歐洲旅遊交流(8)

804 回覆
2 Like 0 Dislike
巴黎地鐵用唔到apple pay,要買張navigo

荷蘭等其他巴絲答
唔係阿,只係去參觀,
個日應該係市中心周圍hea下
睇下d運河+shopping
大癲
上年係拿玻里差啲俾人打劫成功 老公搵左個意仔幫拖解圍
請問揸特區/bno由法國搭TGV去瑞士係咪冇出入境手續??
search過大家都係申根所以掂行掂過ok??

成個家族去, 要預好d時間
可唔可以分享下
晚上 7 點幾左右係拿玻里既 Augusteo 食完晚飯 見仲有時間就係周圍行下
行到一個路口位 沿路都光猛有唔少當地人既 有部電單車 坐住兩個人停係我面前
跟住就落車扯住我件衫 講左幾句說話 (聽唔明) 就開始想扯走我條頸鏈
咁呢果陣我老公係後面幾米 同緊個朋友傾計
我大叫 老公+佢朋友+一個意大利人衝左過黎解圍
果兩個賊就即刻上車走佬
都好狼死下
好彩佢無拎刀
係 申根內互通
上年去一個人出夜街去酒吧睇波
間airbnb仲要係後街巷仔先入到
好彩無野發生,可能我個樣似窮撚
謝謝
遇到咩國藉既賊咁狼
我估係吉卜賽人?
最易不取難,巴打大隻仔

一係個樣真係太窮,佢把刀貴過你身家
突如其來有兩個星期假 都幾urgent 3月尾到4月中放
想歐遊散心不過約唔到人要獨遊
鍾意靚景 但google見瑞士未係綠色
有冇咩靚景得嚟又安全啲嘅地方推薦? 一個人都淆淆地
歐洲嚟講淨係去過一次北歐
識唔識渣車?
唔識仲有冇得救
雪未融唔去得咩
day1可以火車先去贊丹童話鎮行個圈,再搭火車去風車村(因為細站搵唔到check out 卡位,變相免費)回程搭返火車去市中心,火車站行5分鐘就是紅燈區,一日可以行曬。
day2 梵高博物館+lunch+國家博物館(圖書館好靚),半日多d可以玩完,夜晚再經紅燈區搭火車返酒店
day3可以試下即日來回海牙/鹿特丹方塊屋

荷蘭交通用ov卡,餘額超過50歐都可以直接在機場櫃位退錢落信用卡,可以考慮下
唔係 感覺綠色嘅瑞士最靚
如果有其他啱季節嘅選擇嘅話
會留返瑞士下次去啫
要安全一係去捷克奧地利匈牙利,又靚又平
再唔係去冰島
5月中官網有resale
冰島去北歐嗰次去咗 真心勁值得去 好靚好震撼
捷克我都有興趣34月好似春天有花
咁就去捷克啦,布拉格好靚好干淨
咁挪威同冰島你會揀邊個?
冰島個陣你去左咩地方
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞