我竟然同左一個陌生男仔去歐遊..(2)

1001 回覆
318 Like 9 Dislike
Andrew? Anthony?

我依家已經記唔起佢個名。

不過佢叫咩名都唔重要,暫且叫佢做A君。

可能係因為口音既關係,由佢第一下同我打招呼開始,我已經估到佢係邊度人。

A君係我既「同鄉」,亦係一個ABC,同我喺同一個城市長大,嗰種濃厚既英文口音,我一聽就聽得出,只不過佢完全唔識講廣東話。

不只名字,連佢個樣,我都冇乜特別印象,大概係A&F 或者Hollister都會見到嗰種「典型ABC」男,而嗰晚佢又好似真係著左件印著隻海鷗既白色Tee,定還是係麋鹿?

我唔記得,我對佢既印象好模糊。

確實,從佢開始聊我傾計,我地就有數不盡既共同話題,幾乎一拍即合。

A君話佢趁著假期自己黎歐洲backpacking一個月,不過佢係名副其實既「背包客」,因為佢住宿多數都係couch surfing,即係寄宿於陌生人既客廳/沙發,連hitchhiking都試過,總之都係我冇做過既事。

所以我從來都唔敢叫自己做一個backpacker。

我地去到第一間酒吧既時候有一個小時既無限Free Flow,入面人潮湧湧,連排隊都用左一半時間。

到我地拎到所謂既「Free Shots」 ,說穿了都係啲比較廉價同摻水既酒,但若果一醉真的能解千愁, 飲緊既係乜都唔仲重要。

我同A君由認識嗰一分鐘開始已經有源源不絕既話題,幾乎冇任何Dead Air,但係我好肯定,完全冇對佢有動過心既一刻。

喺臨離開既一刻,我地咁啱趕得及叫多一round,但即使平酒都有佢既酒精成分,加上我連續飲左幾個Shots都係溝左唔同種類既酒,我開始有微醺既感覺,臉上亦漸漸通紅,但A君望落去仲係清醒得很。

A君喺轉場既時候嘗試主動攙扶我,但我一直婉拒,期間我記得佢一直讚我好靚,加上一大推亂七八糟既調情說話,而我只係敷衍地順著佢既說話走。

其實我都未愚蠢得曬,嗰陣已經知道佢動機不簡單,只不過心裏覺得有啲可惜,難得遇到個咁啱傾既人,原來只不過又係一個玩家。

可能係因為佢同女仔調情既經驗太多,先可以令我有一拍即合既感覺。

男女之間既關係,大概真係冇乜可能由「純友誼」開始,或者我同Nick亦如是。

之後去既第二第三三間酒吧,入場時帶著手帶既每個人都有Free Shots,我不斷灌醉自己之餘,A君亦好努力地灌醉我。

我自以為自己酒量好,所以都冇半點猶豫,反正我決斷參加呢個Pub Crawl既原因就係想放縱自己。

我諗當初我選擇自己去旅行都係想不受任何人同任何事既管制,做自己想做既事。

既然依家再唔洗顧慮有一個對酒精敏感既旅伴,我就諗唔到理由去阻止自己。

雖然,我承認到最後,我始終都係一個唔識諗,衝動行事既細路女,根本就冇成長過。

如果睇到呢度令你好奇既話,冇,我當晚並冇斷到片,大部份既事我都記得清楚,清楚得我寧願記不起。

有野做緊,淩晨左右再出,如無意外今晚會係大結局既最後兩篇。
忍唔住推post

好好睇 快d出post la

尋晚一口氣睇晒,訓得3個鐘就返工

出左喇! 多謝你犧牲睡眠時間黎睇我既文,不過已經就結局....
唔係俾人食左隻豬呀嘛
唔係俾人食左隻豬呀嘛

可以答你,唔係
唔係俾人食左隻豬呀嘛

可以答你,唔係

因為隻豬一早冇左

講笑
唔係俾人食左隻豬呀嘛

可以答你,唔係

因為隻豬一早冇左

講笑

因為喺連登所有女性生物都係雞係公廁
我要呀Nick呀
唔係俾人食左隻豬呀嘛

可以答你,唔係

因為隻豬一早冇左

講笑

因為喺連登所有女性生物都係雞係公廁

真係講笑咋
係咪nick又要出場喇??
等文
F5f5f5f5
加速
打緊!盡力加速中!眼訓既話聽朝睇啦!

聽朝睇
好想nick快d出現

有文未
會唔會係one night stand
除左入場時既免費Shot,Bar本身既酒都唔平,至少喺波蘭黎講。

A君卻多次主動話請我,我由婉拒到之後無奈接受。

我冇一直計住我飲左幾多,只記得我舌頭都開始對唔同既烈酒麻木,就算Vodka有多濃烈,在我口中也真的開始和清水無異,我都將酒當水咁作解渴用途。

當然無人能夠做到千杯不醉,我都唔例外,眼前既景象在快速旋轉,令我記起喺荷蘭Space Cake發作既時候,雖然係兩種截然不同既感覺,至少我冇出現幻覺。

果然不出我所料,喺我最醉醺醺既時候,A君就冷不防地親上我既嘴唇,但卻不帶任何感情,只係粗暴地不斷錫我,幾乎有種被侵犯既感覺。

不過人被酒精控制著既時候,大腦都會失去判斷事情既能力,甚至有一瞬間,我又再次諗起第一次與Nick既熱吻,然後自然地,將Nick既身影暫時投放喺A君身上,所以我一開始並冇對佢既「非禮」感到不安。

或者喺嗰刻,我終於明白,Nick把我誤當為Karina時候既心情。

可能,佢同我依家既諗法係一模一樣,只係,到呢一晚,主角換轉成我。

到頭來,原來只係一個可怕既惡性循環。

我地總會將一段感情,投放喺唔同人既身上,就好似我地愛上既,從來只有一個人。

不消一會兒,A君開始對我上下其手,就算頭腦多混亂都好,我都知道如果依家唔停止既話,接下來會發生咩事,而我都深知我唔想同一個玩家扯上任何關係。

到佢純熟地摸到我大腿位置時,我已經無意欲再同佢糾纏落去,所以我一手用力地推開佢:

「Sorry, I need to head to the bathroom now, I feel kinda sick. 」

其實我都唔係衝著洗手間既方向走,我只係需要一個藉口去離開呢度,要飲既酒我都飲夠,要放膽既我都放膽左,繼續留喺呢度,我最後應該唔會逃得過A君既「魔掌」。

我腳步不穩地跑出酒吧,週末既街道仍然擠滿左去狂歡盡興既人們,顯得我尤其孤獨。

喺嗰一刻,我心裏希望能依靠著既人,只有一個。

摸一摸褲袋,摸到手機還完好無缺,即時鬆了一口氣。

我打開連接Wi-Fi既介面,隨意地在不同街道走動,終於喺一個位置連接上某酒店大堂既Wi-Fi,然後手機螢幕就立刻顯示數個未讀訊息:

Nick:「Hi,Sorry啱啱喺出面收唔到你WhatsApp,我依家返左去喇。」

Nick:「你咁夜仲未返黎既?」

Nick:「雖然你話過唔好問你去邊,但依家真係好夜喇,你睇到既話覆下我啦。」

原來嗰陣已經係淩晨十二點半。

我不加思索地按下了WhatsApp既語音通話。

即打即出,未訓既睇著先,仲努力打緊
唔通...會同阿NICK...
一拑入黎就有文睇 等你出埋先訓
好緊張呀!
等你完埋先瞓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞