九州討論區 20

892 回覆
4 Like 1 Dislike
9點唔算一早啦,應該有啲難度
9點係到動物園or到別府?
如果係前者應該都冇問題 後者既話就有d難度
係9點到別府站觀光案內所排隊買飛
如果直接去動物園買飛會唔會好d?
早兩日去完,不過我自駕,俾你參考下

約9:20 到動物園,排車龍入場,要坐 14:20 巴士

如果你9點到排隊買飛,應該會買到早啲嘅巴士時間,但早幾多就唔知了

程巴士時間差唔多要一鐘,當日都幾多私家車入野生園區
"一粒鐘"
係觀光案內所可以連埋張bus pass買 來回動物園既車費貴過張pass少少 你唔care嗰少少錢又唔會中途落車去睇下地獄 係邊度買影響唔大 因為都要去到動物園先劃到餵動物巴士個位

用幾多時間要睇下師兄幾多個人去動物園
如果單拖去既 有機會可以派到個早d既slot比你 餵完動物 就已經可以搭車走 順路睇下地獄都仲得
如果係一大班人既話 仲要9點先到別府站 大機會要排到下晝先餵到動物 連埋搭車時間 應該1600-1700先返到別府站 仲要再搭返博多 嗰日就會好chur同好攰

睇下師兄會唔會住近d 再去動物園會舒服好多 e.g別府 大分 之後再返博多 起碼唔駛單日搭5個幾鐘既車先
獨遊plan咗住別府,朝早去動物園,下晝去地獄
好詳盡我前一晚係別府住一泊二食 因為同女朋友兩去 有d驚9點去會太chur
10點先去到動物園係咪應該排唔到巴士住由布院9點左右出發搭的士
我覺得其實一切睇運氣 我試過10點幾11點去到 都搭到11點半嘅Jungle Bus
阿蘇火山口仲未開返
https://www.jrkyushu-aruressha.jp/news/3945

或る列車運休到6月初
出返嚟唔知會唔會轉路線呢
唔出奇,本身都轉過一次
合格屋
早出發同自駕就冇問題,兩個地方唔算遠只係要留意船期
會早出發但唔係自駕,所以要plan一plan先
咁你要控制啲時間好啲
Day3唔洗cut啦,將霧島神宮/神話之里放落Day4咪啱啱好
Gg了 睇天氣預報 黎緊呢幾日降雨機率都幾高吓
幾點?
朝早9點我估
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞