九州討論區 20

892 回覆
4 Like 1 Dislike
第一次去求意見

9Jun24 晏晝5點落機, 麵屋兼虎, 皿倉山纜車/福岡塔, 住博多
10Jun24 由布之森, 由布まぶし心, 酒店晚餐, 住由布院
11Jun24 酒店早餐, 金鱗湖, 巴士往別府, 遊別府海地獄, 血池地獄, 地獄蒸, NIKUICHI, 住博多
12Jun24 高千穗町, 勝烈亭, 住熊本
13Jun24 阿蘇火山, 草千裡, 食馬桜 銀座通り店, 住熊本
14Jun24 食丸一蕎麦屋, 太宰府, 食 おいげん(4 pm closed) 六點上機

咁樣會唔會太趕同埋好似用咗好多時間係撘車到
第1日5點落機去得酒店食野都7-8點啦,最多去到福岡塔

第4日跟團?定自己坐巴士?

第6日6點起飛即係4點check in,你確定食到咁多餐?
我見皿倉山最遲好似2130上山 所以諗住福剛塔/皿倉山 二揀一

想問跟團係去klook睇?我原本係諗住jr去熊本撘巴士

第六日又好似真係太多,我再plan下先

另外想問係咪買jr pass好啲 同埋有冇嘢食推介
如果太早有機會架車未ready
如果可以早拎, 佢一係加錢, 但會貴好多, 因為早一個鐘, 保險都要計全日
一係就早拎車, 但個還車時間都早返, 咁就唔洗加錢
皿倉山可以睇夜景2130上山但由博多過去皿倉山好遠呢

由熊本去高千穗要3個鐘車程,即日來回一定要最早既巴士出發
皿倉山的確無望,放棄了

高千穗考慮緊跟團,但都要早起身同埋想問下高千穗一個鐘夠唔夠撐船 上去睇佢好似係半個鐘?但追post見到人話會撐到攰想知大概要撐幾耐
一個鐘唔夠,你未計排隊時間
開到5月
應該係封左陸路 直升機樓上有圖仲開緊 有錯請指正
11Jun24 酒店早餐, 金鱗湖, 巴士往別府, 遊別府海地獄, 血池地獄, 地獄蒸, NIKUICHI, 住博多

好似係
我可以喎預咗係24小時咁計,用到盡同佢講就得?
可以預約先
其實預約左都要排,只係冇排咁耐
呢兩日係咪都唔洗去阿蘇 怕睇到霧千里
咁我揀個留耐啲嘅團先
黎緊4月中去阿蘇火山
想知道二級警戒係咪去唔到睇
定係只係有一兩個地方入唔到
最多去到草千里
想5月去 不過驚水尾d蠔麻麻
唔洗驚,係一定麻麻
唐戶市場係咪伏?
個人覺得唔係伏,但首先要早去到,咁先可以有多啲選擇,同埋唔好用高級壽司店嘅水準去比較,當食迴轉壽司咁就差唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞