九州討論區 20

890 回覆
4 Like 1 Dislike
如果第1日pass就想要坐由布院之森,由布院之森咁搶手既情況下,

經官網訂(早一個月)係咪無可能搶到位
所以Klook買完官網入code
今次坐3款特色車由森,雙星,36,淨係加購指定席都課左唔少金
市區唔洗揸車,搭地鐵甚至行都可以
我通常安排頭兩日唔租車, 最後自駕直接到機場
因為你旅途中會不斷買野
想問問大家推介邊一間水炊雞?同屋企人食
- 橙
- 華味鳥
- 濱田屋
想問下巴打們
福岡有冇spa推介thanks
如果要坐齊真係好貴

落地先Book又冇位
坐咗手霜+boy
冇咩特別 只係覺得嗰車廂好殘
唔洗食一蘭啦本身YouTube介紹福岡嘅片都唔算太多
撳親台灣人介紹一蘭 一定會話好好食推介
太宰府一蘭對面有間拉麵幾好食
九州都keep住出新車, 最近又新出左架かんぱち・いちろく但又係博多至由布院,別府呢段路線
根本係日本,是旦係google map 搵間3.5星以上、唔起眼既拉麵鋪都好食過一蘭
大家覺得去高千穗峽唔撐船仲值唔值得專登揸過去去?會唔會行5分鐘就無嘢做?
高千穗我去咗2次都留足一日,除咗撐船重可以沿個峽行步道、去高千穗神社、坐高千穗鐵道小火車,再唔係有車可以去埋天安河原;喺高千穗食高千穗牛又係好正好抵食
但啲新車愈出愈豪華要買旅行套票,新車好似得4047係當普通車劃位坐
好掙扎我打算喺別府揸去,中間仲有啲景點想去,淨係留咗半日時間去高千穗,夜晚仲要揸返去久住高原
你成日行程係點?不如寫出嚟睇下去唔去到?
七八點別府出發>金鱗湖/由布川峽谷>原尻瀑布>高千穗>上色見神社(如果仲未天黑)>久住高原,我知chur到pk
咁直接Cut走高千穗啦,應該行程上會好好多
Cut咗高千穗我應該就唔經上色見,咁就變咗唔知中間去邊好
每個地方預鬆少少時間,晏少少先別府開車、由布院行完金鱗湖行多一陣湯之坪街道等等
都好,再plan吓先,Thanks
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞