我竟然同左一個陌生男仔去歐遊..(2)

1001 回覆
318 Like 9 Dislike
好鐘意歷史,特別係二戰史
樓主慢慢寫,寫多D

正呀有遊記有多啲相睇
唔捨得咁快完

自己都好中意歷史 真係好想親身去睇

見大家都係歷史能,決定寫到Auschwitz時有幾長寫幾長

呢個地方真係唔只歷史撚
只要係"人"都應該好好認識同反思既一個地方

冇錯
歷史對我黎講,與其話鍾意,不如話as a human being係有責任去認識同反思前人留低活生生嘅教訓
樓主寫多啲,善用下你係呢度擁有嘅影響力

呢個地方真係唔只歷史撚

冇錯
歷史對我黎講,與其話鍾意,不如話as a human being係有責任去認識同反思前人留低活生生嘅教訓

收到 不過影響力就不敢當啦 好多香港人都唔會有興趣去了解呢段「事不關己」既歷史,永遠只活在自己狹窄既框框。唔係話咁做有錯,不過人雖為個體,但若對自己身處既世界,過去發生既事一無所知,我覺得就好似冇活過一樣。

希望呢一篇同之後嗰篇,可以令到讀者反思過去與現在,就算少少都好
樓主你點樣寫都唔緊要
最緊要就係慢慢寫同埋唔好頹
要記住呢度仲有好撚多人都好鍾意睇你嘅故
加油啊

呢個地方真係唔只歷史撚

冇錯

收到 不過影響力就不敢當啦 好多香港人都唔會有興趣去了解呢段「事不關己」既歷史,永遠只活在自己狹窄既框框。唔係話咁做有錯,不過人雖為個體,但若對自己身處既世界,過去發生既事一無所知,我覺得就好似冇活過一樣。

希望呢一篇同之後嗰篇,可以令到讀者反思過去與現在,就算少少都好

慢慢寫,唔使急
加油樓主 好好睇
留名
加油 呢篇文我好鐘意 辛德勒的名單我都睇咗幾次
獅子男係咁,我自己都係,無辦法忘記前度,就搵下一個相似既女仔填補,說到底愛的都是自己

撇開星座,很多人愛的都是自己

都岩既,所以話真正愛一個人係好難,有人愛拍拖既感覺,有人愛比人寵愛既感覺
獅子男係咁,我自己都係,無辦法忘記前度,就搵下一個相似既女仔填補,說到底愛的都是自己

撇開星座,很多人愛的都是自己

都岩既,所以話真正愛一個人係好難,有人愛拍拖既感覺,有人愛比人寵愛既感覺

或者都好難知道自己係咪真正愛一個人..
加油
由頭追到live了, 好沉重
推推推 樓主唔洗急 好中意你寫既野
推推
樓主慢慢寫
Krakow 嗰度好有畫面
嗰時去完鹽礦就諗住去辛德勒嗰度睇
點知當日嘅飛賣晒
跟住就誤打誤撞去咗隔離嗰個art museum

btw 樓主有篇文個心靥如花 個靥字應該係殘體?好似係寫靨?
btw2 樓主要加油呀 如果呢個故係真嘅要勾返起自己啲傷心回憶一定會好痛苦
加油寫埋落去我一直追緊㗎
被成為代替的
回憶中 帶著甜蜜
想成為情侶的
渴望中 帶著失落

睇左咁耐重差唔多完 決定點都要留名支持下
Ps. 我日日都追 樓主加油
Krakow 嗰度好有畫面
嗰時去完鹽礦就諗住去辛德勒嗰度睇
點知當日嘅飛賣晒
跟住就誤打誤撞去咗隔離嗰個art museum

btw 樓主有篇文個心靥如花 個靥字應該係殘體?好似係寫靨?
btw2 樓主要加油呀 如果呢個故係真嘅要勾返起自己啲傷心回憶一定會好痛苦
加油寫埋落去我一直追緊㗎

其實我幾鍾意個art museum !
笑靨如花,唔該曬 有啲深既字我唔識分殘體正體
被成為代替的
回憶中 帶著甜蜜
想成為情侶的
渴望中 帶著失落

睇左咁耐重差唔多完 決定點都要留名支持下
Ps. 我日日都追 樓主加油

多謝你特登上水留言
如果我今晚寫完集中營既遊記出文,然後可能要兩三天後先寫結局篇,你地會唔會等啊
如果我今晚寫完集中營既遊記出文,然後可能要兩三天後先寫結局篇,你地會唔會等啊

實等 唔好急
原來咁快已經到結局篇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞