歐洲旅遊交流(8)

804 回覆
2 Like 0 Dislike
想請問下如果英國租車自駕遊,然後揸埋部車由Folkstone搭Le shuttle去法國同埋比利時自駕遊得唔得?

如果得嘅話,有冇詳細攻略?唔該哂
補充少少,我係香港飛英國自駕遊,唔該哂
冰島 半環島 冇去最北
每個地方都好靚 教堂山 蝙蝠山嗰啲
黃金圈就多人啲
啲嘢食比預期好食好多
又睇到北極光
捷克上年4月去
d花都未開得晒,天氣時凍時熱
試過幾度,最高又試過廿度
但overall幾舒服,個人嚟講覺得都安全
你有2個星期可以加多個地方例如德國/奧地利之類
哇 呢個好似冷門 巴打之前去過好正?可唔可以share吓
咁喺公園野餐應該好chill
驚太早未開花 google有啲話34月已經滿開唔知準唔準
係...我就係撞曬復活節假...
不過我早啲去遲啲返 所以機票還好
係酒店應該gg
荷蘭都好靚
有諗 不過對呢兩個地方認識唔多
Google見到Lisbon好靚
有啲就咁條街加啲花已經好靚
絲打有冇咩行程推介
葡萄牙西班牙算唔算安全?
巴打月頭定月尾去?
安全就好 成日見人講去歐洲畀人偷嘢都好淆底 始終今次得自己一個我好細粒唔夠人打
唔冷門啦
去沿海嗰啲城市
成個Istria area都正
Lisbon 可以去 Torre de Belem, Palacio Nacional da Ajuda, LxMarket, Cascais, Santa, 食葡撻 搭 Tram
安全呀 夜麻麻返酒店都無野
月中
4月1x去到2x
我都係自己去,無咩問題
但我唔敢講絕對安全,畢竟自己無事可能都係好彩,總之小心d就ok

另外克羅地亞都正,有2星期可以由Zagreb玩到落去Dubrovnik, 佢個海真係好撚靚
早幾日經過有啲係開滿哂,不過唔好expect 係日本嗰啲
唔好去巨石陣。。。
ams有間叫midtown grill幾好食去風車村可以順手去埋zaandam?
有冇人知horizon 22 有冇即日walk in
同埋住巴黎第十區安唔安全 上網睇就話唔多好
有冇手足住過
啱啱自己一個去完barcelona,無穿無爛 自己小心財物就ok
呢隻係真空樽先唔使雪
用布包起嗰款先要雪
荷蘭交通直接買24 hour ticket算
佢有分好多日票買
如果預玩八日,可以去幾多個國家玩。見個個起碼去十幾日,定係轉去日本算
8日扣埋頭尾,實際係六日

2個國家會輕鬆啲
8日 日本都係岩岩好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞