九州討論區 20

890 回覆
4 Like 1 Dislike
HX 點會有電視睇
Cut左娛樂系統 得返個假狗喺度
4月頭第一次去福岡

系島 or 唐津市場&門司港 更值得去?

Check過系島有幾間燒蠔小屋仲有開 但怕d蠔好細隻
4月應該冇燒蠔食喇, 有都係水尾唔靚
糸島值得去 自駕flexible啲
門司港係想問唐戶市場?定想問佐賀個唐津?
唐戶未去過 黎緊會去但唔好期望太高 劣評多過好評 我諗住去下關隧道順便食幾件壽司打卡算
去左舞祭鶴公園望下。成個公園都係支那團 唔知幾多架旅遊巴。行過聽到最多既係”咳吐”
打錯咗 係唐户市場
打錯咗 係唐户市場
咁睇你自駕定搭車,自駕就去糸島,搭車就去門司港
啱啱到步,好似去咗韓國城咁樣成街韓國泡菜
泡菜去福岡好近
=我地去台北咁
海洋世界海之中道
福岡塔
BOSS E・ZO FUKUOKA
大濠公園

太宰府天滿宮
九州國立博物館
柳川泛舟

皿倉山展望台
門司港

櫛田神社
博多運河城
福岡市動植物園
中洲屋台街

LaLaport 福岡
天神地下街

以上有冇邊啲景點伏伏伏伏伏?
東京有築地市場 北海道有二条市場 大阪有黑門市場 京都有綿市場

咁福岡有咩市場?
係再近好多
香港離台北大約800公里,一定要搭飛機
首爾離福岡都只係530公里
釜山直頭距離福岡只有210公里,仲要有船坐,坐幾粒鐘就到
星期五請半日假,中午釜山搭船,傍晚就已經到福岡
weekend 咁樣玩一轉都咪話唔爽
綿市場

福岡都有好多嘅,遊客向一啲咪小倉旦過市場或者下關唐戶市場
九州啲景點冇關西關東咁驚艷,但係都不過不失

都係個句太多人就好難行。睇人頭多過景
全部都無伏喎 都係大路熱門好多遊客都會去嘅地方嚟
https://twitter.com/tetsudo_release/status/1772540547535950049?t=KxIBAgEQ38ukxE5HGQ3MZw&s=19

黃金周嘅快速由布院號
久留米出發
全指定席
會用柴油頭拉
原先由SL人吉拖嘅50系3節車廂
唔知會唔會改塗裝同恆常化
太宰府天滿宮仲翻新緊?
有市場應該有得諗
我估佢頭尾兩邊都係DE10 形拖住
不過要轉regular好似有少少難度去包裝
可能改吓柴油頭嘅塗裝應該都ok
ななつ星部DF200 都叫做有專用design
(當然焦點係後面嘅車卡
有冇自駕ching搭過長洲->多比良架渡輪
想知平日walkin下午多唔多位
同埋溝通會唔會有困難
佢官網寫"受理時只能使用日語"
因為唔知會玩到幾點唔想book定船
大把位,正常無可能爆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞