英國YouGov民調預判英國大選 保守黨將遭遇滅黨式慘敗!

468 回覆
100 Like 4 Dislike
唔通好似香港人日日OT叫好咩

如果讀到master都叫讀唔成書,我都唔知咩叫讀得成書
你話佢地越做越窮,係你想像咋。

佢地點都Above average梗係唔肯走。
佢唔返工一味Sick leave又唔可以炒,你可以點。
英國班右翼一直支持保守黨,今日係唔係受返哂?
你顧掂自己個政府財赤先

以前財赤集體減薪唔係未試過,嗰時又有幾多人辭職
係咪又喊苦喊忽話越做越窮但又唔撚走
Avanti
但如果到時無改嘅話,佢會有一個新 brand 去 operate HS2

呢個係 West Coast Partnership 批嘅時候講好咗,咁 2023 年初政府 threaten 過如果現有 WCML train cancellations 咁嚴重嘅話就會要佢交牌,但大家知道最好無發生到,所以一切照舊
但大家知道最無發生到
人地鐵路工人罷工嘅原因就係因為人工追唔到通漲,仲未計疫情期間涷薪。

但班管理層仍然坐享其成,咁又點計?
而家啲垃圾master仲要social science俾錢就有得讀架啦
你真係以為自己識好多嘢?
勁嘅你考咗AO啦
咁你推動政府成立工會法丫嘛。

集體談判權嗰啲政治組織,唔係解散就係停止運作
咁你留響度做乜?
淨係食飯,出糧,跟住研究下點樣加多啲社會主義元素?

話時話,你咁廢係咪無升過Post?近年政府走咁多人,上面好缺人,有心上位無理由無得上。

仲係做緊跟大隊加嗰啲廢柴?
你覺得所有master都係比錢有得讀?你太天真

同埋唔係話做唔到精英,就係垃圾,香港好多人又係精英主義上腦
點解一定要諗上位?

只要唔好似你班右膠右癌諗野咁on9就得
通漲係外部問題喎
你產出唔夠憑乜嘢加?

疫情期間涷薪唔係減咪偷笑囉
好多人失業添,唔提下?
疫情期間交通行業經營有幾差,全世界都係咁樣。
即係話你廢係無屈你,唔駛解釋。
你讀邊間master 咁撚勁呀
唔係俾錢就有得讀

香港而家唔精英主義
長官主義由治入興好好呀
又再次體驗到左膠既可怕
咁就要睇你點睇英國鐵路公司甚或至係 TFL 揸地鐵既「專才」們點解可以比醫生護士呢啲救急扶危既專家高咁多人工了

嗱,一條火車幾百條人命一定係咁啦?即係你覺得火車佬人工唔夠高我就撞左架火車佢攬炒吹咩咁樣?

大佬,人工高唔高係一開始見工就會知既,做幾多粒鐘都係清楚既合約上既,然後入到去你開開心心去一齊罷工罷到唔係按章工作而係缺勤

缺勤係我眼中唔係罷工囉,你係有收左錢去做事架喎?計到呢點又點對得住合約精神?定係唔需要理?

我係諗唔明呢點
咁老老豆豆英國反而玩環保能源係可以出色既

出色既地方係本身有石油企業同埋油田之下,海岸線咁長咁廣大係歐洲唯一一國家可以大量起離岸風場發電,而之前英國連續一個月大風時又真係每日可以做到七成風力發電

以上咁樣養左好多風力發電方面既專家,同埋海上作業既員工,同埋岸上做生產及保養方面既廠
電車係第二鑊

第一鑊係早係 2010 年左右,叫人換歐五私家車,結果 2015 整個歐六出黎再 clean air zone 特別收費搞到全歐洲啲歐五柴油車收皮

係呀,全歐洲,以下係其他歐洲城市既 clean air zone 命名但一鳩樣既野:
Environment Zones,
Umweltzonen (Germany),
Milieuzones (Netherlands),
ZCR, Zone à Circulation Restreinte (France)
Lage-emissiezone (Belgium)
Clean Air Zones (England)
Miljøzone (Denmark),
Miljözon (Sweden),
Lavutslippssone (Norway),
Alacsony Kibocsátási Övezet (Hungary),
ZTL ambiente (Italy).

左膠政棍 咁就算全歐美地區可以減排 90%,足唔足夠抵消到唔公佈數據唔測量既發展中國家既一半??好明顯唔會
其實罷工唔一定每次都成功,唔一定每次勞方都完全拎到佢地想要嘅野,當中有談判、磋商、妥協嘅過程。但每個打工仔都有透過罷工爭取更好待遇嘅權利,如果你認為英國班醫護值得更加高人工,你未支持佢哋罷工囉。

罷工嘅人,邊個唔係一入職就知道幾多錢人工,罷工本身就係想爭取更好待遇。同埋按章工作同缺勤都係罷工嘅方式黎,你不如攪清楚咩叫罷工先啦。
葉公好龍咪係你呢d左膠
外國又未住過,但拎住套理論喺度尻up
罷工唔應該係冇限制權利,而英國問題就係對罷工接近無限制
佢計時間
如果遲了夠1粒鐘定再多就會全數

英國嘅罷工權弱過大部分歐洲國家
講得出英國可以冇限制罷工你都識好少下
信Lib

同台灣一樣
民進黨做得唔好
所以要揀個更廢既民眾黨/國民黨去懲罰佢地
其實50-60年前美國係咪支持埃及拎返蘇彝士運河 唔撐英國?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞