英國YouGov民調預判英國大選 保守黨將遭遇滅黨式慘敗!

468 回覆
100 Like 4 Dislike
你搞清楚發生乜事先。

錢從何來?
新增開支俾哂你人工

但啲撚樣Run得垃圾
啲人對鐵路無信賴同信任,所以營業額低迷。

又係Taxpayer?
定你覺得有得好似朝鮮咁,偷呃拐騙?

支持得左翼如你,就真係無生產力垃圾咁。
咁就要問工黨點解要搞工業國有化
定係管理層管理不善?唔好賴落d工人度
咁要問戴卓爾點解攪私有化攪到英國咁
唔肯去逐步減稅根本無可能解到勞動力不足,勞動力不足又影響企業盈利,唔夠多人出黎做野 = 少左稅收,收少左稅再加稅 = 同企業同打工仔收,我打工為左比稅唔返工 loop
福利其實係毒品黎,會上隱政客要選票咪大派福利,實有人唔想做,躺平食福利,始終低下層一定佔多數所以無得輸,不過玩到爛晒之後邊個有能力執屎就真係睇過先知
吓依家 LNER、Southeastern、TPE、Northern 都係公營機構啦

Scotrail 同 TfW 亦係由權力下放後嘅自治政府自己 own 嫁啦,點解都係咁差嘅?
Transpennie express 班司機一年6萬幾鎊
但要花18個月training 熟習路線先可以投入工作,但公司唔可以要求佢地同一日渣同一route 多過一次,想請假48小時前通知就得,班友仲要一年請30幾日sick leave
管理層可以點管?

不過你條友都係打份ACO工做稅金小偷,同拎綜援冇乜分別
條友調轉講都咁多正評
連登真係多智障
就係過去二十幾年私有化證明咗係失敗,先變返國營再外判出去

你不如問下點解人工永遠追唔到通漲
工黨國有化搞到英國製造業業變福利機構,賺唔到錢仲要扔錢落去?
你應該係d刻薄員工嘅老闆黎

你交d稅夠唔夠政府用喺你身上嘅開支都成問題,走去話做公務員係稅金小偷

右膠右癌永遠將自己放到最大,唔識做又爭住做
一下子私有化攪到大量人失業,仲要轉去攪金融服務業,冇哂實業,結果今日英國自己受返哂,咁又係好?
咁納稅人老奉養啲無競爭力既產業?
老實講英國咁廢有乜本錢學人玩環保
工業死哂攪到中低下層少咗堆工
仲要9成product都MIC
連買本書都係printed in China
真係成個國俾班左膠玩死
好似香港咁開大量既ACO位當變相綜援養住你呢類高不成低不就既孔乙己就最好
係唔係靠納稅人養係一個問題
係唔係真係冇競爭力又係另一個問題
試下政府冇人做野會點,仲未計公務員人工佔政府開支比例根本唔多
瑞典取消高鐵好似瑞典人反應唔係無好大
(環保少女有無出聲)
你呢啲廢柴點解唔嚟英國同啲廢柴一齊廢?
要留響咁醜惡嘅資本主義香港?
環保少女:(靜啦仆街,我要搭飛機㗎)
又唔可以咁講
唔脫連減收難民各樣都冇自主權
歐盟班大佬最撚偽善又後知後覺
你睇歐盟幾撚戇係上幾個月因為加沙單嘢俾伊斯蘭教攪
先識話收少啲難民同檢討伊斯蘭教政策
但前幾年係咁逼人收
英國成堆外表係正常學校裡面教可蘭經
要摺佢哋嗰時班伊斯蘭教又話告上歐盟
電車政策又係
之前瘋狂逼人做
上幾個月又突然瞓醒話9成電池大陸做推電車會整死德國車廠益大陸
廢棄電池又話好大問題
又話減慢返推廣電車
入歐盟基本上就係俾德國呢啲用嚟將你國家做社會實驗
脫歐真係有需要
仲有,近二十年唔係私有化

係上下分離,仲係政府包底。

一年駛2000億港幣包底,啲錢好好用夠你年年起條沙中線
跟住你仲問,點解唔加得人工
人地考左咁多年先入到ACO,點捨得放棄過英國?
其實英國如果可以搞得掂火車同公共交通既可靠程度,兩個既 factor 去影響既各種成本既話先係成立火車每公里維護費低過公路好多

但現實係就正正係因為鐵路咁樣比人揸春袋,當中涉及各人既通勤成本根本只可以再計貴啲或你既所賺只可以拉落去睇齊番條數

而加呢啲垃圾選民會認為邊個夠擔郁公會就邊個死,結果係英國既公會權力極大又唔似北歐國家有公會但會有公會內既制衡去平衡兩方利益咪 GG
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞