歐洲旅遊交流(8)

813 回覆
2 Like 0 Dislike
呢程見到喇唔該
知唔知呢程點解唔得既

明明有Place reservation possible
因為呢班車唔係SBB營運 係私鐵Zentralbahn
你去Luzern.com就可以訂到位
邊度?
eurostar係咪買來回先平,想London出發去巴黎,巴黎再去荷蘭,最後荷蘭返london
法蘭克褔轉機要等十幾個鐘, 可唔可以出境visit?
機場有冇d tour呢?
上年同今年都去左德國
每次入境都只係問左一句嚟做咩
我話vacation就dup印
每次唔駛1分鐘
我呢2年都有係frankfurt轉機
其實十幾個鐘話多唔多話少唔少
因為你出去市中心都要d時間
之後又要搭返車返去,德國火車又有d濕鳩

frankfurt市中心都係好悶,當然好過機場既

同埋如果真係出去你要預多d時間返去,因為佢security好撚on9

首先佢有d混亂又好慢,試過排排下安檢,d staff突然走晒,原來佢地要shift

但佢地shift唔係無縫咁接班,係佢地突然走晒後成個安檢就停左,等左15分鐘下班人慢慢嚟到但又唔係即刻繼續,佢地又真係等到夠鐘先再開
啱啱到左波圖, 琴日成十幾個鐘就去左附近Aeroville Shopping Mall hea,個Mall 好大又好多餐廳,不過我唔shopping,飲咖啡都飲唔到咁多個鐘,真係有啲難捱,加上落機已經好攰。不過整體算順利。

其實如果唔delay坐CX 而immigration 又無人的話係可以趕到。我過關時無其他機,而我又無行李,CX又早到左,駁埋去T2剛剛夠兩個鐘,但如果唔係樣樣順利就好容易趕唔切。T2 個security check好多人同好嚴,呢度都搞左個幾個字。
Brussels antwerp 二揀一會去邊
法國人做嘢係咪真係好慢
係 但平得嗰少少是但啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞