【單板滑雪】《巔峰造極者》(2)

645 回覆
319 Like 8 Dislike
新po留名
lm
我愛墨巴新po LM
我愛墨巴!我愛墨巴!
Lm
單板真係好難玩
我都係玩雙板算
留名獲得白神的祝福
保佑玩板唔好有傷
單板難學易精
雙板易學難精
你係咪2野都玩過晒?
係唔係我既問題?

以前係韓國滑雪時學 ski 對腳比對鞋入面既野頂住非常唔舒服,而且會令我上五寸下五寸超痛好似裂開咁

又成日覺得 ski 兩條咁幼既板仲要一左一右失控會兩腳唔同角度分開咁恐怖

之後第二日轉 snowboard 舒服晒,仲係一日就玩到可以玩落葉飄初試滑雪樂趣

到而加都唔係叻只係去日本玩到 hillside tow side 咁玩中級唔跌咁解

而加都好記得上五寸下五寸痛既恐怖感覺
Lm
只玩單板
玩依啲唔可以死頂

一有唔舒服要即除
休閒玩
一年玩得一兩次
+1
留名
十卜
等文
Push
一陣出
影片正式發佈後,任雪糖亦啟程回香港。

他沒有太在意影片的點擊量,接下來幾個月裡主要專心學業,假日偶爾跟南宮妍外出攀岩,時光飛快流逝到六月,即將步入暑假。

夏季,盛夏如火。

經南宮妍多月的指導下,任雪糖已儼如資深的攀岩高手,手臂線條變化最明顯,上肢肌肉量得到質的躍升。另外,核心肌群使用程度比滑雪要頻繁,使得腹肌厚實。

與出入冷氣健身房的強壯有異,重量訓練主要練出倒三角身形。

攀岩對身體屬功能性訓練,外表看上去會較為精瘦,不脫衣服都不知真材實料。

至於常常看似冷酷的外表,內裡仍帶著半分天然呆。

每年暑假,任雪糖都會出國滑雪避暑。

時值南半球的雪季,任雪糖較常去的國家是新西蘭,今年他的選擇一樣。

以往中學生涯,只要他成績夠好,家人就會帶他出國滑雪,順便當成全家旅行。

有時候不是前往滑雪勝地,任雪糖會全程臉如死灰、行屍走肉,整個月悶悶不樂,要靠公公和婆婆另外帶他前去。

雖然任雪糖絕對有能力,可以向家人張手要錢,但他心底裡依舊不屑這種做法。

原因依舊,要是讓事情變得那麼容易的話……

是攻略不了巔峰道。

正當任雪糖為旅費煩惱時候,吉川大輔冷不防傳來訊息。

吉川大輔:「Bro!記唔記得我哋幾個月前拍嗰條片啊?」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞