[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(93)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike

買schiit 好過
akg 代理好似有RNHP
幾響Amazon 入,換左550就無用了。呢排拎返出來pc line out出比kph40

RNHP係咩聲?
唔記得了,印象中都係乾淨直白聲,以前夾開Hd600但壞左了,依家套set up無夾過RNHP不過最大問題係開關機都會爆音

今晚拆條RCA比vali 可以順手試下,btw部Vali仲細部過RNHP
IFI除非好撚窮
唔係都唔好用
真係好麻麻
而家schiit 有Magni unity, zen dac v3 又貴咁多,買schiit 好過
永不取錄
好似之前有巴打話炸爆咗隻入耳
都真係幾大力4.4就會用入耳 不過壞左就唔驚
平時都係用dt880 250ohm就唔怕
好慘
唔係成日聽耳機 拎返晒出黎聽
部usb dac壞壞地 播20分鐘會冇聲 重開又有返 之後loop

舊果部係Aune s6 pro
有冇$4000樓下推薦

schiit jotunheim加 dac card
唔介紹大陸野有hifiman ef500,當然淘寶買抵
想問下396a咩取向

vali 3 原裝膽聲底都ok 應該算厚底 高頻亦都冇咁sharp
不過缺點就係音場窄 細節少 低頻表現麻麻 同埋啲聲比較笠糯

換咗5670之後呢啲問題算係解決咗
但聲底又冇咁啱聽
人聲薄咗啲或者唔夠突出
高頻有啲sharp得滯

諗緊換唔換396a試下好
都唔得先再諗converter玩其他膽
啱啱已經換番原裝膽聽
人聲真係好聽好撚多
5670好似含住撚咁喺後面唱歌
不過真係冇乜低頻
如果唔想自己慢慢撞,可能都係搵Mark哥好d

396a之外,LM Ericsson 5670都可以試下
GE 5670都唔係得你用緊個款,可以試下其他

呢個comment似乎同你講你個支ge5670差唔多
https://www.head-fi.org/threads/vali-2-tube-rolling.793982/post-14053832
好想再入
屎真心唔錯
依隻咩色
ifi
買屎啦
加少少
2k有找
銀色
少人買呢隻色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞