我竟然同左一個陌生男仔去歐遊..(2)

1001 回覆
318 Like 9 Dislike

hi 呢個post都見到你

hi 呢個post都見到你

yo
呢個故正呀
好彩昨晚冇等 , 樓主今日繼續努力
推呀
翻工前推一推 樓主加油!
推post!!!
輕輕一推
大家既留言我全部收到了 收拾下心情今晚就會繼續的了
巴黎時間晚上12點,同個女仔訓緊同一張床睇呢隻故 又係唔知咩關係

巴打我記得你,其實你是想推進關係,定係維持原狀先?
樓主加油呀 你個故仔好好睇
巴黎時間晚上12點,同個女仔訓緊同一張床睇呢隻故 又係唔知咩關係

我都唔鳩知其實,有時係想拖下佢,但有時唔多想進一步咁,覺得好多野要煩落去,雖然生活都幾夾下

我都唔鳩知其實,有時係想拖下佢,但有時唔多想進一步咁,覺得好多野要煩落去,雖然生活都幾夾下

雖然唔清楚詳情,但如果對方都對你有意思,就唔好拖住人啦
舊讀者lm
舊讀者lm

認得你啊,很久不見
用一個晏就live左
推下po等文,唔係樓主嬲嬲豬唔出
有人嗎
有人嗎

《 比利時篇—布魯日 Bruges (2) 》

嗰晚食完晚餐後,行程欠奉,因為黎布魯日根本不在我地本來既計畫之中。

好吧,說穿了其實只是Nick既計畫,我既職責就係一直說:「好」,「冇問題」,「乜都得」。

我地當飯後散步咁四圍行,布魯日係一個好迷你既城市,或者用小鎮黎形容佢會更加貼切。

呢度當然一唔似Brussels咁,有現代化既高樓大廈,周邊只有古舊而矮小既建築群。

我地離遠望到一座鐘樓,朝著嗰度既方向行,好快已經進入古城區。

「呢度就係我啱啱講既Market Place,本身諗住聽日先黎,點知行行下又黎到,Bruges細得濟。」

夜晚既市集廣場人唔多,比較空曠,但鐘樓仍然發出刺眼既燈光,成為整個廣場既焦點。

利申:偷圖again,嗰日冇帶相機出去。

「硬係覺得呢座鐘樓熟口熟面,好似唔知喺邊度見過咁。」我努力嘗試回想,但徒勞無功。

「咁我覺得鐘樓棟棟都有啲相似架啦,你係咪撈亂左尖沙咀海旁嗰個啊?」

「你唔好真係當我白癡,兩座鐘樓一啲都唔似囉,呢座靚好多。」

我繼續說下去:

「我成日都係咁,越逼自己要諗起,我就越諗唔起,然後就越想要諗起,就好似一個惡性循環咁。」

「你會唔會執著左少少?或者你聽朝黎,望到佢喺日頭既另一面,你就會諗起。」

可能就係因為我太執著,先會成就今日既我。

第二朝七點半就被Nick叫醒左,起床氣特別嚴重既我,用盡一切方式去賴床,再加上惡言相對,叫佢「收皮」,「唔好阻住我訓教」,「Get the fuck off 」諸如此類。

不過佢對我既脾氣,百般容忍,最後我都屈服於佢既死纏爛打既毅力,朦朦朧朧中落左床。

「洗唔洗晨早溜溜叫我起身?」我捽著疲倦得略帶紅筋既雙眼。

「呢度既早餐八點半就冇架喇,我唔想自己一個落去食啊,你陪我啦。」

平時都係佢陪我做我想做既事,好似又真係第一次聽到叫我陪佢。

「唉,好啦,見你成日遷就我,我就返你一次啦….」

「不過點解全部Hostel都要將早餐時間整到咁早啊?十點都係朝早姐!」

「因為佢地想節省成本,知道大把好似你咁既懶蟲會唔肯起身食早餐。」

「我唔係懶,只係失眠,訓得唔好,講過好多次。」

失眠既原因有好多,漸漸地Nick都變成我失眠既其中一個原因。
加油
加油

會的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞