父COYI 韋斯咸討論區(17)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
狼隊今季一度排英超包尾,上年底請西班牙名帥盧比迪古執教後,成績大躍進得以護級成功,不過呢位前西班牙國家隊主帥近日自爆,答應加盟嗰陣唔知球會有財政公平條例問題,據報佢喺聯賽煞科後將同狼隊高層會面,唔排除會辭去主帥職務。

狼隊喺近2個轉會窗用咗超過2億鎊(約19.47億港元)買人,最終亦成功護級,但盧比迪古最近同球會傾下季計劃,就有重大發現:「同主席開完會,我先知道球會有財政公平條例問題,呢件事我上任前完全唔知情,希望可以解決到,唔作出投資喺英超係好難生存。」

狼隊上年度財政報告錄得虧損4,610萬鎊(約4.49億港元),據報球會為整靚盤數,夏天將會賣走魯賓尼維斯、阿達馬查奧爾同摩天奴等主力,盧比迪古將喺煞科後再同狼隊商討,若果未獲保證有資金增強實力,佢會考慮辭職
Skynews唔等官宣搶閘報咗椰子季尾走
As reported by @David_Ornstein Tim Steidten has led the process of carrying out due diligence on Julen Lopetegui and has been impressed by him, meeting him a number of times.

The latest Athletic report also suggests that Lopetegui has rejected an inquiry by Bayer Munich to focus on West Ham job process

既然tim哥都話ok就信佢啦
專家咁講
Julen Lopetegui 之前幾次炒/走

1. 世界杯前教西班牙好地地,俾人篤完未開始就偷雞簽約去皇馬,小器走總主席炒左佢

2. 教西維爾第一季好地地,第二季未開始球會就賣哂後防/主力,開季冇咁就成績崩盤被炒,西維爾一直衰到而家

3. 排第尾接手狼隊上返去,又係季後賣走哂人冇新資金投入自己quit

往蹟睇落冇乜問題,但佢套控傳踢法,而家班球員有幾多個做到?
西維爾唔係頭3季都拎第4,第4季先炒?

賣走兩個主力中堅
因為冇錢所以焗賣?
依家話佢係嚟教波
球員轉會tim哥team人話事多啲
都ok la比啲信心佢試下
依兩日官宣椰子完約走就最好
可以比主場球迷做啲野

早啲公佈新帥
對現有球員去留決定早啲開始組軍又係好事
球迷on9囉 以為自己隊波天王巨星
官宣ed
恭喜曬,已官宣
唉我真係唔樂觀
我覺得下手爆煲Steidten就會變下一個幫board食哂d屎變柒頭
恭喜
David will depart after four and a half years in charge at London Stadium, during which time he secured two top-seven Premier League finishes, runs to the UEFA Europa League semi and quarter-finals, and victory in last season’s UEFA Europa Conference League, with a 2-1 win over ACF Fiorentina in Prague securing West Ham’s first major trophy since lifting the FA Cup in 1980, and their first European success since 1965.

椰子點都算係西咸近代最成功教練
Thank you
https://twitter.com/joemfootbaIl/status/1787528335028867408
比少少信心佢兩個
始終佢都真係試過早幾年嘅西甲有成績出過
當年椰子接bilic未又係大把人講仲衰又話降硬班
雖然我迷耶 但耶係有個困境
佢新人佢要練 起碼半年
變相冇得即插即用
即係買人嘅好處要比半季先出
佢舊人要一定有咁上下能力先會信
變相small squard係必然嘅事

所以啱佢嘅就係得selling club
一係要夠錢到比佢有2隊正選嘅
一係就再低一個組別 夠時間比佢磨

咁selling club 打打下有成績又唔甘心做selling club 最後又係幫人做嫁衣裳
好有錢嘅又唔會揾佢
佢又未必想教翻低grade
所以註定係咁sad

不過教練呢d嘢 幾年換一次都合理嘅 都4年幾
但新教練反而覺得佢未必咁差
似有幾分狂 但有tim撳住可能會唔差
廢老二號
個個迷椰好似你咁就好

所以椰子又係時候搵下一間
繼續發揮佢你所講既專長就岩
認同
佢死用呢12個
都真係開初好用心咁砌呢班人出來
仲要係用有限錢去試去撞
砌到有成績成熟就俾人起左條骨
然後仲要最後俾人屌係西咸入前列絆腳石
我諗呢四年無椰子 入前列?攞歐協聯?
入去降班區掙扎啦
班主俾咩資源出來?
呢個底踢到中游有幾場驚喜波睇下已經好安慰
會多謝椰子 而唔係叫佢好行唔送
來緊都希望西咸好似某啲上進球迷所想
爭前列?
來季洗完底 入陣痛到降班區掙扎到時候再來懷念啦
椰子是磨菇的

無資源?呢幾季使左幾多錢買人?
現時手上班球員都係得中遊水平?

踢埋 low block 閪波但防守差到爆都唔屌得?
sorry
我完全唔同意你指西咸係selling club嘅講法
西咸近十年基本上都係高買低賣蝕到入肉
經典例子(yarmolenko,anderson,haller,vlasic)全部都蝕2000萬
其他唔係打個和就比買入價低一大截,一係free走
當中pellegirni年代買返黎啲人加埋應該蝕咗1億
真係淨賺多過1000萬嘅我諗到得payet同3件青訓(飯,diangana,tomkins)
椰子年代賣嘅人全部都係啲已經比椰子打入冷宮/唔適合椰子套低位防守跑狗踢法嘅人
一係椰子用但自己想走(rice,dawson...)
所以西咸絕對唔係selling club

其實椰子年代係有球員公開問過西咸
到底想唔想進步做一隊有競爭力嘅隊
又有球員走咗之後公開講自己唔想踢椰子啲低位防守波
係連跟佢啲球員都有意見
前幾日比車大炒又有球員講 : 我地已經冇聽晒椰子啲戰術
依啲野其他唔係西咸fans未必會知
唔好以為淨係西咸fans要求多
可能淨係睇波完全冇留意隊波啲消息
同出面其他隊啲人點睇依件事一樣

講到西咸賣晒啲人咁
其實西咸近年跟椰子啲戰術而賣嘅人就淨係得rice比較重要
勉強加埋dawson
其他都係可有可無椰子根本唔會用
嗰兩兄弟入主西咸之後用咗成7億呀無資源
椰子之下用咗3億幾呀
9up前留意下多啲資料先啦

in out個差距大到點自己睇啦
留意埋年份呀

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞