歐洲旅遊交流(8)

805 回覆
2 Like 0 Dislike
想問米蘭啲景點衰乜好無聊?
我google都見米蘭好多博物館/美術館行
但上連登睇清一色話一日就夠
同埋宜家我有另一個問題就係轉場去第二個國家嘅機票應唔應該買定
定去到玩得咁上下先買飛去下個地方?
啱啱有frd叫我去lake como
嗰度又值唔值得stay耐啲
lake como 我覺得麻麻地
意大利大把靚既地方

另外,如果鐘意食可以去
意大利 --> Bologna
法國 --> Lyon
thx巴打
本身打算去Nice 跟住再去Paris
睇嚟中間可以加多站
換細啲嘅容器
一般護膚品唔會兩個月就用到100ml
如果樽真係唔得既話可以搵下呢種即棄嘅袋
意大利除咗 芝士 火腿 千層麵 意粉 餃子 pizza 外仲有咩推介

本身唔係非常為食,但有心理準備瑞士無啖好食,決心喺意大利食返夠本
拎特區護照 嚟緊七月經芬蘭去波蘭 係咪都係免簽?
上網睇ETIAS好似又延遲咗去到出年
免簽
你d護膚品果邊冇得買咩?
in general 真係芝士大腿意粉pizza炸物三文治

意大利食野好死版而又好地域性
每個省,南同北雖然都係果d野但又會唔同

e.g. Napoleon pizza vs Roman pizza
Amatriciana vs All'assassina... etc
thanks
咁我唔劃了
出名/一定會去食就會訂位
但會bookmark定幾間做後備
萬一周街搵唔啱食都仲有選擇
我無去咁耐不過我都係入落樽仔。

歐洲過關液體CHECK得好嚴,一定要用個ZIP BAG裝呢啲樽另外放。我就係以為香港咁求其過,所以飛來波圖時比佢摷晒啲野出來。
想問米蘭同威尼斯有邊幾間係必食, 黎緊會去, 睇定要唔要卜定
飛長途一定有得寄艙
無話一定要用喼 求其揾個紅白藍袋入住寄1kg都無問題
睇運氣啦呢啲
想問下
4月尾會去倫敦 荷蘭 法國 對於帶啲咩衫完全R晒頭
究竟應該帶短袖定長袖
嚟緊會去英國旅行 想問下當地治安係咪差過疫情之前好多 我見偷野搶野好似幾嚴重下
應該都係涼涼地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞