我竟然同左一個陌生男仔去歐遊..(2)

1001 回覆
318 Like 9 Dislike
估唔到甘早有
樓主加油
樓主加油呀 你個故仔好好睇

Miss左添,多謝你啊!
用一個晏就live左

好快手
都有成七萬字架喇
有冇交配?
Hostel既費用包括自助早餐,但當然係平民式既自助,只有最基本同簡單既食物。

我將整個焦點放喺搽麵包既朱古力醬上,用鼻子靠近聞,一股濃香既可可味,夾雜住少少榛子香味,未食之前,仲以為只係普通Nutella,不過絕對超越Nutella,過之而無不及。

拎完野食後,我地搵左一張最後一張冇人既圓臺坐低,原來都幾多人比我地更早落黎。

「你睇下幾多人仲早過我地起身,好心你養成下早睡早起既習慣,好似我咁,幾有規律。」

「你咁講,我要開始食安眠藥喇喎。」

「咁安眠藥又唔好亂食,調整下自己既心態,應該就會訓得好啲。」

「你唔明架喇,我由幾年前,甚至更早,已經開始係咁。」

「你琴晚失眠嗰陣,諗緊乜?」

唔通話諗緊你咩。

「我喺度Google琴晚鐘樓張相,睇下記唔記得起喺邊度見過。」(btw,我認真,唔是藉口)

「….」換來一陣Dead Air。

「放鬆少少自己會唔會好訓啲呢?」

「係咪有句說話叫,有頭髮邊個想做癩痢?你當我係咁啦。」

「你比左個目標我。」

「下?」我聽得一頭霧水。

「我要喺呢次旅行入面,醫好你既失眠。」

我聽到後冷笑幾聲:「Excuse Me,心理醫生都醫唔好我,你會唔會太有自信?」

「我每晚send一篇佛經比你,你認真睇既話,包你訓得著。」

「嗯…你都幾有幽默感喎。」雖然佢既語氣非常認真,但卻認真得令我不禁失笑起來。

此後,佢真的幾乎每晚都會WhatsApp一篇佛經或者佛教音樂給我,但遺憾地,我真的提不起勁認真看。

今晚去到呢度先,希望喺呢個POST完到我既故事,同上到300正評啦
忙左兩日終於有時間追故
一次追幾篇好爽
又黎呃正皮
幾乎每晚
唔好咁快返香港啦
又黎呃正皮

想比負皮(或者已經比左)咪出聲囉
忙左兩日終於有時間追故
一次追幾篇好爽

少了你幫我推post,不開心啊
受樓主既故事啟發, 今日又識左一個日本女仔去玩阿
忙左兩日終於有時間追故
一次追幾篇好爽

少了你幫我推post,不開心啊

之後幫你推番
又黎呃正皮

想比負皮(或者已經比左)咪出聲囉

一放工就入黎追 nick個句我會醫好你嘅失眠真係好flirt咁先最醫唔好心病
受樓主既故事啟發, 今日又識左一個日本女仔去玩阿

很勇敢啊
一放工就入黎追 nick個句我會醫好你嘅失眠真係好flirt咁先最醫唔好心病

Jess表示持續失眠中
「我要喺呢次旅行入面,醫好你既失眠。」
佛經
佛經

其實好有意思架
佛經

其實好有意思架

我明佢一番好意
就咁睇有D似佛羅倫斯米高安哲羅廣場山腳座塔

利伸:純粹喺你個行程斷估
push
失眠習慣嘅樓主瞓咗未

推啊推啊推啊重要嘅事要講三次

本身個人目標係想環遊世界,所以好中意睇遊記,咁岩早一排見到你個故有遊記又有感情戲份,題材好新鮮啊,仲要係你同陌生異性成為旅伴,成件事好有趣,好有火花同期待

加油。好希望你故事中同生活中都可以同旅伴有更進一步嘅火花。因為其實好中意你地,覺得你地由頭到尾發生嘅事好浪漫。
獅子座既人又真係好得意。一時sweet 到死。一時就唔鬼想彩你。希望亞nick 唔會咁對jess 啦。好唔想bad end 呀!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞