九州討論區 20

948 回覆
4 Like 1 Dislike
冇話唔得既,但交通費貴
要買曬JR九州同西日本
無計 但依家要去廣島最好都係福岡過去

車費貴就梗嫁啦

山陰山陽 去既意慾未有咁大住
個場好似好細
想問吓訂房フォース係咩意思
麻煩大家想問吓,若果非自駕去九州自然動物園(齋搭觀光巴士)係咪會好冇癮?
想伸手黨問下有冇咩網有得計每程車既價錢依家理想係第一日想搭由布院之森同第六日搭雙星4047 啱啱好張北九州5日唔夠用 但如果要用jr pass網上book既話(假如我雙星個日冇pass,應該冇得直接上網畫位?),係咪應該買兩張3日券,定如果冇pass都book得呢兩款車,會唔會計到一張3日券+個日要用既車費平唔平得過
Omfg!
上個星期搭山彥去完啊蘇,比個少少既心得你參考下。
巴士出發前一晚2359前可以免費取消,可以睇定天氣預報(iPhone定位果個都幾準下)
就算天有不測之風雲,即日取消都係每人收返110yen(開車前!!!)
另外如果唔自駕建議搭巴士去好啲,有個站係喺動物園前落車。動物園對面有間赤牛丼都叫好食
thx 巴打
不過我發現自己on9左,JR唔一定要搭特急
豐肥本線普通車都係個半鐘,比較有彈性d
赤牛丼有冇名
Down換乖案內睇到晒啲車班次同費用
自駕去既人都係搭觀光巴士
只係奇怪YouTube 見到嘅過半都係自駕入去,搭Jungle Bus嘅都係大棚小朋友。唔知Jungle Bus係咪唔會磨好耐?

申:好想去磨足一日
磨唔到一日,jungle bus最多遊一圈就一個鐘左右,我覺得bus+自駕會好啲,因為各有各好。bus可以喂野食,睇動物會挨得埋啲,但喂幾野就開車走人,自駕就可以喺每區hold得耐啲,不過啲動物就未必理你。如果淨係bus+其他小動物區半日差唔多
唔該哂。咁唯有搭多(幾)轉Jungle Bus。
我玩完動物園去咗睇地獄
あか牛丼専門店 ごとう屋阿蘇店
巴打你諗住去邊到搭直升機?如果去動物園,極度建議你搭巴士!因為Aso Jr離動物園都唔近
山頂
唔係好諗住去動物園
Google 個訂位有無用架?見到有啲餐廳訂位要打電話但唔識日文
https://x.com/sdbMusKUec3Esc9/status/1784234470826250399
https://x.com/xs250special/status/1784227875186786518

臨時快速由布院號
50系客車上面SL人吉嘅logo同圖案都有保留
阿蘇果兩架直升機, 係咪一架坐3個乘客、 另一架坐5個
冇轉得咁快啦,都預咗係保留返啲裝修用住先
想問下點解無得book 由布院之森3號(第二班去由布)
得頭班9點幾個架揀
見到了 原來個個禮拜唔行3 4號
可以揀由布73
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞