九州討論區 20

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
有冇人租過niconico,想知點解佢有niconicorentacar.jp2525r.com兩個官網但前面嗰個得好少location,後面嗰個受唔受國際車牌玩?
仲有一個問題,佢租12個鐘係¥3300,但間鋪開9am-7pm,點先租到12個鐘?
我搵到喇,原來有寫邊間鋪可以國際車牌
有冇人知揸國際車牌喺糸島邊間受理只係短短地想租一日
可能係12個鐘或以下3300,24個鐘或以下6600?
租返大鋪啦
問題係我想stay淨係想喺糸島,但淨係揸一日
咁你都會返去福岡市架嘛, 係福岡租完揸落糸再揸返去還咪得
想睇阿蘇火山最靚嘅火山口係咪行中岳/高岳登山路線?
最靚係坐直升機睇
直升機有搵過不過貴所以唔會了

有冇行過中岳登山路線?
其實有巴士上到火山口,唔洗行
問題就係我還完係想stay返喺糸島,唔係返福岡
租到返福岡嗰日 覺得唔抵咪搵多個夜晚係返福岡還車既短行程 租車唔好慳一定係搵大公司買最貴保險再加etc

早排去租我做哂功課諗住check真啲先揸走 點知佢冇跟住check車同圈有邊度本身係花左 佢臨走用google translate打左句話撞花左都ok架 跟住我仲confirm一次係咪唔洗將原本啲花痕紀錄在案先 最後還車乜都冇睇就叫我走
有無朋友係福岡擲過士多啤梨

有無推介?5月尾係唔係會唔好食
我唔係想慳租細公司,係覺得無未必租多幾晚或者返福岡還車又返返糸島啫
悶唔悶好睇你個人,有人喜歡留喺一個地方慢慢Hea唔好趕,有人喜歡去多啲地方睇多啲景點

浸溫泉熱門咪由布院 黑川 大分別府 武雄 嬉野 雲仙
月尾9日8夜自駕遊行程諗住咁

Day 1 落機 > stay 久留米
Day 2 Tosu outlet > stay 日田
Day 3 日田 > 浮羽稻荷神社 > 草千里etc > stay 阿蘇
Day 4 熱氣球日出 > 高千穗半日 > stay 熊本
Day 5 城彩苑 > Bio Park > stay 豪斯登堡
Day 6 豪斯登堡全日?我地想玩入面d機動遊戲
Day 7 佐世保 > 佐賀lunch > 系島 > stay 福岡
Day 8 福岡市內
Day 9 返香港

可能睇落有d chur,但我老婆唔鐘意一個景點留太耐,應該搞得掂,唔得到時再cut行程

想問下大家有冇租過Avis? 佢地d車有冇apple car play? Send 左email問但冇覆過
唔鍾意留一個景點太耐係藉口,你試吓俾佢去Shopping睇佢會唔會話唔好留太耐我唔鍾意

其實安排景點密啲唔係問題,我都鍾意用盡啲時間去多啲地方,但你個行程最大問題係東一忽西一忽,唔知你有冇喺地圖上Mark低你去嘅地方,然後睇吓順唔順路

舉例第一晚南下久留米但第二日走回頭路返去鳥栖Outlet第三日住日田向西去浮羽稻荷神社然後又向南去阿蘇,當你想行大路經國道3號,咁點解前一晚要住日田,住多晚久留米咪得第五日你行駛距離會唔會太長,由熊本直去Bio Park Google Map都寫3個鐘
士多啤梨好似一般都係冬季生果嚟喎
我就係見有啲已經唔開放比人摘

但好想安排個水果活動比媽媽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞