九州討論區 20

890 回覆
4 Like 1 Dislike
唔一定會等埋,但入面寫7號月台停8號月台開,即係應該冇問題既
夜晚天神gigo round 1個邊勁多mk妹
屌過
爬過文見到話官網買Pass最好
填第一欄開始使用日先見到佢應該淨係俾一個月內用pass嘅人買
如果我用pass第一日就係搭由布院之森係咪得返Klook嗰啲旅行社代理買 我印象中之前好似見過有人講過但又搵唔返
見你話爬咗文。你要book 由布院之森要早一個月book,同埋你係可以早d klook 買pass
你google translate la
咁早未有啦
會 都唔知玩咗啲咩
其實又唔算太趕,只係有1-2日啲時間要控制得好啲
今個星期六日熊本好多活動
仲有一個月就岀發 終於揼完個行程
Day1:中午落機 擺好行李 換5 day pass 鳩行 住博多

Day2:湯之坪街 金鱗湖 美術館 住界

Day3:1點半到別府 有時間就去大分水族館 住晴海

Day4:動物園 順路就去埋海地獄 住熊本

Day5:阿蘇或者天草 喺熊本搭新幹線返去 住博多

Day6:門司港 唐戶市場 下關 藍島 住博多

Day7:自駕糸島 住博多

Day8:太宰府柳川1 day pass 住博多

Day9:鳩行
上網睇九州橫斷特急得兩卡,有無巴打有經驗使唔使上網book定
第4日做咩咁睇唔開橫斷九州

第4日打後住返博多,即日來回熊本都得啦
預先上網課金Book定就唔需要(大時大節除外),但換Pass後就最後第一時間劃咗位先

如果最後劃唔到位咪早少少排自由席
我見啲人就話去阿蘇既話喺熊本住一晚冇咁chur
但係我尋晚再望多次官網 最近兩次爆完都起碼六至八個月先開返個入口 跟住天草海豚 又咁啱係我Backup plan嗰日唔開船
而家諗緊可能阿蘇同天草都唔去 直接返博多

想問下咁樣係咪即係當日cancel先會收charge?
博多去熊本,新幹線車程都只係半個鐘
其實唔會差好遠
咁book多日博多算到時真係無野做想去熊本先搭去
阿蘇基本上都冇希望
自駕行程如下:

福岡落機直接去->由布院->別府->阿蘇火山->熊本->福岡

最後係福岡留兩日,想問各位係咪唔揸車會比較好?
福岡市區揸車泊車會唔會好麻煩,平時係香港市區都揸開車
福岡UO4月尾去都要2800 定坐HX算
4月29〜5月5日為日本黃金周, 建議避開
是啊 不過4/25-30
UO幾乎日日都有唔同航點既特價, 只係遇唔遇到你想去既地方
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞