英國YouGov民調預判英國大選 保守黨將遭遇滅黨式慘敗!

468 回覆
100 Like 4 Dislike
真呀,你睇加拿大,啲左膠簡直笑話 我老西都幫手推去另一邊玩爛
社會主義鐵拳唔係淨係對支那人適用

係對支持社會主義嘅都適用
咁90年代工業產生果啲問題又真係好誇張
講緊成個倫敦比毒霧圍罩住
不過過到尾又係環保撚過分限制搞到乜都要停
你都傻既,食住左膠水第二國既就正正係英國,點會比工業化再臨?

英國既大學或學園都一片左膠化,導到啲人只係識讀咩柒垃圾「蘇蘇晒仁屎」仲要唔只 master 仲開到 phd

DKLM 以前係叫社會統計學及心理學相關既野,而加都係歸入獨立學科仲要壯大到話自己係科學

social "science" 出黎最叻個啲全部都係靠吹水上位再用共產黨手段去 cancel out 其他學科專業

以上呢啲事唔只係全美,係全世界英文系既學府都咁玩 再引伸出黎影響現實政治及經濟
梗係老化啦

啲新增開支全部攞嚟加人工

但啲人工就無跟績效調整,有加無減。
開支緊縮長遠唔夠投資去保養,咪再冧多啲

冧多啲就更加少人有動機想用。
但啲人力人工唔肯減,無計㗎。
支持工黨
Keep 到169席咁多
投共黨死得,伯明翰破產咪就係工黨柒做搞成咁
射俾LibDem,同射落海差別唔大
我當叫做有人睇到啲票唔係去兩黨啫。
政客咪又係人民選出嚟
咩質素嘅平民咪揀咩質素嘅政客囉
值唔值其實係睇個人本身咩料
本身係專才/搵好多咪唔值

如果本身喺香港都係打份鳩工嘅就是但啦
抵啦仆你個街而家搞到英國一舊屎咁
我諗你唔係講90年代
應該係19世紀

其實如果唔係英國有開石油,有咁上下自給率
邊有得你無火車搭,仲可以揸車咁開心

但增加開採長遠都唔係路
一來會無,二來搵呢啲錢嚟增加福利都唔可取,食福利嘅永遠都係食米唔知價

睇下伊朗呢啲,極權得嚟都要行福利主義維穩
結果超高污染,超低效,人口增長超高
工黨上台只會更左傾

移英撚又贏

那裡會是個癲狂
公道講
會搞到今日咁
Truss要負一半責
咁truss真係on9喎
Truss On9係另一回事
但係吹捧到印度佬係神
就覺得好有問題
true
但係為左踩印度佬捧truss 仲低能
保守黨根本邊個上場都會輸到仆街

但truss 真係最柒果個
石油大半係蘇格蘭到
snp講左唔同你咁玩
跟本脫歐就係錯既
所有野只係英國人一箱情願覺得脫左歐所有問題都會解決
行比例代表制既話應該好難有majority gov
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞