歐洲旅遊交流(8)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
你岩
但 Vodafone 歐洲版應該無限
請問如果搭BA32
6:40 arrive
8:30前會唔會出到倫敦市區?
最主要想知過入境同海關會唔會話要好耐?
值得
景唔同
好靚
全白色
好呀 睇下安唔安排到行程先
去完荷蘭比利時返嚟覺得唔夠喉 想再去
貴嘅答你唔到
中價位Prague 我食過
Pork's (可以網上預約)
Lokál (地道菜。有好幾間,冇太大分別,星期六日建議避開高峰時間,勁多人)
artic bakehouse 麵包舖,佢啲司空世一
中歐東歐 對比起 巴黎倫敦安全得多
有旅行common sense就得
Hallstatt 建議即日來回定係住一晚?
如果要住 obertraun 好唔好 交通方唔方便
去Hallstatt湖區 就一定要住一晚
朝早太多遊客完全唔係嗰回事

我喺呢個post成日叫人唔好去Hallstatt提高自己旅遊體驗
隔離Traunsee Wolfgangsee 一樣咁靚, 仲比較local
Obertraun 至少有個火車站, 其實交通仲方便過Hallstatt 本身

寫完我覺得自己好癲
10日去到咁
10日去咁多唔趕咩?
其實係我衰 plan完又改咗
其實應該haarlem/den haag/delft/rotterdam 一邊
Utrecht/maastricht/liege 一邊
想問吓去神根地區
係咪一定要買神根保險?
搵下嘉年華節日果d
新年去左比利時binche 班什嘉年華,住mons
比人不停掉橙真是好正
唔自駕點去到Traunsee
Traunsee 有火車站
我都係咁搭過去Traunkirchen
其實我覺得各有各靚,相比Hallstatt 我覺得旅遊配套無咁方便,喺Traunsee行出行入最好都係揸車,揸去搭cable car上山又好,或者遠少少去食個飯睇下另一邊個view

不過可能因為我喺covid嗰陣去,體驗唔同啲
想請教下大家有關路線問題 點玩順d
冰島出發 之後會去德國波蘭瑞士 最後Italy

27日左右 我諗緊飛Amsterdam/Spain好
如果Spain就再瑞士上Munich>Berlin>華沙

如果荷蘭就火車到Berlin
慕尼黑來回>波蘭>再飛瑞士落番Italy

最後一定係Italy因為買左機票番HK
同埋期待左Dolomities超耐
其實兌幾多錢去先好 來緊第一次去十日
$500hk
有冇Ching去過歐洲skydive?係咪都係去瑞士跳?
想問下go city 個paris pass 有無人買過
第一次歐遊驚成家一齊中伏
買過,用到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞