己既弱點。

Second Round都過後,本來諗住叫最後一次,但我地一路飲一路傾計,已經過左七點。

「我地冇跟劇本發展啊,應該係我一起身,你就同我出去食野架嘛,竟然用happy hour黎引我飲酒。」

「起碼係一段美好既小插曲丫,睇你有得飲酒幾開心。」

我地相視而笑,喺柔和既jazz music下,我地既笑聲掩蓋左所有音樂聲。

如果時光真係可以倒流返去米蘭既第一晚,我或者會對好多事情做出唔一樣既抉擇,改寫我地兩個既「劇本」。

待續
正評!
歐洲我去過london同paris only=.=
好羨慕可以去咁多地方!!
其實同NICK有幾成係真人真事?~

小心喺連登使用表情符號
竟然係比利時冇食超平超大鍋青口? 呢個係係Brussel唯一覺得滿意既嘢 (不過好同意Bruges同Brussel簡直係天淵之別

對青口冇乜興趣 平到咩程度?
逆推倒
好浪漫
我都想有一次咁既旅行
hello
愈嚟愈sad 了
種感覺好特別
明明重係好sweet 但從字裏行間就會feel到嗰陣sad end嘅感覺
hello

你好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞