英國YouGov民調預判英國大選 保守黨將遭遇滅黨式慘敗!

468 回覆
100 Like 4 Dislike
你quote 2022個數都增咗26%喎
2023 感覺上都唔少過2022
難民唔覺有太大問題
反而應該係邊個肯入返歐盟就支持邊個
我睇法係同2008前差唔多,同追返武肺期間啲積存
政府同老母一樣,屌呢就無害嘅,政府唔屌屌邊個
淨係 HS2 都夠英格蘭北變天
hs2
依單夠顛,本身HS2就係用黎帶動北部就業,去工業化後北部係重災部不過嗰度本身就favor 工黨保守黨擺明整死班人依家錢用左得個吉,北部繼續窮
同共產黨有咩分別
其實離倫敦最近既正式啲既高速道及 motorway 只係得 A13 A406 再上既 M11

當中由 canary wharf 個段既 A13 係可以一直無燈直上 M11 既,但得單一方向 而本身計劃整埋南下既 A13 <-> river crossing 又被收皮,結果而加工黨條垃圾阿叉仲要花費大量去起條 silvertown tunnel 都無解決到 a12, a1020 既交通問題但新既呢條隧道都係駁住呢兩段最繁忙既交通要道,同時起完之後再對百幾年前一直用到而加既 blackwall tunnel 收 4£ 一次
因為嗰個國家真係日落緊

脫歐後市場規模細,天然資源少,工業又唔係強

有咩好理

唔係大家講英文就乜都同你簽嘅
嗰班躺平嘅契弟學人做嘢可能社會burden更加犀利

因為我真係唔撚柒信佢哋會同你好「勤力」咁同你做嘢

領教過英國佬做嘢點乸西就會明我點解咁講嘢
一講完聽日即刻開始無車撘
唔駛一個禮拜啲人咪又係狂屌政府

呢啲嘢永遠只有在野先可以隨口噏
執政黨講完自己要食返啲屎
更加唔好講啲college town連人都少埋
連相關行業全部打擊埋,變撚到隔離post屎泉澳個爛閪商場咁,真係唔慌唔生意好喇
你覺得喺單議席單票制底下獲勝嘅執政黨,會屎忽痕去咁樣改咩?

冇幾個好似Cameron咁樣前無古人㗎
東京二戰嗰陣俾人炸到平地咁嘅款,基本上可以當sim city咁玩呢樣佢有唔講
啱㗎喇

整poll tax啦

我十分支持

最好個個都要交稅
reddit啲人好似話最理想係labour唔過majority要同要同lib dem partner先有機會郁到FPTP
所以宜家一面倒向Labour唔係一件好事
啱,投lib dem雖然似射落海,但真係投唔落工黨
印仔逼宮BJ
趁Truss病攞佢命

咁辛苦上到PM 但原來都係無料到
佢其實諗緊咩
講係咁講
但如果最後真係有一定數量嘅人投lib dem唔投labour
導致最後labour唔夠多票過唔到tories
就真係嘔血都冇用
當然照宜家嘅polls嚟睇係唔太可能發生?
但都有唔少人話唔好低估堅定支持Tories嗰堆老人家
睇返戰後歷史就睇到兩黨制根本令英國永遠好似鐘擺咁

一時極左一時極右

但冇一邊係解決到國家問題,全部都係頭痕拗頭,J痕打J
HS2呢個又係痴線
講緊成個北部唔多唔少會有期待
抌錢落去準備定曬
諗住等落成帶動返個經濟同流動

一句”So99y 我地唔玩了 bye”就全部擱置
lib dem 真係唔駛諗
個領袖Sir Ed Davey因為爆咗Post office 單嘢
而家好可能要辭職
其實2022年尾瑞典都係咁cancel 咗佢地個新高鐵project

https://www.railjournal.com/passenger/high-speed/sweden-abandons-high-speed-programme/
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞