我竟然同左一個陌生男仔去歐遊..(2)

1001 回覆
318 Like 9 Dislike
多謝樓主
唔捨得
會唔會有一日nick搵翻jess呢
或者人生往往就係有啲遺憾 回憶先會變得深刻美麗
相信樓主始終會係right timing遇到right person 會幸福的

最後想講 個故真係寫得好好
忍唔住又喊左
呢個故仔終於都完
好唔捨得
祝福樓主可以搵到mr right
故仔好好睇
相信大部分係親身經歷
其實應該高興先係
可以體驗到一個咁既旅行!
其實我很葡萄
曾經相愛過就夠 長期實現沒理由。。ending好淒美ar😭
追哂
睇完成個故事 突然之間好無助
如果當初大家都冇經過失戀,而且又係單身既話
我相信會有奇蹟出現同好浪漫
忘記一個人真係好需要時間
Jess 同nick 呢段曖昧關係只可以係回憶入會繼續延續
呢個係我睇過最真實既愛情故事,由當初俾歐洲遊記吸引左入黎到睇到停唔到手,樓主真係個好正既女仔個故睇到心有戚戚然,忍唔住要正皮加留言,好期待你以後既作品/真人真事
我覺得nick實有睇到個故
我覺得nick實有睇到個故

我都覺
樓主 多謝你
不知不覺就追左呢個故成個月了
睇呢個故既時候諗返起好多回憶
諗起試過為左「不假設你會在旁 我也可暢遊異國」去遊歐洲
我諗我明唔知再點樣鍾意一個人既無力感...
多謝你提左我呢樣野:If he/she was the right person, it would be the right time.
有一日Jess會再搵到一個人醫好佢失眠,會學識點樣再鍾意人,the right person會出現,出現係正確既時間
起身發現冇得再追呢個故同推post
好失落
睇睇下發覺原來咁快就完左 絲打個故仔好好睇!我自己覺得jess同nick之間既呢段經歷絕對係屬於佢地兩個既獨有回憶 當佢地再次相遇都會有機會因為呢段咁美好既回憶再有另一個故事~

真係唔會再有後記?
真係sad ending
邊睇結局邊諗起eason首落花流水
入面好多歌詞好似正正寫比jess咁
因為命中註定,我們只會愛上一種人,輸給一種人,然後,被其他人愛上。

睇完真心希望JESS會揾到個愛佢嘅人
追左咁耐終於完左 專登開AC留言
好唔捨得呀 以後冇得扮工既時候睇
樓主有無聽過夜遊杜拜
我一路睇就諗起呢首歌
呢個故事好sad
終於完左...第一次留言
第一次睇到個故嘅時候歐遊中 覺得幾啱feel就留左名 ((平時好少追故 不過追親嘅都係好故
絲打嘅經歷本身已經好特別 再加埋淡淡嘅文筆 好觸動到人心

最後去到波羅的海三國...塔林...Toompea...the times we had
完全就係我去嘅地方
塔林喺我眼中係歐洲最靚嘅城市 可惜喺Jess嘅故事 只係一個殘酷嘅終結

好唔捨得個故啊
Share左畀幾個FD
以後都會攞返嚟重溫

題外話
塔林有間中世紀藥房 有粒失戀藥
Jess有冇買嚟醫下自己~
我就買左 不過唔想醫
The times we had
亦都係我地讀者 同絲打所渡過嘅追故時光
The times we had
亦都係我地讀者 同絲打所渡過嘅追故時光

呢句講得好好

Btw, 比你地搞到好想去歐洲
多謝你寫左呢個故,好真實好心痛,我鍾意
一定會有真正嘅right person出現醫好你嘅失眠!
偷偷留下正皮祝福jess
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞