父COYI 韋斯咸討論區(17)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
成日見到啲隊外人話椰子嘅西咸用蔗渣價錢比到成績
我心諗你都on9
不過你唔係西咸fans就笑下算
到底咩渣要4年3億呀
有啲中文講波佬完全係咁係度9up big6以外隊啲真實情況
佢根本就唔識見高拜見低踩
仲有啲中文足球page成日係度大字標題譁眾取寵
唔熟嘅人就信以為真
睇 keyman 嘅 FB post 留言

原來我地仲踢緊雙翼齊飛
係咁架啦
西咸依啲蚊型班有幾多人會留意你
唔降班已經賺咗

你講完我去望一望全部都係覺得椰子先係正確
愛華頓同西咸都係唔比資源佢咁
好似完全冇人記得椰子對上教嗰隊新特蘭
椰子親手用一年時間將佢帶到20名包尾降班
之後新特蘭連跌兩級去埋英甲
落咗個深淵到依家都上唔返黎
乜野椰子一定會keep到前列成績話
西咸上季都爭啲比椰子搞到降班呀on9
佢意思好似係指椰子岩教selling club

大球會搵佢龜縮就一定死

好似你地咁
有成績,投資咁多
但佢都係鳩守,而且攪唔掂兩邊戰線

相反Selling Club即係平平穩穩間中有驚喜
然後無咩資源下俾人拆骨
椰子都仍然維持到中游個款

咁無錢俾人拆骨都排到中游
D球迷相對地會體諒椰子個套on9鳩守
甚至覺得佢教得好

應該咁既意思
你講嘅野個邏輯啱
但係好多隊外人根本就唔明

我重申一次
西咸係開善堂
我已經由carroll年代講到依家
西咸唔係咩大球會但絕對唔係冇比資源限米煮限飯嘅球隊
唔好再講到冇比資源椰子
係比咗佢佢要堅持自己嗰套唔撚用

我已經post晒啲証明出黎
我上季都講過rice唔係西咸最重要嗰個
西咸重心係bowen先真
睇真啲真實數據啦
有佢同冇佢有乜分別
椰子前日話冇咗rice所以係咁比人大炒
Only Cole Palmer (12) and Harry Kane (11) have scored more goals than Gianluca Scamacca in the last two months - in top five European leagues.

He's scored 10 goals in the last two months, Atalanta are more than happy with their €25m investment.

scamacca一個咁高質嘅射手係椰子之下會變成點
比人話佢廢
仲有haller ings又係垃圾嚟
咁本身係想留佢嘅
Ings (唔好番嚟)
上年捧咗盃仲想點
排你上面個幾隊係咩咩咩仲想點
賣咗Rice仲想點
Carry完你捧盃 俾埋100m你仲想點
對唔字,係某啲西咸fans一相情願大貪咗
我明明跑唔得快,係射波準同走位好少少渣嘛
仲想點真係好能無效敵
我意思只係覺得sad 個陣砌咗咁耐又要比下一手 同我覺得應該係要比翻應有嘅credit 比耶子姐 我意思係佢唔係差 但係比佢磨落佢都冇意思 同冇話過西咸係selling club
我都明出面群魔亂舞係咁唔知足乜乜柒柒係燥d嘅
但又咁講 耶子第一年 第三年 入嗰堆人好多都唔差 佢 sosad 寶雲 kudus 柏基達 ward powes 艾華利斯
係全部前鋒都比佢用到食哂屎姐 中堅就一半半 最solid嗰個就dawson 祖法 ,踢貓佬 艾古特dino 就一半半啦但都叫唔差啦
即係我覺得應該要欣賞佢起碼比下一手唔係一堆shit 而都叫一個唔差嘅陣 什至可以話係強陣
椰子買左咁多人都算用得廢,個個都話陣容差
利申返先我曾經都迷椰
上次pellegirni搞到獲屎咁我都有份周圍講不如搵椰子教

因為佢第一次黎西咸比我感覺佢真係有料有即時戰術去改變我非常之欣賞佢
但係佢返返黎嘅第2季開始要踢4線
睇住佢條防線一年比一年低
無論嬴和輸都繼續同一戰術
又唔係冇比錢買人比佢用
但係用人越黎越固執一直用嗰13,4個又唔換人又唔用青訓
今季重要長期20%控球
每一場波隊隊都可以對住西咸射門次數30次以上
今季仲要輸波屌自己班球員
我真係開始反

就算係咁
依家我都一直有講要比尊重佢,下場主場fans要做啲野歡送佢
但係出面啲人講撚到西咸啲fans要求多多重想點完全唔明個真實情況係點
實情根本就係連球員自己都不滿椰子
出面街啲人對椰子淨係有讚冇彈我就覺得講唔去
唔好講到椰子係聖人一樣完全冇問題

至於轉會
今季tim stiedten真係功不可沒
可以用一個正常價錢買到4件好野
tim未黎之前椰子入嘅bowen soucek coufal areola都唔差
但係都有椰子堅持要入嘅嗰件西咸近十年頭二垃圾嘅phillps
好彩係借咋
公平少少
唔好一面倒淨係識讚佢
依家真係時候到
和平分手大家開心
唔好講到西咸fans要求多好冇
公道講椰子係有錢駛 因為英超係打軍備競賽而家無一隊可以唔駛錢
但佢近5年net spend應該成個league排第十左右
所以成個tenure計我覺得佢完全overachieve架啦

即係如果下個教練可以喺呢個基礎上做到5年打3次歐賽再加一隻盃 應該無人會唔收貨
更加唔好講椰子係喺個護級隊基礎上做到
我唔反對換人 但都係嗰句我對下手唔樂觀
所以雖然個board比人屌足10年包括我自己都有屌
但係佢都有值得讚就係肯比資源出黎
創咗幾次轉會費紀錄去買人
仲有去upgrade練習嘅設備
絕對唔係一句隊波比咗咩資源出黎
係咁嘅情況之下個board令西咸可以收支平衡整體仲有錢賺係值得一讚

第一次個board決定搵椰子黎護級嗰陣
個個未又係諗到好似世界沒日咁
我幫兩邊都講下好說話
我覺得某程度上係兩邊都到左頂

board想要嘅似係一個可以將資源運用到椰子21/22嗰季咁嘅人
即係拎住半個squad英冠料可以打到英超第7+歐霸4強
呢種玩法其實可一不可再 但從中型班資源角度黎講唔算錯
要再搏上去你只能夠每季都不斷overperform然後錢搵錢咁上 幾個cycles後先可能發大穩定到
好似上季賣左Rice夠一換四 下季如果賣Paqueta有85M又一換幾咁
所以而家board係賭左落Tim Steidten度 拆開director搞轉會同manager變head coach

另一方面椰子而家career末年其實要搵隊有多少少資源
至少俾多幾件後備佢打歐賽雙線嘅球隊
我其實唔肯定佢而家台面上small squad呢d講法係咪又幫Sullivan頂一堆屎
因為你見到21/22嗰季佢係冬天時不斷屌board俾錢佢買人 最後都係0買人出局
到今季上半季打出聯賽史上最高分數 又唔知點解冬天放走3件最後成個package係用得4M換件KP
從兩季最後彈盡糧絕個結果去睇 係見到如果佢有支援佢真係有機會拎到歐霸冠軍嗰個level

所以算啦而家咁大家叫好黎好去
下場主場俾球迷做野俾個靚send off佢
只係完約大家和平分手唔係炒人 呢點街外人要搞清楚
真係,有諗過爆閘出去吠下
唔係唔比人批評得,而係批評既話要根據實際情況
乜撚野椰子好,我屌你老母啦
講咁撚多野都無人屌新教練係廢老二號,屌
唔撚想一輸波就垂頭喪氣呀
依家個世界好多時真係邊個聲大多人撐就係事實
椰子專買d 2線想玩潛力 真係死症
咩撚野vlasic 波都未識踢
恩格斯都係其一
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞